Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 692 / 159 / 0
Zgadza się, mogą. Jednak stanowcza większość to są psychozy kilkudniowe, odpalone przez ogromne ilości dopaminy wylane do naszego OUN, niewyspanie i brak żarcia.
To jest to ryzyko które w ćpaniu się niestety ponosi.
  • 7 / / 0
Duże szanse są na taką samą psychoze jaka doświadczyłem wcześniej czy będą takie normalne kiedy się przegnie
  • 1245 / 314 / 12
Imho najlepsze psychozy (bzdurą jest jeżeli ktoś uważa ten stan tylko i wyłącznie za nieprzyjemny) wynikają ze skumulowania zbyt potężnej dawki w krótkim odstępie czasu. U mnie np ze wzrostem tolerancji (czyt. branie codziennie żeby funkcjonować) stany psychotyczne należały do rzadkości i raczej dominowała anhedonia.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2 / / 0
Bo u ciebie pomimo brania codziennie, nastapila tak duza tolerancja ze musialbys brac juz kosmos dawki plus wogole nie spac lub bardzo slabo sie wysypiac aby wystapily psychozy. Psychozy i polaczony z nia niepokoj maja nie tylko zwiazek z serotonina i dopamina ale takze i z GABA/glutaminianem a te beda zaburzone przez braki snu.
  • 7 / / 0
Głosy ustąpiły jest dobrze teraz tylko kolejna wizyta u psychiatry i mam nadzieję że z dawek będę schodził bo co te leki robią z głową to masakra
  • 692 / 159 / 0
11 kwietnia 2025areklazarek1 pisze:
Bo u ciebie pomimo brania codziennie, nastapila tak duza tolerancja ze musialbys brac juz kosmos dawki plus wogole nie spac lub bardzo slabo sie wysypiac aby wystapily psychozy. Psychozy i polaczony z nia niepokoj maja nie tylko zwiazek z serotonina i dopamina ale takze i z GABA/glutaminianem a te beda zaburzone przez braki snu.
Przepraszam, czy możesz mi wyjaśnić jakieś znane połączenie na linii psychoza - serotonina? Bo ja myślałem, że zwyczajnie czegoś nie wiem i wpisałem w duckduckgo. duckduckgo tylko odpowiada o śnie.

@Czoug
Miałem raz tak. Kurwa, pojebało mnie wtedy. Trafił sie taki mocno kopiący żółty temat. Wziąłem 5. Zjadłem może 1g po czym włączyło mi się kompulsywne dobieranie. Jemy sobie z ziomeczkiem w aucie w lesie i nagle mnie popierdoliło. Stwierdzam, że zajebistym pomysłem będzie zajebać "o tyle" ile mi sie wysypało na kartce. Dzisiaj sobie to przypominam jako około 1g fety, dobrej fety wysypanej na raz. I od razu wciągnięte. Kurwa pojebało mnie xD. Część się od razu z nosa wysypała, bo brakło wilgotności w nosie. Efekty też były inne niż się spodziewałem. Trzeba dodać, że byłem po piwie, kodeinie i mozliwe że po jakimś benzo lub afterze benzo. Więc umysł i ciało mam spowolnione substancjami jakimi biorę w domyśle. No i troszke fety zjedzonr wcześniej.
Lekko uderzyła feta, ale nie jakoś super mocno. Podobnie do poprzednich razów. Nasila się i nagle się obraz zmienia na zielony. Intensywnie zielony. Za dzieciaka miałem taki Atari i on miał taki monitor co tak wyświetlał. Aż zdziwiony byłem bo serducho sie uspokoiło. I tylko ten kolor. A tu nagle schizy, głosy z każdej strony. Nie wiem co ja mówię a co głosy. Kurwa jak po alfie. I jeszczcze z Oevów to na tym zielonym tle potem zaczęły mi się rozsypywać takie zielone kupki jakby mokrego piasku jakby ktoś mi go rozsypywał. Na wzroku. Ale to już był kolor taki toxic, radioactive zielony.
Zacząłem się już trochę obawiać. Bo nie miałem zbyt wiele przy sobie poza jakimis 3,5g fety i trochę palenia. Szczęśliwie miałem blisko do domu, ale opierdolu od rodzicielki nie chciałem słuchać. Zostało jednak jeszcze coś. Najpopularniejszy gabaergik świata. Browar. :)
I... zadziałało. Od tej pory przekonałem się jak alkohol czy browar mogą zastąpić najlepsze benzo. Często polecam chociaż samą substancją jako używką gardzę. Może nie zasnąłem, ale najpierw się uspokoiłem do końca. O dziwo to był stan takiego przymulenia. Jakbym sie zjarał. Takie wtf. Potem. Stopniowo objawy odchodziły. Dopamina była rozkładana przez monoaminooksydazę.

Dobra, bo się już trochę rozpisałem. Sorry, że tak długo, ale nie jadłem pół roku chyba fety i jem drugi dzień xD. Pozdroo.
  • 1245 / 314 / 12
Ja na szczęście od 3 miesiecy jestem prawie czysty tzn na przestrzeni tego czasu ćpałem feciure jedynie dwukrotnie… za drugim razem pomieszałem z alkiem, mefem i dexem ale z psychozą niestety nie miało to wiele wspólnego lecz bardziej z padaczką %-D Albo stary sie już robię albo towiec sie zjebal bardzo jakościowo bo zdychałem kolejne 2-3 dni.

Za miedzą miałem za to eldorado. Praktycznie nieograniczony dostęp bo byłem jak to się mówi dobry chopak więc psychozy były nagminne, szczególnie jak mieszkałem samemu i traciłem kontrolę. Najbardziej powszechny schemat to powrót naćpanemu z talibami z roboty. Pierdolili jakieś głupoty w tym swoim ciabatti a ja zawsze porobiony byłem święcie przekonany, że szykują na mnie spisek i prędzej czy później wjadą mi na chatę całym squadem.

Oczywiście byłem na swój sposób przygotowany; za szafą nabita wiatrówka, łuk na ścianie (strzały sobie nawet zrobilem z metalowych rurek i śrubek), siekiera za firanką, jakieś kurwa młotki i bejsbole pod kanapami, wszędzie po szufladach pokitrane jakieś tapeciaki i może zbyt wierzący nie jestem ale miałem nad drzwiami powieszonego malego drewnianego jezuska na krzyżu - taki amulet-artefakt odstraszający złe islamskie moce, tak na wszelki wypadek.

Ale jak na ironię to bardzo rzadko zamykałem drzwi… w sumie to w głębi duszy chyba chciałem żeby ktoś przyszedł samemu i żebym mógł go sobie potorturować… skrępować taśmą klejącą i wyrywać zęby kluczem francuskim, podpalić włosy albo uciąć ucho czy coś w tym stylu.

Normalnie mnie to nie jara ale porobiony nie jestem sobą nawet jak zjem snickers.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1404 / 224 / 0
Wydaje mi się że konkretnej psychozy nigdy nie doświadczyłem, nawet kiedy ciągami paliłem A-PVP. Ale była dawno temu sytuacja kiedy codziennie brałem fetę przez długi czas i prawie nie spałem, wtedy regularnie odpływałem na chwilę albo nie wiedziałem gdzie jestem. Więc ten raz po robocie wróciłem do domu, siadłem do obiadu i nagle budzę się w łóżku. Rodzice wściekli o coś, nie gadają ze mną. W końcu dowiedziałem się że w trakcie jedzenia zacząłem nagle coś bredzić, na przykład krzyczałem do ojca żeby skręcał bo na pasach jest pieszy, w ogóle nie było ze mną kontaktu.
Ale że tyle tej alfy później brałem i nie było "ich" i całej tej reszty to się naprawdę dziwię zwłaszcza że nie mam silnej psychiki. Bardzo możliwe że nie było masakry mentalnej dzięki temu że brałem wtedy amisulpryd.
Ale kiedy po ponad 10 latach i wielu przygodach dostałem 2 g A-PVP to mnie trochę wykręciło nie powiem, wszystko wyglądało jakoś dziwnie i obco, a w głowie słyszałem głosy których nie potrafiłem odróżnić od własnych myśli. Nie ruszyło mnie to za bardzo bo mnóstwo razy do podobnych stanów doprowadzałem się hexenem albo bk-EBDP na przykład.
  • 7 / / 0
Miał ktoś z was psychoze która trwała z miesiąc?
  • 1752 / 239 / 0
Nie psychoza po stymulantowa trwa krótko wszystko po wyżej tygodnia to już raczej shizofrenia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.