Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
W sumie tylko wszedłem na mieszkanie, wyciągłem piwko z lodówki, wyszedłem na balkon zapalić, kurwa patrze a tam mrugające zielone światełko drona gdzieś tak z 50m nademną. Dzwonię do niego, szybko przyłaź bo jest przypał xD 5 minut później spotykamy się na takim placyku i przewijam mu temat o dronie. Standardowo mi powiedział, żebym poszedł spać i w tej samej chwili nad nami zawisł dron. UPS
Ktoś sobie wybrał zajebisty moment na latanie tym dronem. Najlepsze jest to, że sam sporo latam (m)dronami hehe i wiedziałem, że to jakiś stary DJI Phantom i policja na pewno tym nie lata.
No a co do mnie to psychozy po władzie są o wiele mniejsze jak zażyje 100 mg amisulprydu. Dobry neuroleptyk do łączenia z benzo na zwałe.
29 października 2023punelektryk pisze: Powiem szczerze mam już dosyć tego ścierwa jebanego. Z każdym wzięciem i dorzutką utwierdzam się tylko w przekonaniu, że strzały z dopaminy to tak naprawde mój wróg, który przejmuje kontrole nad moim mózgiem, popuszcza wszelkie hamulce i staję się innym człowiekiem. Co mi z tego, że znika lęk, pojawia się "pewność siebie" i moge wszystko robić więcej i szybciej skoro względny clearhead trwa max pare godzin, a lada chwila przychodzi zejście i się zaczynają zwiastunowe objawy psychozy. Obecnie nie jestem w stanie polecieć z tym dziadostwem dłużej niż jeden dzień, bo każda późniejsza dorzutka to coraz to większy rozpierdol w bani i wszystko mi się miesza, boje się momentu kiedy przestane odróżniać dzień od nocy.
03 czerwca 2024zaq123edccxz pisze: czy ostra psychoza killku miesięczna mogła zostawić ślady na psychice?
@mietowy3 Co tam Miętus słychać ???walisz śledzie czy tylko na trzeźwo tutaj straszysz ludzi, co ? :O Kiedy robimy Cię Brunatną Koszulą co ?? Jesteś już gotowy na upgrade?? Jak chcesz to Cię zaraz zgłoszę
1. Dbanie o jakość i ilość, spożycie spada jak nie widać końca wora
2. Z psychiatrą szczerze, przeciwpsychotyk, coś na sen, paczka benzo( u zaufanej osoby, nie powstrzymał bym się przed skonsumowaniem) i pregabalin bo nie potrafię wypić 2 piw, więc alko unikam. Betabloker i chyba tyle.
3. Jedzenie, nawodnienie i sen to podstawa max 2 zarwane nocki raz na ruski rok.
4. Bliskie osoby wtajemniczone
5. Jak coś zaczyna się dziać to ostrożnie z pregabaliną, najpierw sen jak nie pomoże to przeciwpsychotyk
6. Podczas epizodu nie wiedziałem co jest prawdą a co halucynacją i jak tu sobie zaufać? Może to śmieszne ale zwykły dyktafon i aparat cyfrowy zweryfikował rzeczywistość
7. Unikanie przypałowych ludzi, usunęło stres przed porannym dzwonkiem do drzwi
8. Izolacja i strach przed ludźmi odpada. Im bardziej naćpany tym głowa wyżej.
Ogólnie dużo zawdzięczam fecie i traktuje ją jak lek, jedyna substancja której ilość potrafię kontrolować w przeciwieństwie do np. alko. Moje ciągi kończę tak, że przed pracą po prostu nie chce mi się robić kreski 3 dni otumanienie a później tylko bezsenność. Absolutnie nie polecam tylko po mixach po których dziwie się, że wgl. żyje w sumie jestem z siebie dumny, że wybrałem to mniejsze zło. Podsumowując 15 lat 2 epizody z czego jeden to pełnoprawna psychoza. Próbowałem trzeźwości przez rok po dobrym ośrodku i to była dla mnie wegetacja. Jak coś złego się dzieje to polecam psychiatrę, nie warto się męczyć.
Na wstępie zaznaczam, że ja osobiście z narkotykami własnych doświadczeń nie mam a post pisze na podstawie tego co obserwuje u mojego męża. Mój mąż jest od wielu lat uzależniony od narkotyków. W przeszłości głównie były to długie okresy trzeźwości (od 8 miesięcy do roku) z pojedynczymi wpadkami jednorazowego zażycia. Ostatnie złamanie trzeźwości rozpoczęło się około 3 miesiące temu i trwa nadal. Niestety tym razem mąż dostał silnej psychozy. W stanie psychozy jest przekonany, że jest obserwowany przez policję lub sąsiadów i że mamy w domu kamery lub, że ktoś próbuje włamać się do mieszkania. Z początku te objawy były tylko wtedy gdy był pod wpływem narkotyków. Teraz wytrzeźwiał - jestem tego pewna bo pilnuje go od 48 godzin dosłownie chodząc z nim nawet do toalety a mimo to psychoza i przekonanie o ukrytych kamerach jest. We wtorek jest zapisany do psychiatry, ale pewnych rzeczy nie rozumiem dlatego chciałbym zapytać osób z doświadczeniem w tych sprawach.
1. Objawy psychozy występują tylko w jednym mieszkaniu i dotyczą głównie jednego pokoju- tego w którym mąż zażywał. Czy jest to możliwe, że właśnie przez to te psychozy się tam aktywują a teraz gdy wyjechaliśmy to te objawy ustały?
2. Podejrzewam, że dostanie jakieś leki od psychiatry przeciwpsychotyczne. W jakim czasie takie leki z waszego doświadczenia zaczną działać?
3. Jak mu pomóc gdy rozpocznie się kolejny atak psychozy? Czy w ogóle się da coś zrobić czy po prostu upewnić się, że nie zrobi sobie po drodze krzywdy i czekać aż skończy?
Przeniesiono ~ Atro
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.