...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Amfa...
Nieprzeczytany post autor: Monia »
Problem uzależnienia od amfetaminy jest mi bardzo bliski,nie chodzi mi o mnie,ale konkretnie o mojego chłopaka.Od 10 lat siedzi w tym guwnie-miał chyba 3 lata przerwy.Sama nie wiem jak mogę na niego wpłynąć,od 2 lat próbuję i żadnych efektów.Ciężko patrzeć jak tak bliska osoba powoli usycha dosłownie :-/ ,Macie może jakiś pomysł w jaki sposób można dotrzeć do osoby mającej prawie 30 lat,nie widzącej problemu uzależnienia,raniącej bliskie osoby,siedzącej w tym po uszy,jednocześnie się do tego nie przyznając-człowiek,który przegrywa swoje życie...

nie ten dział... knajpa służy do dyskusji niezwiązanych z narkotykami, przenosze - przyp. yam'teoretyk
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2007 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 3 razy.
"i'm awake my mind is free"e.b.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
oj wjebała się chłopaczyna... spróbuj razem z nim wpierdalać np grzyby często może w końcu się przerzuci odciągnij go od tego gówna czym innym, zdrowszym %-D
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
trudna sprawa, są ludzie którzy potrzebują mocnych bodźców żeby na nie zareagować (ja taki jestem :) ) muszą oni osiągnąć jakieś swoje dno żeby zauważyć problem i mieć motywacje żeby sie pozbierać, nie chce i nie mogę ci mówić żebyś go rzuciła (choć to mogło by pomóc, choć to trudne i wydaje sie nie logiczne) powiem ci na moim przykładzie że
ja póki nie wyląduje na dworcu to nie wiem czy dał bym rade przestać ćpać, a może wtedy bym chciał przestać a będzie już za późno i stoczę sie do końca to takie głupie gdybanie ale myślę że wiesz o co mi chodzi ;-)
inna sprawa to to że jeżeli spotkam odpowiednią kobietę i sie zakocham to myślę ze też miał bym motywacje do przestania, a może wogóle bym tego nie potrzebował
chodzi mi o to że póki wszystko jest w porządku i problemy które powoduje ćpanie nie są go wstanie zmusić do przestania a on ich nie zauważa lub je bagatelizuje to nie przestanie !!! pomyśl ze on ma kochającą dziewczynę, pewnie jakąś robotę a ćpanie sprawia mu po prostu radochę więc nie chce z tym kończyć, coś sie musi popsuć żeby o tym pomyślał
pozdro
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Bardzo dobrze Ciebie rozumiem i również byłam pewna,że w momencie kiedy ja go rzucą on w końcu się obudzi.Sprawa jednak jest bardziej skomplikowana,otóż rozstawaliśmy się już kilka razy...w momencie gdy dotarło do niego co się stało,próbował walczyć coś zmieniać,ale gdy tylko się zeszliśmy historia się powtarzała.Błędne koło.Jestem świadoma,że to uczucie jest silne,mam wrażenie jednak,że mój chłopak czasem sam siebie nie rozumie,gubi się w swoich myślach(być może są to objawy psychozy) :rolleyes: ,boję się ,że w jego mózgu zaszły jakieś zmiany nieodwracalne i właśnie to kieruje jego tak głupim sposobem myślenia i postrzegania świata.Początkowo wszystkie symptomy jego innego postrzegania świata i ludzi uważałam za coś oryginalnego,to mnie w nim pociągało,ale teraz czuje,że czasem ten facet sam nie wie czego chce i do czego dąży...Boję się,że jego organizm tego nie wytrzyma-dosłownie ja mogę go podnieść na rękach,jest tak wychudzony i chudnie dalej...tragedyja...jeśli ja go z tego nie wyciągne to on za jakieś najdalej 5 lat się wykończy.
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
Miałem dwie zapaści, które spowodowały że już 4 lata nie widziałem białka na oczy. I wiem, że to nie dla mnie.
Jeśli mogę wiedzieć, miał on coś takiego?
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Z tego co wiem to nie miał,niestety............
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
,,obudzi sie,,jak dosiegnie swojego dna...i tty nic raczej nieporadzisz...to jego zycie i jego decyzje..okrutne ale prawdziwe
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 289 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: blind ghost »
mozesz mu zagrozic, ze odejdziesz od niego jezeli nie przestanie. mam kolege, na ktorego cos takiego podzialalo jak kubel zimnej wody (jaral codziennie). dziewczyna wciagnela tez do pomocy rodzine. robili mu regularnie testy na ganje. Koles sie opamietal. Teraz co jakis czas powiedzmy 1 na miesiac moze 2 zapali......
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Przeczytaj dokładnie rady już dane i posty Moni. Już go zostawiała.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 17 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ciumolotka »
Dopóki życie porządnie nie kopnie go w dupę to nic się nie zmieni. Nie chcę być niemiła, ale uważam, że postępujesz niekonsekwentnie i to Cię gubi. Wiem, że bardzo trudno jest rozstać się z ukochaną osobą, ale jeśli już kilka razy się na to zdobyłaś to daj mu ultimatum "ja albo speed" i niech to będzie żelazna zasada. Najważniejsza jest konsekwencja. Weźmie - Ty odchodzisz. Ogarnie się - możecie do siebie wrócić. Znowu mu się zdarzy wpadka - nie ma przebacz, kopiesz go w dupę i odchodzisz. Poza tym myślę, że bez terapeuty czy psychiatry raczej się nie obejdzie.
Mi osobiście taka pewność, że ukochany facet mnie zostawi pomogła wyjść z heroiny. Gdyby nie on skończyłabym marnie. Tylko, że ja byłam święcie przekonana, że facet mnie zostawi i nie będzie zmiłuj...
Powodzenia życzę, mam nadzieję, że wam się uda :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.