Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
A co myślicie o Virola calophylla ? Czerwona żywica znajdująca się pod korą drzewa występującego w lasach deszczowych Kolumbii i Brazylii. Zawiera zarówno DMT i MAOi. Z tego co wyczytałem jest legalna. Używał ktoś ? Może warto zastosować jako zamiennik ?
  • 34 / / 0
7-10(moze wiecej) chalipongi z powiedzmy 12g, 25x ekstraktu z passiflory? ma to sens?
Wszystkie uzależnienia oddalają nas od sukcesu.
  • 104 / 1 / 0
Ponawiam pytanie odnośnie Virola Calophylla. Ktoś stosował i jakie dawki?

Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik ecikpecik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / 2 / 0
Poobno kłącze trzciny pospolitej zawiera trochę DMT w zakresie jakiś 0.1 - 0.2 % , ale nie wiem jak się rzeczy mają w istocie. I jeszcze czytałem, że czosnek jest inhibitorem MAO. Czy to prawda? I mam jeszcze jedno pytanie; ile mg DMT rozpuści się w litrze wody?
Uwaga! Użytkownik theybugme jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 1 / 0
Ktoś pisał że Passiflora też jest imao ale się nie nadaje.. pewnie podobnie z czosnkiem.. co do tej rośliny to musisz robić cieżką synteze, a nie napar.
Uwaga! Użytkownik ecikpecik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3898 / 238 / 13
Polishhuasca - czosnek + trzcina - brawo...

DMT nie rozpuszcza się w wodzie.

Że jaką syntezę? Chyba ekstrakcję - odsyłam do wiki co to znaczy słowo "synteza" i "ekstrakcja". A w ogóle napar dałby radę, gdyby nie zawartość innych alkaloidów (napar to nic innego jak właśnie ekstrakcja).
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 576 / 11 / 0
W vendorach można kupić nasiona odmian mające wyłącznie DMT i śladowe ilości innych alkaloidów. Mianowicie nazywają się AQ-1 i Big Medicine, specjalnie w tym celu wyselekcjonowane. Zbieranie mozgi ze stanowisk naturalnych to może być gra w ruletkę, bo niewiele posiada alkaloidy które nas interesują, a może się to zamienić w rosyjską ruletkę gdy trafimy na trawę zawierająca duże ilości wszystkich alkaloidów. Na dmt-nexus są prowadzone badania, które sprawdzają ile i jakie alkaloidy posiadają.

Czosnek jest za słabym MAOI, ale w Polsce rośną rośliny która zawierają alkaloidy harmalowe, mianowicie gatunki z rodziny oliwnikowatych; rokitnik zwyczajny(Hippophaë rhamnoides), oliwnik wąskolistny(Elaeagnus angustifolia) i oliwnik baldaszkowy(Elaeagnus umbellata). Zawierają alkaloidy harmalowe: harman, dihydroharman, tetrahydroharman, N-metylo-1,2,3,4-tetrahydro-beta-karbolinę, tetrahydroharmol i N-metylotetrahydroharmol.

Ogólnie zawartość wszystkich alkaloidów harmalowych w tych 3 wymienionych roślinach jest na poziomie odpowiednio 0,436%, 0,32% i 0,311%. Liście także wydają się być aktywne, nie tylko kora. Patrząc na Banisteriopsis Caapi, to ilość alkaloidów w liściach jest dwa razy większa niż w pędach, a w korzeniu 3 do 8 razy większa, miejmy nadzieję że tak samo będzie i w tych roślinach ;-).

Poziom alkaloidów w różnych odmianach i częściach Banisteriopsis Caapi.
Analiza kory różnych roślin z rodziny oliwnikowatych
Spektrofotometryczna analiza kory oliwnika wąskolistnego
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 1 / 0
W mojej książce zielarskiej pisze że liście rokitnika można stosować zamiast herbaty, a sam rokitnik ma cenne działanie medyczne i dostarcza witaminy i sole mineralne. Więc pewnie by coś wspomnieli odnośnie imao by ludzie krzywdy sobie nie zrobili... skąd masz wgl takie informacje odnośnie tego imao? I skąd pewność ze akurat ten imao sprawdzi się przy DMT?

i testował ktoś tą kore z rokitnika? po ilu gramach wysuszonej kory aktywowało by imao?

Pozdrawiam
  • 576 / 11 / 0
A mógłbyś podać rocznik bądź tytuł tej książki, bo alkaloidy harmalowe były wykryte w rokitniku stosunkowo niedawno. Dodatkowo są one odwracalne więc nie ma obaw na interakcje z tyraminą. Interakcja nastąpiłaby jedynie z lekami antydepresyjnymi. A co do tego, czy te rośliny będą aktywować dmt, to zapraszam do przeczytania tych wątków na dmt-nexus:
Autumn Olive (E. umbellata) Workspace
russian olive status ?
Po zarejestrowaniu można pobierać różne przydatne załączniki, które są w tych tematach (to nie jest jakaś reklama, żeby nie było ;-)).
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 1 / 0
"Zioła z apteki Natury" wydawnictwo publicat(polecam super książka), roku nie widzę, ale wygląda na nową. Mam jeszcze jedną książkę, ale kumplowi dałem by sobie poszperał, dzisiaj sprawdze może tam coś pisze. Czyli mam rozumieć że stosując imao z rokitnika nie muszę stosować diety? Tak jak w przypadku cappi? Wkońcu tylko kora ma imao czy liście i owoce z rokitnika również? Roślina jest pod ochroną ale myślę że nic jej niezaszkodziło by gdyby obdarowała mnie kilkoma liśćmi które i tak by w jesieni straciła :D Więc czemu o tym tak cicho?; >

ps z strony wynika że mają być np gałęzie, a nigdzie tego nie sprzedają, a roślina w naszym kraju rośnia tylko wzdłuż wybrzeża morsiego na brzegach klifowych i wydmach.(według książki). Czyli pozostaje kupić sadzonki i w ogrodzie posadzić. Gość pisał że potrzeba 100g, myslę że to nie dużo, mając z 3-4 krzaki... choćby z przycinania estetycznego

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.