Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 481 / 5 / 0
TFMPP ? toż to trucizna... z tego co wymieniłeś to 400mg metylonu to dla mnie bajeczna faza :-) jedziemy dalej,BZP ? MDPV ? geranamine ? khat ? chyba wiedziałeś co zajadasz,sam syf,wiesz mi,te substancje są bo niektóre już były w sklepach z dopalaczami,nikt nie wie co to jest ale są naprawde dobre alternatywy dla mefedronu,na przykład stare cocolounge...pierwsza wersja charge+,stare doves,summer daze i wiele innych,co tam było ? możemy tylko spekulować,nie każdy bierze pod uwage napierdalanie po kablach...nie każdy pokocha kocura,ja wiem jak działa z dwóch paczek i mu dziękuje,faza dobra ale nie warta zejścia,substancja w moim wypadku jest wręcz odpychająca i nie potrafiłbym kocić częściej niż raz w tygodniu %-D
  • 1098 / 6 / 0
Najlepszy z tych co wymienilem byl metylon i BZP, jednak nie nazwalbym tego alternatywa dla tak poteznego draga jak mefedron. mefedron wogole jest moim zdaniem na tyle specyficzny, ze ciezko znalesc cos podobnego.

Co do dawniejszych RC to byly to pewnie mixy mefedronu z innymi RC, ale proporcje byly tam pewnie na tyle niskie, ze nie bylo czuc tego typowego wypierdolu po mefie. Tak zreszta pewnie kase trzepali. Grama mefa za 60zl dzielili i po 100mg do charge+, ktory byl w chuj drogi.
  • 481 / 5 / 0
Uwierz mi,tam nie było mefedronu,nie pomyliłbym go z tymi produktami o których mówiłem,w charge+ nie było mefedronu,substancje które wymieniłem raczej w niczym nie ustępowały mefedronowi,słyszałeś o pixach o nazwie jax? w moim odczuciu faza była po 2 przekozacka i na pewno nie mefedronowa,mefedron ciężko pomylić z czymś innym,BZP to syf i trucizna nie drag,zajadałem się różnymi RC i powiem szczerze że poza metedronem,mefedronem i metylonem to właśnie niektóre dopalaczowe zabawki były cholernie dobre,szczególnie te jaxy,summer daze,doves,pierwsza wersja charge+,to były wymiatacze jakich niewiele,do tej pory się zastanawiam co tam było,na pewno nie były to żadne popularne RC.
  • 591 / 8 / 0
i tak oto jesteśmy świadkami nowego wyścigu szczurów
  • 146 / / 0
TheQ pisze:
i tak oto jesteśmy świadkami nowego wyścigu szczurów
Nie jesteśmy świadkami tego wyścigu. My jesteśmy tymi szczurami. Laboratoryjnymi.
  • 1179 / 9 / 0
A za 20 lat masowo ludzie (z niewiadomych przyczyn) zaczną umierać na bliżej niezidentyfikowaną chorobę ;P

Ktoś się tym martwi? xD
  • 56 / / 0
mix 4-MEC + pFPP ma bardzo ciekawe wyniki badań, które właśnie prowadzę :D
samo 4-MEC może być za krótkie natomiast z pFPP wjazd niemal identyczny jak po 4-MMC
  • 12 / / 0
Pojawił się tzw mefedron MODYFIKOWANY gdzie w cząsteczce mefedronu(4-MMC), producent zmienił grupe metylowa na trifluoroetylową.
Co o tym sadzicie ??
  • 261 / 2 / 0
Zgaduje że może chodzić o 3-FMC a nazwa "mefedron modyfikowany" to tylko chwyt marketingowy
  • 2814 / 14 / 0
3-FMC ma 1 atom fluoru przy pierścieniu benzenowym.
[ external image ]
3-FMC

Grupa trifluoroetylowa posiada 3 atomy fluoru..
[ external image ]
CF3-CH2-R

3-FMC nie zawiera grupy trifluoroetylowej.

Edit:Poprawa
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.