Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 2652 / 382 / 0
Tak, masz rację, dzięki za zwrócenie uwagi. Rozpisałam się o alproxie bo mam na stanie :) W przypadku xanaxu jest drożej niestety, jakoś 3 miesiące temu kupowałam opakowanie 30 tabletek (1mg) i płaciłam 46zł z hakiem, ale są i wyższe ceny w przypadku 2 miligramowych.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 606 / 8 / 0
I tu jest ćpun pogrzebany :-D

Ustawa o generykach jasno stawia sprawę: generykiem nazywa się lek który posiada +/-20% mocy/efektu/maksymalnego dawkowania oryginału.

Niewykluczone więc że dobór wypełniaczy ma duże znaczenie. Neutralny tlenek tytanu jest stosowany zazwyczaj w droższych lekach, stearynian magnezu z kolei wszędzie. Klony wchłaniają się doskonale podjęzykowo właśnie z powodu odpowiedniego doboru wypełniaczy- zawierają także miętowe coś, co łagodzi drażniące działanie klonazepamu/wypełniaczy.

Zwróćcie uwagę na to jak gniotą się tabletki- jedne ulegają zgnieceniu jak plastyczna masa, vide rolki a inne kruszą się jak kamień- właśnie klony, alprox zresztą też.

Ale xanax gniecie się inaczej niż alprox
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 2652 / 382 / 0
Wypełniacze wpływają na przyswajalność preparatu przez błonę śluzową żołądka, późniejszy metabolizm, np. jony magnezu przyśpieszają reakcję przyłączania się substratu do enzymu, działają podobnie jak katalizatory reakcji biochemicznych. Zaobserwowałam, że alprox ładuje się szybciej ok. 20-30min, w przypadku xanaxu czekam dłużej +40min natomiast sam okres działania jest dłuższy, niż w przypadku alproxu. Jak słusznie zaobserwowałeś - można to zauważyć przy zgniataniu tabletki, stopień rozdrobnienia jest różny, im więcej "dodatków" w masie tabletkowej tym jest ona zazwyczaj bardziej "kleista". Nie zawsze, ale bardzo często jako wypełnienie używa się celulozy i celulozy mikrokrystalicznej dlatego że jest nieaktywna farmakologicznie i nie wywołuje żadnych podrażnień na drodze przewodu pokarmowego, dodatkowo chroniąc żołądek podczas reakcji preparatu z HCl.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 606 / 8 / 0
I wszystko jasne. Też mnie uderzyło że markowy xanax działa w stonowany sposób- spodziewałem się większego jebudu niż po alproxie (mój faworyt) a tu bęc, upierdoliłem się po czasie i rozmawiałem z listonoszem o tym czy ma ciężką torbę.

Spędzam przedpołudnie w środku tygodnia dyskutując o wpływie masy tabletkowej na działanie leków uspokajających na forum dla ćpunów :cool: no ale, grunt to mieć jakieś hobby
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 1450 / 18 / 0
Mieliście jakieś dziwne akcje przez sen o alprze? Wczoraj wkurwili mnie w robocie, 2l energola jeszcze to nasiliły. Zamiast szarpać sobie nerwy wziąłem sobie 1mg tego benzo, zapiłem piwem. 21.30 idę w kimono- pobudka o 06.30, więc myślę luz. A tu jeb. Budę się po 14, budzik wyłączony, telefon w innym miejscu, 10 nieodebranych połączeń z roboty. :nuts: Zdarzyło się to komuś?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 158 / 6 / 0
Zdarzyło się, wyrzucili mnie z roboty, dwóch następnych dni nie pamiętam.
  • 374 / 14 / 0
zdarza sie , ale nie przy takiej ilosci alko, mi wystarczyl raz wzialem cos kolo 2mg + winiacz jakis , budze sie rano wszystko niby git, a tu morda boli , strupy na plecach od tamtej pory unikam benzo + alko .
Mix przyjemny , jedynie ta amnezja i opowiesci co sie odpierdalalo nie za fajne ;]
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1203 / 21 / 0
Dobra, miałem okazję pozajadać sobie już blisterek alpragenu 1mg i powiem, że spoko ale bez rewelacji - identycznie działa jak 1mg afobamu. Jedno i drugie zawsze biorę pod język.
Lekką różnicę odczuwam tylko z czystym prochem, którego już mam niewiele, rozbełtanego w glikolu - w tym przypadku wejście jest szybsze i może delikatnie bardziej euforyczne. Potem już działanie takie samo.
Tak czy inaczej to nadal moje ulubione benzo :D Powinien powstać Klan Alpry ;]
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 652 / 3 / 0
No to Klan Alpry ma właśnie nowego padawana. Alprazolam pozyskany, degustacja 0,5mg tuż-tuż.
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 652 / 3 / 0
Do scalenia

Mocne skubaństwo, siadło jak uczciwe benzo first-timera. Jakąś godzinę po zapodaniu 0,5mg i stwierdzeniu, że słabo (yhy %-D) dorzucone 0,5mg posłało mnie w objęcia Orfeusza. Takoż przespałem środek dnia i teraz T+4h czuję się nieźle wyczillowany.
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.