Organiczne substancje psychoaktywne, oddziałujące na receptory serotoninowe w mózgu.
Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3250 / 356 / 2
Wzywam chemików i myślycieli hajpowych, albowiem w maju wszedł do obrotu do aptek bez recepty almotryptan o takiej oto pięknej strukturze:
almo.png
Pytanie, czy da się upierdolić to na żółtym tle, żeby otrzymać coś działającego jak psychodeliczna tryptamina? Ktoś ma jakiś pomysł?
Ja zmęczony w nocy na paincie upierdoliłem coś szalonego, że możnaby pójść w drugą stronę i przerobić żółtą część tak, aby otrzymać:
DMTthioxyPV.png
Czy działanie czegoś takiego mogłoby mieć właściwości pochodnych a-pvp/pyrovaleronu? Albo prolintanu jeśli nie keton? Czy bardziej by poszło w kierunku DMT? Czy takie coś w ogóle miałoby jakąkolwiek aktywność i przekraczało BBB?

Substancja jest na migrenę i jest droga, ale pomyśleć można. W ogóle taki almotryptan dla ćpunów jako taki ma jakąkolwiek wartość?

https://opieka.farm/pierwszy-tryptan-do ... z-recepty/
Artykuł dla zainteresowanych,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 3250 / 356 / 2
Ten związek co wymyśliłem mógłby się nazywać DMTthioxyPV hahaha
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 2933 / 243 / 0
Pomysł ciekawy, w sensie sugestia przerobienia tego, ale rozwiązanie do dupy. Ja bym celował w wypierdolenie tego całego co jest na żółto i zostawienie czystego DMT (jako że to substancja apteczna a nie uliczna). Pytanie jak to zrobić.. jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś odczynniki (najlepiej również apteczne) jak przy syntezie metkata, może dałoby radę jakoś wywalić/przerobić tą grupę tak aby otrzymać coś psychodelicznego. Jak dla mnie to temat do przeniesienia do Kuźni Nowych Pomysłów. Karma leci za samo zauważenie możliwości potencjału tego związku chemicznego.

Swoją drogą warto byłoby prześledzić ścieżkę metabolizmu tego, może iMAO albo coś podobnego mogłoby zmodyfikować ten związek w organizmie do działającego psychodelika.
Dawny nick: tur3k
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.