Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 244 / 58 / 0
Dalej "wódka i picie" jest w twoim życiu a to nic dobrego nie wróży na przyszłość. Jej nie ma, ty z nią przegrałeś... w jej przypadku poddanie się i ucieczka jest sukcesem. Na pewno będzie ci łatwiej.
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
  • 2 / / 0
:wino: Nikt z uzależnienia nie wyjdzie z "własnej woli" dopóki nie sięgnie SWOJEGO DNA. Niestety dla niektórych to dno jest za głęboko i nie zdążą przed swoim końcem. Wszystko zależy od jakiego pułapu zaczynasz. :uwaga:
  • 81 / 10 / 0
polecam posluchać;

JAK POWSTRZYMAĆ SIĘ OD PICIA alkoholu? 3 SKUTECZNE TECHNIKI

https://www.youtube.com/watch?v=wpUGb2abATY
  • 3455 / 555 / 2
A ja nie pije juz poltora roku rzucilem od tak z dnia na dzien.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 184 / 72 / 0
@Mefistofeles1945 A czym się w tym półtorarocznym okresie raczyłeś w zamian?
Opioidy? Beta-ketony? Dysocjanty?
  • 3455 / 555 / 2
opium paliłem z opium pipe z pięć razy, dwa razy DXM i z 30 razy kodzia.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
true
20 lipca 2020Carlosa pisze:
Z mojej perspektywy żadne grupy AA, nawet leczenie w poradni gówno daje... choć może łatwiej przyznać się po tym iż jest się alkoholikiem i rozpoznawać głody... człowiek musi osiągnąć swoje lub czyjeś dno... wtedy zrozumie iż to droga w jedną stronę ... zobaczyć go go czeka... upodlenie, wstręt do samego siebie ... straszne uczucie.
  • 190 / 19 / 0
Ja to dalej sie zmagam. Wszywki gowno daja, terapie gowno daja i już brak pomysłów
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 161 / 11 / 0
Przeszedlem terapię na oddziale odstawiennym, był to oddział zainstalowany z innymi oddziałami psychiatrycznymi i domem starości, takie uzdrowisko z lekkim parciem na naukę. Okres letni i 6tygodni, rzygałem z nudów wśrod idiotow. Chociaz niektorzy elokwentni, ale odsetek. Byłem tam latem, nie z chęci rzucenia, tylko przymus przez prokuratorkę. Dręczyłem się tam.
Muszę korzystać z piwa. W Niemczech dawno udowodniono, że piwo to nie nałóg. Spożywam co dnia, po dwa 😀
Od niepamietnych czasów, to mój ulubiony napój nawadniający.
  • 130 / 19 / 0
pytanie mam, spożywam alkohol średnio raz na tydzień czasem nawet rzadziej, rodzina twierdzi, że to wielce uzależnienie mimo, że to max 4 piwa na tydzien albo 0.5l na imprezie, czy ja serio zgłupiałem bo nie uważam, żeby to był wielki problem zwlaszcza, że wracam do domu i normalnie kłade sie spać bez agresji, awantur i tym podobnych XD podejrzewam, ze chca sie mnie pozbyc z domu i tyle bo nic mi wiecej na mysl nie przychodzi, tym bardziej, ze zadnych ciagow w zyciu nie mialem a dragi odstawilem juz rok temu po ultra detoxie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.