Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
mam teraz czasem taka wizje na jedno male piwko ale niemoge kurde.a czasami by sie przydalo na rozwianie niemilych mysli. :-/

[Piwo]
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 200 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kapitan Hajduków »
wisior pisze:
mam teraz czasem taka wizje na jedno male piwko ale niemoge kurde.
Koncepcja jednego piwa jest wg. mnie oparta na bardzo kruchych podstawach ;-)

[Piwo]
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 543 / 1 / 0
Czy alkohol pomaga w radzeniu sobie z życiowymi kłopotami, tudzież zapominaniu o nich?
1-2-fuck off, drop out, never trust a fucking hippie
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
  • 461 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: elitesse »
Czy alkohol pomaga w radzeniu sobie z życiowymi kłopotami, tudzież zapominaniu o nich?
Jak można tak wogóle myśleć? żaden narkotyk Ci z tym nie pomoże, to tylko chwilowe otępienie umysłu po którym cały pieprzony problem wraca, możliwe, że jeszcze większy, ponieważ uświadamiasz sobie, że upadłeś tak nisko, że musisz się upić/naćpać żeby sobie z tym poradzić.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 34 / 0
upijanie się po porażkach jest uwarunkowane kulturowo, a nasze chłonne organizmy przyswajają to jako mechanizm obronny. Terapeutyczna wartość dobrego resetu jest nieoceniona, ma sens jednak gdy potem następuje działanie, a nie znowu picie... ale kto tak umie? :-/
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 682 / 7 / 0
ja ostatnio, dokladnie w sobote zalapalem takiego dola po 4 piwach ze szkoda gadac, nie lubie tej uzywki ale akurat nic innego nie bylo, generalnie zalatwiam sobie teraz smaczniejsze rzeczy, a alkohol tylko do 2 piwek przy spotkaniach w klubach czy na imprezach ;)
Sun Was High (So Was I)
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
ja ostatnio mam chore sny o dragach i przychodzi wizja na alko.zwlaszcza jak wychodze od ojca ze szpitala z oiom albo gdy wchodze do domu a tam brat najebany.jakby malo problemow bylo.
naszczscie nie mam poki co wizji totalnie sie zajebac alkoholem,pilnuje sie.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ensenada »
Raz mi się zdarzyło tak napić (i to chyba pierwszy raz sam). Nie dla mnie. Alkohol to dla mnie zdecydowanie drag pozytywno-towarzyski, picie samemu (i to jeszcze będąc zdołowanym) mija się dla mnie z celem.
Uwaga! Użytkownik ensenada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wolfbat »
Picie alkoholu na smutki jest głupotą. Pomijam już to, że nie rozwiązuje problemu jest pierwszym krokiem do uzależnienia...itd. Chodzi o sam mechanizm jego działania patrząc na doświadczenia moje i wszystkich znajomych pijemy, aby zapomnieć tymczasem zamiast zapomnieć będąc pijani jeszcze bardziej się wyżalamy, dołujemy, często robimy się agresywni na myśl o problemie który opijamy...

Innymi słowy pijemy, aby choć na czas upicia się zapomnieć a tymczasem uzyskujemy efekt zupełnie odwrotny.

Alkohol nazywam narkotykiem "odświętnym" (Pijemy okazjonalnie i po to aby świętować a nie topić żale. Jeśli nie ma powodu do świętowania, tym bardziej nie ma powodu do picia).
  • 1474 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qlim »
...Picie alkoholu na smutki jest głupotą...
Dokładnie... To żadne rozwiązanie, a nawet najszybsza droga do alkoholizmu.
Uwaga! Użytkownik Qlim jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.

Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek

Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.