Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 21 / 3 / 0
Mniej wiecej rok temu robilismy z kumplem tak zwane "wesela". Kupowalismy mniej wiecej po dwa piwa i 0.7 na glowe, zamykalismy w mieszkaniu i wiadomo piwo na rozruch, 3 szybkie na przelamanie a pozniej juz rowne tempo i gadka szmatka do belkotu i urwanego filmu co nastepowalo po 10 minutach od zapalenia ganji . Nigdy wiecej ale widocznie trzeba bylo taka zime przezyc.
  • 160 / 20 / 0
ja to sam duzo nie pihe, maks to 8 piwek 7,2. ale moj ojciec czasem z wujkiem przypierdola duzo. standardem jest 1,5l na dwoch, a kiedys wyjebali 2,5l wody na dwoch. zapamietam to do konca zycia...
  • 708 / 6 / 0
Ja ostatnio mialem okazje pić z czlowiekiem który po 4 kieliszkach padl i się posikal.
Ale myślę ze to przez jego wątrobę która się dziwie ze jeszcze trzyma się
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 451 / 4 / 0
Albo się nawpieprzał jakichś peptydów, które alko wzmocniło - 25% standardowej dawki alkoholu + noopept = 100% dawki alkoholu. Z braku maku i kasy na acatar lub kode raczę się krupniczkiem, którego smaku nienawidzę :heart:
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 46 / / 0
Jak sie mialo 17 lat i mialo ' forme' jesli tak to mozna nazwac to robilismy standardowo na piatek czy tez sobote po literku kazdy i do tego 4-paka na popitke. :kotz: Dzis sie tego wstydze troche :blush:
  • 143 / 1 / 0
tak mnie naszło żeby podsumować kilka niechlubnych wyczynów:
1,5l cytrynówki(psyholandi )ok 45-50% bez zapity i bez zagrychy we 2 w ok. 3h
19piw (żubrów w dobę )
jazda na rowerze (przez las i polnymi drogami) po 11piwach wypitych w ok. 5h
5piw, 3kielonki spirytusu nalewkowego 60% po czym 2szklanki tegoż spirytusu bez zapity, bez zagrychy- rezultat totalne zerwanie filmu, wypadnięcie z taksówki po dojechaniu pod DOM, spanie na schodach %-D
niestety jest wiele innych przykładów gdzie ilość wypitego alkoholu pozostała tajemnicą.
brak kaca w każdym z przytoczonych przypadków :D
  • 419 / 2 / 0
Ja w wieku 16-17 lat ostro pilem (wiem jak to brzmi %-D )
Nie wierzcie mi, ale po to chyba jest ten wątek. Podczas calonocnej imprezy z tańcami, zagrychą i zapojką wypilem ponad 40 kielichów 50 ml wódki :-D Ktoś da wiarę? Nie jestem bajkopisarzem.
Trenowalem ostro, co prawda.. Pólroczny ciąg na amarenie i takie tam :-D
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
  • 3900 / 244 / 13
Może tam nie było 50ml... tak się zawsze mówi jak się z setek nie pije to "z pięćdziesiątek", ale zwykle są to 30tki. 2litry na gówniarza i to tylko przez noc to zdecydowanie za dużo...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 29 / / 0
Czym dłużej i więcej pijesz tym mniej Ciebie trzepie, ale potem w finalnym stanie kiedyś już ostro popadniesz w co trzeba nawet jedno piwo co niektórych zwala z nóg. ;)
  • 5876 / 1214 / 43
Wracając do tematu.
20 piw i litr na dwa czerepy - no ja byłbym już ostro najebany, zgon. A pije niemal codziennie i od kilku lat. No zależy w jakim czasie bym to wypił. Ale takie ilości to wolałbym rozkładać na cały dzień i być na rauszu. Ale pod koniec dnia i tak by brakło bo szybko trzeźwieje.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.