Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zasztyletowana »
do browarka najlepsze ' Gripex noc ' %-D
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Jak ktos chce sie truc to niech to robi w samotnosci i po cichu .... i nie pakuje swoich urojen do glowy innych , szczegolnie jesli jest dyletantem w dziedzinie farmacji i fizjologi. Paracetamol i alkohol to fatalne połączenie nie ma dzialania psychotropowego a rozwala watrobe. A watroby nie da sie przeszczepic i podobno nie boli jak sie psuje.
Dawka smiertelna paracetamolu to ok. 200mg na kg masy ciala ale ostre zatrucia wystepuja juz przy podaniu 5g . Paracetamol solo jest bardzo szkodliwy nawet dla zdrowej watroby . Przewlekle zatrucia paracetamolem uszkadzaja tez nerki. Czesto stosowane sa w farmacji mieszanki paracetamolu i kodeiny albo paracetamolu i efedryny ale praktycznie we wszystkich lekach stosunek "ciekawego" skladnika do paracetamolu jest taki ze zawsze wystepuje niebezpieczenstwo powaznego przedawkowana paracetamolu.
Mieszanie paracetamolu zwieksza jeszcze jego toksycznosc no i jeszcze w porach nocnych watroba jest bardziej podatna na uszkodzenie!
Takie miksy to prosta droga do nieodwracalnych zmian w watrobie i nerkach !!!
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rodowity1908 »
oj naprawde, co niektórzy będą płakać nie na stare lata lecz za kilka lat.
:nuts: :nuts: :nuts: :nuts:
Uwaga! Użytkownik rodowity1908 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fidolip »
nie zgodzę się. po przyjęciu 7 apapów noc (po 4 piwach) czułem wyraźny ból po lewej stronie podbrzusza na wysokości ok. pępka. zakłądam, że to wątroba się odzywała? dodam, że ból ten najpierw nie dawał mi zasnąć, a potem czułem go cały następny dzień (może nie ból, ale silny dyskomfort, czy inne 'coś').
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
watroba jest po prawej.
hehe
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 44 / / 0
hehe.. ale mnie bolało po lewej (tj. z tej strony gdzie mam serce). Pierwszej nocy (tj. po wzięciu 7 apapów noc, gdy wypiłem już danego wieczoru 4 piwa) nie mogłem spać z powodu takiego tępego bólu z lewej strony podbrzusza (na wysokości miej więcej pępka), a następnego dnia czułem mocno tę stronę siebie.
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2007 przez fidolip, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 612 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bill »
fidolip pisze:
hehe.. ale mnie bolało po lewej (tj. z tej strony gdzie mam serce)
Nie gadaj.
Uwaga! Użytkownik Bill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
kurde, przecież wiem, gdzie mnie bolało.:/ Nie twierdzę, że to wątroba - nie będę się sprzeczał z nieźle udokumentowaną dziedziną nauki jaką jest anatomia, ale wiem, że bolało mnie podbrzusze z lewej strony, ok. wysokości pępka. Tyle.
  • 612 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bill »
Nie zrozumiałeś ironii ;)
Uwaga! Użytkownik Bill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Bez wzgledu na to po ktorej stronie jest wtroba to i tak nie boli jak sie " psuje" a jak boli to jest juz za pózno. Boli woreczek zółciowy , a watroba umiera po cichu , pewnego dnia robisz sie żółty biora Cie na stół otwieraja i zaszywaja zaraz byle jak bo i tak nie oplaca sie porządnie bo to koncóweczka i tanczyc juz nie bedziesz. No moze jeszcze tylko krotka rekracja w hospicjum....
Niestety wszystkie substancje chemiczne wprowadzone do organizmu musza przejsc przez watrobe i tam ulegaja roznym przemianom , niektore metabolity sa toksyczne dla komorek i tak jest z paracetamolem , czesciowo ulega on przeksztalceniu w N-acetylobenzochinoainy ktory jest silnie toksyczny dla komorek watroby .
APAP NOC to Paracetamol 500 mg i Chlorowodorek difenhydraminy 25 mg . Paracetamol nie posiada wlasciwosci psychotropowych a Chlorowodorek difenhydraminy to prawie to samo co Aviomarin. ( w Aviomarinie jako anion jest stosowany 8-chloroteofilina a tu chlorowodorek) Zeby wykorzystac dzialanie
chlorowodorku difenhydraminy trzeba zaplikowac sobie moze z 250mg co znacznie przekracza toksyczna dawke paracetamolu a jeszcze dodatek alkoholu!!!!
NIe widze zadnego celu w laczeniu apapu i alkoholu, a niebezpieczenstwo jest spore.
Oczywiscie laczenie Aviomarinu i alkoholu tez jest niebezpieczne ale nie ma tam paracetamolu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.