Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Siemka - sprawa wygląda tak: właśnie dostałem wezwanie w charakterze świadka w sprawie, która miała miejsce grubo ponad rok temu. Byłem wtedy barmanem i trafiłem na kontrolę - sprzedałem piwo "na odchodne". Okazało się, że moja knajpa nie miała zezwolenia na sprzedaż alkoholu poza samą knajpą. To były już szef, ale nie chcę go wsypywać - oczywiście tylko w wypadku, jeśli nic mi nie grozi, nie zamierzam się podstawiać i płacić za niego grzywien. Czy jeśli powiem, że nie pamiętam, czy mnie o tym informował (nie informował) z domysłu jestem traktowany jako podejrzany?
  • 647 / 69 / 0
Czekaj czekaj, coś mi tutaj nie pasuje, sprzedałeś alkohol POZA barem tak? Jeśli tak, no to powinieneś wiedzieć że tak nie można, ale raczej dużej kary napewno nie dostaniesz. Jakieś grzywne maks. No bo spójrz na to inaczej, gdyby ktoś nie wiedział, że nie można zabijać, to by nie dostał kary? Myśle, że nie ma potrzeby sprzedawać szefa, bo nie on tu zawinił, to ty sprzedałeś alko poza barem.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.