Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 236 / 32 / 0
Siła chujozy alkoholu leży we wszechobecności. Gdyby był nielegalny, nikt by nawet po tym nie beknął. Można powiedzieć, że jest 1000 substancji, które wyrządziłyby więcej szkód, gdyby były legalne. Ostatecznie daje do myślenia - gdyby wszystko było legalne, społeczeństwo ledwo by zipiało.
  • 1864 / 699 / 0
up co za bzdury już był okres prohibicji i co nikt wtedy nie pił co nie? A takie pitolenie że jakby wszystko było legalne to społeczeństwo by tylko ćpało i nic innego nie robiło to tylko ograniczeni umysłowo politycy mogą twierdzić...
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 225 / 10 / 0
alkohol to nie jest narkotyk, wbrew przekonaniom oświeconych narkomanów,
usiłujących dowartościować się względem alkoholików i okazjonalnych popijaczy ; )
po prostu są narkotyki i jest alkohol
cukier też uzależnia więc tym niegórnolotnym tokiem myślenia też można stwierdzić, że jest substancją narkotyczną
Uwaga! Użytkownik benzoswiezy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 699 / 0
UP to podaj defincję narkotyku, a później zestaw to z alkoholem. Jest narkotykiem uzależnia w chuj sam jestem tego przykładem, przestałem łoić jak mnie 2 razy OZT położyło do szpitala. A że nie potrafiłem żyć na trzeźwo zmieniłem używkę na mj też się wjebałem takie skłonności, ale wole być zamulonym zombie stonerem niż jebanym alkoholikiem na wiecznym kacu z trzęsącymi się łapami i świrem pod wpływem.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 45 / 2 / 0
alkohol to nie narkotyk ! tylko ryjąca beret, uzależniająca substancja psychoaktywna po której zażywaniu występują zjazdy(kac) :D
Wielu ludzi twierdzi że żeby coś nazwać narkotykiem to musi być to nie legalne( no i oczywiście mieć jakieś psychoaktywne właściwości), ale w takim wypadku jak nazwać legalna apteczną kode czy DXM?
A co do głosów delegalizacji alkoholu : kto nie lubi pogadać przy piwku niech pierwszy rzuci kamień ! Z resztą co ja bym kurwa pił podczas tripów.
  • 1864 / 699 / 0
A tak w ogóle to śmieszą mnie takie podziały, wszystko to substancje psychoaktywne, o różnym działaniu na OUN i mniejszych lub większych skutkach ubocznych zależnych od częstotliwości, ilości i czasu ich przyjmowania.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 5082 / 873 / 0
Mam kolege ktory ma 31 lat, od 23 roku zycia wali srednio po 4 browary dziennie . Od tamtego czasu mieszka wynajmujac stancje i odkladajac hajs. Pracuje jako nauczyciel i inteligencja mu nie spadla ani poziom zapamietywania. Ludzi na prywatne lekcje mu przybywa i nie wydaje mi sie, zeby tendecja nagle ulegla zmianie ani jego zycie. Jest to jednak pieprzony robocop ktory swoje czynnosci wykonuje z wielka dyscyplina i pieczalowicie. Po prostu zycie ruchacza, piwko to taki umilacz klubowy. Mialem moze kilka gorszych okresow ze zmieszal z wódą czy coś i rzygnal etc. Jednak takich ludzi jest naprawde niewielu.
wodke walnie na weselu czy na weekendzie.

Nigdy nie bral innych uzywek i jest im przeciwny. Nie oglada telewizji, jedzenie to tez sztywno ustalona dieta.

Tez nie nazwałbym alkoholu narkotykiem, a substancją od lat instniejaca w naszej Polszy jako dobro :D
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 361 / 33 / 0
alkohol to narkoty zmienia swiadomosc wiec nim jest stan narkotyczny powoduje.
Jak alkohol nie jest narkotykiem to feta MDMA LSD ,metamfetamina i trawa tez nim nie sa i tez w Polsce od lat sa nasi przodkowie wymyslili je ,nie mowiac o kath i ephedrze sinicy oraz krasnodrzewie pospolitym. :moody:
Uwaga! Użytkownik jokerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 37 / 0
Oczywiscie, że alko to narkotyk, w dodatku twardy (mam na myśli wódę).
  • 692 / 70 / 0
My przynajmniej potrafimy przyznać się do narkomanii, nie to co alkoholicy czy nikotyniści xD
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.