Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 494 / 26 / 0
Moim zdaniem woda mineralna, defekacja, kąpiel, posiłek z czymś gorącym do picia. A spacer kaca masakruje od pierwszych minut. Kiedyś grass i żarcie pod korek, bez potrzeby ruszania się z domu skutkowało idealnie. Na takiego z ostrym bólem głowy, tabletka ketanalu nie zaszkodzi.

A piwo....... to chyba jasne, ale wtedy cały dzień spania, tudziez kolejne alko party, gdy posili nas na tyle, że damy radę zawlec się do sklepu.
I nawet jeśli spaliłbym poprzedniego dnia 2 paczki fajek, to na kacu tytoniu - nawet biernie - nie znoszę.
  • 2 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gronibart »
Polecam koktajl z roznego rodzaju musujących tabletek (minerały, witaminy...) a do tego 2x tabletka musująca ACC!
Uwaga! Użytkownik Gronibart nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: guros »
Ja tam wiem że nic tak nie leczy kaca jak rano soczek czarna porzeczka <vit.C> i duuużo wysiłku fizycznego. Po godzince toksynki sie wypocą i można przyjąc jakiś rosołek. Ogólnie jest tylko jeden 100% skuteczny sposób - nie pic :huh:
  • 59 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bgo »
Ja mam sprawdzony na sobie sposób na kaca przed piciem 2000 mg witaminy c do tego b-kompleks 3 tabletki 2 magnezy i staram się dobrze najeść.Wtrakcie picia również jem witaminę c jej nie można przedawkować także luz.W trakcie picia też dobrze jest jeśc np.zupy jakie kto lubi aby coś ciepłego na żołądek ja preferuję tłusty rosół .Po piciu również uzupełniam witaminy piję rosół i z dwa browarki nie ma kaca
Uwaga! Użytkownik bgo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mysza »
Ja na kacyk polecam mocną gorzką herbatę - mnie pomaga.
Ewentualnie na mega kaca, kefir lub duża ilość jogurtu pitnego. Wiele osób po tym żyga i stanowczo tego odradza, ale patrząc na reakcje swojego organizmu mogę polecic ten sposób - poobnie jak wspomniana herbata, mnie nabiał pomaga.
Uwaga! Użytkownik Mysza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
mocną gorzką herbatę - mnie pomaga.
ja na kacu uwielbiam herbatkować :)
po jedzeniu muli, ale pic herbatki moge caly dzien :D
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 16 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: adrenaline »
Moja propozycja na kaca
- napoje izotoniczne powerade isostar
- kompleks witaminowy centrum
- magnez podwójnie
- potas podwójnie
- czekolada jest zajebista na maksa w czasie kaca SPRAWDZCIE SAMI
- jak ktoś jest w stanie to zrobić to polecam spróbować po powrocie na bani z imprezy wypić 0,5 soku pomidorowego działa niemalże w 100 %
Odradzam
- redbulle i tym podobne bo nie dość że odwadniają to jeszcze są stany lękowe od dopalaczy
- kawa też jest chujowa ta sama trzęsiaw i leki co red bull
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hounsi »
Dwie aspiryny popijamy ciepłą herbatą i robimy wypasione śniadanko po wszamaniu najlepiej się położyć i dopić herbatę, do tego czasu powinno puścić.Na mnie działa w 100%
Uwaga! Użytkownik hounsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gGg »
Najlepszy sposób to chyba nie pić wogóle :D

Ale jeśli już to zawsze przed snem staram sie wypić jak najwięcej wody i otwieram okno. I rano nie ma bólu głowy tylko suszy strasznie. A otwarte okno też pewnie pozytywnie wpływa na uśmiercenie kaca no i ma jeszcze jedną bardzo ważną zalete, jak matka rano do pokoju wchodzi to nic nie czuje :cool:
.
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: 3ddd2k »
Nie pije na pusty zołądek. Nie pije whisky. Jesli pije alkohole wysokoprocentowe to staram sie zagryzać. Spie przy otwartym oknie. Rano i w nocy pije duzo wody. Jeśli cos mi jeszcze dolega to pije piwko. No i kac-kupa:)
Taki plan działa antykacowo w 100%
" 'W końcu trzeba sobie także na coś pozwolić'. I tak współczesny człowiek bezustannie kręci piruety. Jednak nie powinien się z tego powodu uskarżać: to jest cena jego wolności."
Legalize it! Bless... :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.