Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 494 / 26 / 0
Czym sie leczycie po "popełnieniu błędu dietetycznego", mili Państwo?

Sprzątam ten wątek od pierwszej strony (w związku z czym nieco się skurczył), ale podczas jego przeglądania i wyrzucania postów do kosza regularnie trafiałem na "złote rady", w których na kaca polecano leki przeciwbólowe, między innymi paracetamol, ibuprofen czy aspirynę. Starałem się wyrzucać wszystkie posty sugerujące takie rozwiązanie, ale nie jestem nieomylny, a temat jest długi. Dlatego apeluję - Nie przyjmujcie ŻADNYCH leków przeciwbólowych podczas picia alkoholu czy też na kacu, chyba, że upewnicie się, że nie są to NLPZ i że wybrany przez Was lek można łączyć z alkoholem. Polecam wpisać w duckduckgo "mp pl <nazwa leku/substancji>" - dostaniecie link do skarbnicy wiedzy nt. danego preparatu i jego ewentualnych interakcji z alkoholem, https://www.drugs.com/drug_interactions.html oraz oczywiście ulotkę leku. Krwawienia z przewodu pokarmowego to naprawdę nie są żarty. Dbajcie o siebie. 505
  • 494 / 26 / 0
Tu chodzi raczej o to, że do przemiany 1 cząsteczki alkoholu w aldehyd octowy potrzeba aż 8 cząsteczek wody. Stąd odwodnienie........podobno
  • 11 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pfeffer »
Jak mam wolne to browarek i spanie (skuteczność 0% kac dnia następnego)
Jak muszę do roboty iść, a budzę się zmaltretowany to:
-kawa (ewentualne wcześniej paw), prysznic, śniadanie, kawa, polopirynka,
umieranie, wieczorem browar i spanie…

Zawsze najgorzej do południa. Dobry obiadek stawia na nogi jak się uda przełknąć.
Sześć czystych luf, sześć czystych luf
Dziewięć gramów zioła i sześć czystych luf
...
  • 50 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: eloyo »
rosol rosol jeszcze raz rosol, moze byc nawet bez kluseczek ;)
  • 1736 / 18 / 0
głowa na kacu boli bo alkohol rozklada sie do jakiejs tam substancji...
Te wszystkie tabletki typu 2KC maja znikome dzialanie co jest dowiedzione naukowo...

1. Witamina C - przed piciem po piciu i rano przyspiesza wydizelanie enzymu ktory rozklada ten shit no i zwieksza oczyszczanie organizmu
2. Wysilek fizyczny
3. Cieply prysznic a pozniej spryskac sie zimna (lodowatą) woda przez jakis czas
4. Zielona herbata
5. Kawa
6. Ja zawsze duzo wypijam wody odrazu jak przyjde do domu i jak wstane ewentualnie jakiegos soku...
7. Kupic sobie tabletki 5HTP ma lepsze samopoczucie ;) LOL - to taka moja teoria jeszcze niewyprobowana...
8. Wysilek fizyczny... pobiegac, pokopac, cos porobic...

Kawa i herbata też odwadniaja organizm dlatego odrazu rano raczej dowodnić się wodą/sokiem

No i to wszystko co ja stosuje

ani kawa ani herbata nie odwadniają organizmu - https://www.znanylekarz.pl/blog/kawa-i- ... odwadniaja - 505
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 1736 / 18 / 0
ja tam nie lubie kaca i dlatego zawsze:
po piciu jak przychodze do chaty zarzucam e400mg wit C i wypijam z 0,5 litra wody...
rano jak wstaje jest zajebiscie ewentualnie jak jest nadal hujowo to robie cos z tych punktow co napisałem nikt ci nie kaze robic wszystkiego :|
  • 43 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: cpts »
ja zawsze laduje wode z glukoza tak okolo 0.5 przed pojsciem spac nom i of corpse witaminke c
  • 1736 / 18 / 0
teraz jakos w dlugi weekend pilem ostro miałem niezłą lute (naprawde niezłą) wrocilem do domu wziołem 4 x 200mg Vit C wypilem dwie szklanki soku pomaranczowego i poszedłem spac. Spałem około 11h jak wstalem zadnego bólu głowy tylko pic mi sie chciało. Nie było to uciążliwe tylko podejrzewam ze musiałem uzupełnic brak wody w organiźmie i przez caly dzien wypiłem wiecej niz normalnie.

Ogólnie to byłem baaardzo zdziwiony brakiem kaca... :)
  • 494 / 26 / 0
Moim zdaniem woda mineralna, defekacja, kąpiel, posiłek z czymś gorącym do picia. A spacer kaca masakruje od pierwszych minut. Kiedyś grass i żarcie pod korek, bez potrzeby ruszania się z domu skutkowało idealnie. Na takiego z ostrym bólem głowy, tabletka ketanalu nie zaszkodzi.

A piwo....... to chyba jasne, ale wtedy cały dzień spania, tudziez kolejne alko party, gdy posili nas na tyle, że damy radę zawlec się do sklepu.
I nawet jeśli spaliłbym poprzedniego dnia 2 paczki fajek, to na kacu tytoniu - nawet biernie - nie znoszę.
  • 2 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gronibart »
Polecam koktajl z roznego rodzaju musujących tabletek (minerały, witaminy...) a do tego 2x tabletka musująca ACC!
Uwaga! Użytkownik Gronibart nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.