Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 760 / 68 / 0
03 lutego 2018Stteetart pisze:
02 lutego 2018Luke.pda pisze:
Mi pomagają tylko benzodiazepiny oraz opiaty. Kaca leczy głównie czas i nawodnienie a ja ten czas wolę przespać.
A to nie jest tak, ze u Ciebie kazdy kolejny kac jest ciezszy?
Z kacem tak nie jest , że każdy kolejny jest cięższy:-) ale i tak wszystko zależy od długości ciągu i "jakości", ""schematu"" picia no i przerw pomiędzy ciągami na regenerację. Tak czy inaczej alkoholik już nie ma kaca...tylko dupościsk z rana i objawy abstynecyjne :-)grunt to zrobić wszystko, żeby nie klinować no i oczywiście nie żreć benzyn jak cukierki.
Ja uciekam jak mi się uda po przebudzeniu nie przywalić alko na basen. Sauna, jacuzzi ... relaxik. 5-6 godzin jak wytrzymam na dupościsku to już jest git, nie muszę zapijać...ale niestety rzadko się to zdarza.
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 546 / 13 / 0
Ankaaa- 1,5 litra wódki w weekend raz na miesiac to raczej nie są hektolitry ! Co do benzo to jednego 1mg klona zetnie z nóg a inny wpieprzają blister dziennie-byly tu takie przypadki ! Biore 1-2 mg na sen a na kaca faktycznie czasami przesadzam i biore 5-6 mg ale inaczej taka dawka dziala na kobiete ważącą 50 kg a inaczej na 100kg faceta ! Ostatni raz benzo wzialem w poniedzialek- dzisiaj mamy sobote i jakos nie mam objawow odstawiennych wiec nie jestem na maxa w nie wpieprzony
  • 201 / 64 / 0
1x PWE ( inj. fl 500 ml)
1x Natrium Chloratum ( 0.9 % inj worek 500 ml)

Po tym miksie poczułem się jak Bóg. Reką odjął. Jak ktoś ma dostęp ....
HERBU BAKALI vel NACIĘTA MAKÓWKA
  • 760 / 68 / 0
08 lutego 2018oralnydzikus pisze:
1x PWE ( inj. fl 500 ml)
1x Natrium Chloratum ( 0.9 % inj worek 500 ml)

Po tym miksie poczułem się jak Bóg. Reką odjął. Jak ktoś ma dostęp ....
Kroplóweczki to petarda po ciągach i działają tak jak napisałeś. Ale czy znasz skutki uboczne częstego podpinania się do kroplówek? :-)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 1095 / 34 / 0
blizny
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 760 / 68 / 0
08 lutego 2018NieZaczynaj pisze:
blizny
To też ale przede wszystkim obniżenie progu drgawkowego...

• 1095 / 34 / 0
a co to ma do drgawek?
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 760 / 68 / 0
a co to ma do drgawek?
Odtrucie alkoholika polega miedzy innymi na podawaniu w kroplówkach leków przeciwdrgawkowych. Całkowite zaprzestanie picia alkoholu powoduje, że drgawki abstynencyjne nie nawracają. W odtruciu stosuje się metodę szybkiego nasycania podając w kroplówkach się 10–20 mg diazepamu aż do zniesienia niepokoju, drżenia.
Dopiero po tym nawadnianie, uzupełnienie niedoborów elektrolitowych, poprawę bilansu wodno-elektrolitowego. Zasadne jest też podawanie witaminy B1.
Metoda "na kroplówkę" powinna być stosowana w sytuacjach kryzysowych a nie na "zwykłym" kacyku. Nie jestem lekarzem i nie będę takiego udawał to co napisałem o częstym kroplówkowaniu i obniżeniu progu drgawkowego przez to dowiedziałem się od neurologa i mojego sajko.

W tym temacie powinien mieć wiedzę Stteetart (sorki za wywołanie do tablicy) ale Twoja wiedza merytoryczna jest cenna.

• 1095 / 34 / 0
Stteetart? on może jedynie zaprezentowac pseudonaukowy bełkot, którego na 99% sam nie rozumie do końca + oczywiście wrzucić jakies opracowania, których i tak nikt nie czyta.

Jak sie wali alko raz w tygodniu to ja nie widze zadnej przeszkody, zeby na kacura napierdalać benzo.
  • 760 / 68 / 0
Stteetart? on może jedynie zaprezentowac pseudonaukowy bełkot, którego na 99% sam nie rozumie do końca + oczywiście wrzucić jakies opracowania, których i tak nikt nie czyta.

Jak sie wali alko raz w tygodniu to ja nie widze zadnej przeszkody, zeby na kacura napierdalać benzo.
Rozumie i wie więcej niż Ci się wydaje natomiast nie jest to pseudonaukowy a naukowy "bełkot", który ja czytam ze zrozumieniem i dzięki temu poszerzam swoją wiedzę.
Co do napierdalania benzo na kaca po jednodniowym piciu...to smacznego... i pozostawię to bez komentarza.

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.