Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lekki89 »
jedyna skuteczna metoda naturalna? nic prostszego
spanie duzo wody i fajek tyle koniec kropka nie ma nic skuteczniejszego ot co:)
  • 83 / 2 / 0
Hehe, to ja was zadziwię. Naukowo udowodniona i bardzo prosta metoda. Jak wrócicie po niezłym chlaniu, to przed snem jedna-dwie łyżeczki miodu. W 90% przypadków niweluje kaca ;). Nie potrafię Wam wytłumaczyć dlaczego, ale to przez jakieś procesy chemiczne alkohol-miód. Było w programie na TVN Clever - Widzisz i wiesz. Tam podali dokładnie dlaczego tak się dzieje.
'gdy wchodzę na scenę mam synu charyzmę i klasę, a ty możesz grać za bramką i plexi glass'em!'
hustlin'
  • 2876 / 99 / 0
Mój zestaw :
Wracam do domu nad ranem chwiejnym krokiem, wbijam do spozywczaka. Kupuję cytrynową wodę żywiec z lodówki - przyjaciela skacowanych głów. Do tego dużo snu.

Nie trawię żadnego alkoholu na kaca, porzygałbym się od razu.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Budrys »
wg mnie najważniejsza jest prewencja :)

1. Nie pić na pusty żołądek, tłusto zjeść + witamina c ok 1g.
2. Nie mieszać (w moim wypadku ma to duże znaczenie, najlepiej się czuje po czystej), pić coś bezalkoholowego w trakcie.
3. po imprezie jeśli jestem w stanie staram się ogarnąć, zjeść ibuprom, witaminke i popić to ok 0,7 wody (trzeba uważać bo pare razy będąc przy tym punkcie zarzygalem sobie pokój ;/)
4. rano witaminka + ibuprom po raz drugi + czerwone wino z wodą gazowaną i cytryną - smakuje zajebiście i jak dla mnie to najlepszy sposób na wprowadzenie w siebie tej niewielkiej ilości alko, przy bani rzygam ;p

Jak sie jeszcze trafi okazja na dzien po imprezie zeby sobie skoczyć zakurzyć na świeżym powietrzu to już w ogole można zwariować ze szczescia :D

Ktoś cos pisal o 5-htp, sprawdze może jutro jak to zadziała, po dropsach na zejściu zjadłem 300 mg i faza wrocila mi ze zdwojoną siłą (takie mialem wrazenie) i o dziwo zasnelo mi się bez problemu. Zobaczymy ;]
  • 749 / 5 / 0
- woda z kiszonej kapusty
Już lepiej miseczkę kiszonej kapusty. Witamina C (w naturalnej postaci - najlepiej przyswajalna) - w chuj, i inne.
zjesc troche kostki rosolowej
tzn???
I'm broken.
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
kostka rosolowa - jest to bulion, czyli bardzo duzo przypraw bardzo tlustych w jednym miejscu. poJedna kostka przed spozyciem potrafi naprawde skutecznie pomoc.
  • 107 / 1 / 0
mój kac polega na uporczywych mdłościach i ogólnym uczuciu wymiętolenia, wymęczenia. bóle głowy - sporadyczne. zwiększone pragnienie. to coś podobnego, jak stan, kiedy śpi się zbyt dużą ilość godzin - wszystko jest takie 'fuj' i nieprzyjemne w dotyku, jakby brudne.

co an kaca?
letni prysznic, pseudoefedryna, świeże powietrze, woda mineralna niegazowana.
pseudoefedryna jest lepsza od efedryny, bo (jak ktos słusznie napisał już na Forum) ta pierwsza ma lekkie zabarwienie psychodeliczne, więc oprócz pobudzenia świat staje się piękniejszy i bardziej zachęca do ruszenia się z domu.
Uwaga! Użytkownik konserwa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: katotaliban »
Nie wiem dlaczego w pierwszym poscie odrazu skresliles wysilek fizyczny. Pol godziny ostrej jazdy na rowerze i kaca u mnie chocby nie wiem jak wielkiego nie ma. Inna sprawa to zmusic sie na poczatku do tego wysilku na kacu.
As above, so below
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
Nie wiem czy już o tym było, ale pomaga niewielka ilość fruktozy. Za metabolizm fruktozy odpowiada ten sam enzym który odpowiada za metabolizm alkoholu, czy jakoś tak. Skuteczna metoda, sam się przekonałem :)

Łyżka miodu (może być sztuczny) przed snem i rano kac o połowę mniejszy :D
A najlepiej to w ogóle nie pić :)
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 319 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piroman »
W trakcie działania alkoholu dużo pić, a na kacu/jak zaczyna schodzić zjeść coś ciepłego, tłustego np :zapiekanka, frytki
Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.