Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam. Z racji, że od kilku dni przekopuję hyperreal i parę innych portali i nie natrafiłem na do końca jasną opinię na ten temat postanowiłem założyć ten temat. Wiem, że jest takowy odnośnie LSD-25, ale nie mam pewności, czy tyczy się to samo analogów/lizergamidów typu; 1P-LSD, ETH-LAD, ALD52, czy AL-LAD.
Mam zamiar zamówić po jednym z egzemplarzy danego analoga, lecz z pewnych przyczyn najlepiej byłoby dla mnie zamówić je trochę wcześniej. Planowany eksperyment ma się odbyć 26 czerwca. Z racji, że nie mam pewności, jak długo można je przechowywać na tyle, by nie straciły ''mocy'' waham się, co do daty złożenia zamówienia, ponieważ, gdybym zamówił je w środę (14 czerwca, bo wolę nie zamawiać 21szego, bo z tą naszą pocztą różnie jest, a potem nie będę mieć możliwości odbioru) to zaoszczędziłbym około 50zł z racji środowych promocji, a to dość sporo. Z drugiej strony szkoda będzie, jeśli informacje, które znalazłem na jakimś portalu (nie pamiętam jakim, wybaczcie), że tego typu środki tracą ''moc'' po tygodniu okaże się prawdziwa, bo wtedy stracę o wiele więcej, jakieś 150zł.

Moje pytanie brzmi:
-Jak długo i w jaki sposób można przechowywać wyżej wymienione odczynniki, by nie straciły swoich właściwości?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

PS
Wybaczcie, że post jest dość chaotycznie napisany, ale pierwszy raz się udzielam na jakichkolwiek portalach, mam nadzieję, że jest to w dobrej kategorii i w miarę zrozumiałe.
420louie, dziecko-kwiat internetu. :heart: :hug:
  • 414 / 47 / 0
Kartony wkładasz w woreczek strunowy (albo i 2 ;)), a woreczek pakujesz w np. opakowanie po lekach z pochłaniaczem wilgoci, albo opakowanie po kliszy. A potem do szafki, z dala od ciepła i promieni słonecznych. Tak może sobie spokojnie poleżeć i kilka lat zanim się rozpadnie do zera. U mnie leżało 2 lata i było si. Także o tydzień czy tam miesiąc nie musisz się martwić. Substancje może zniszczyć wilgoć, wysoka temp. i tlen.

Pozdro i Ze spokojem ;)
5-HO-La La LaND
  • 5 / / 0
Wielkie dzięki za odpowiedź. :D Jeśli trzymalbym to w "oryginalnym" opakowaniu tj kilka gripów i koperta schowana miedzy książki w szafce, byłoby również bezpiecznie trzymać to około tych 10ciu dni? Czy jednak mimo wszystko trzeba to wsadzić do pudełka po lekach z pochlaniaczami wilgoci?
420louie, dziecko-kwiat internetu. :heart: :hug:
  • 3649 / 994 / 2
Do pudełka po lekach jest ok. A najlepiej do pojemnika próżniowego. Ja np. wykorzystuje pochłaniacz wilgoci z pudełka po butach.
Jeśli chodzi o temperaturę pokojową, to teraz ciężko o taką. W lato to i o 28 st.C łatwo, ale jak u Ciebie takie temperatury nie panują to spokojnie wsadz do szafy, do piwnicy.
Jak nie masz chłodniejszych miejsc to wrzucaj w takim pojemniku do zamrażarki. Pamiętaj jednak, by po wyjęciu pojemnika poczekać zanim go otworzysz, bo jak pojemnik się ociepla to woda się na nim skrapla.

No i oczywiście jak radioaktywny napisał. W saszetki popakuj i "wyciśnij" z nich powietrze ;-)
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 90 / 5 / 0
ALD-52, AL-LAD : pół roku bez utraty mocy. trzymane w dvdboxie (zacienione miejsce, ale z temperaturami różnie bywało) tak jak pan vendor dał - strunówka + aluminiowe opakowanie (no kojarzycie jakie, tłumaczyć chyba nie muszę xD).
1P-LSD : miesiąc w strunówce, aluminiową torebkę wyjebałem za to owinąłem folią blottery i wrzuciłem spowrotem do strunówki. ostatnie dni przed tripem nosiłem w samej folii w portfelu - tak jak wyżej, zauważalnego spadku właściwości nie zauważyłem
także problemów moim zdaniem nie powinno być żadnych
  • 94 / 7 / 0
1plsd w cieplym pokoju w szufladzie po roku mialo takie same wlasciwosci
  • 1993 / 490 / 0
Jadłem AL-LADA, który leżał ponad rok w ciemności i zamknięciu i działał prawidłowo. Można więc założyć, że lizergamidy dobrze traktowane wolno ulegają degradacji.
  • 3649 / 994 / 2
A można zrobić tak, by w ogóle nie degradowały? ;-)
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 414 / 47 / 0
Neuro Można ;)
Nie pamiętam już gdzie to czytałem albo słyszałem , ale ktoś tam badał fiolkę z 100ug LSD od Sandoza z czasów jego legalności. Płyn o ile mnie pamięć nie myli zgęstniał i zbrązowiał, ale o dziwo nie zdegradował i działał należycie. A więc po tylu latach dało radę.

Ale gdzie i jak to trzymali, nie pamiętam.
5-HO-La La LaND
  • 231 / 11 / 9
Kwasy trzymane w książce nie straciły istotnie mocy po roku. Opinie w internecie na temat niestabilności kwasu są dość mocno przesadzone.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.