jak wiadomo akcje anty-narkotykowe chujowom skuteczność majom, co nie ? Według mnie jest to spowodowane przedewszystkim sztywnym i chujowym podejściem do tematu problemu jakim są narkotyki, no i dojszłem do wniosku ,że może gdyby tak spróbować zupełnie czegoś odwrotnego i innowacyjnego a konkretniej mówiąc utrzymania całej akcji w formie żartu i na luzie tak żeby trafiło to do ludzi z Grupy wiekowej młodzieży czy cuś? (chyba że już próbowano wcześniej czegoś w takim stylu?) chodzi o to żeby nie stracić z góry zainteresowania potencjalnego odbiorcy, a te wszystkie negatywne skutki zażywania narkotyków przedstawić w taki sposób, żeby przedewszystkim śmieszyły a nie tylko odstraszały np: opiatwcy majom zatkane dupska bo nie mogom się wysrać wciąganie kresek = niszczenie sluzówki i zdjęcie tego aljena co kiedyś wysmarkałem po pentedronie ciągi na stimsach prowadzą do psychoz/paranoji/urojeń itp i opisanie czy jakoś inaczej przedstawienie jakiś naprawdę wyjebiście śmiesznych akcji z życia ćpuna Chyba rozumiecie o co mi mniej więcej chodzi, co nie ? Co o tym sądzicie? Czy to ma sens i ma jakiś potencjał do wykorzystania ? Czy poprostu znowu pierdole jakieś smuty bo siem ućpał i próbuje gjeniuszować
Wyskok z okna to najbardziej wyśmiewany mit wśród narkomanów.
taaa...
a mi kur*a noga do dziś boli
Dobry pomysł, niegłupio by było gdyby ktoś to podłapał zamiast ogranego i idiotycznego "chrońmy nasze dzieci"
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
I pytanie czy podpisywać to jako Hyperreal (już widzę planszę informacyjną "hyperreal - wiemy więcej o narkotykach niż ktokolwiek inny"), bo też nie do końca jestem pewien odbioru, jak i nie wiem czy administracja życzy sobie reklamę.
Ogólnie to na w chuj sposobów można by to zrobić , ale mi osobiście to by sie marzyło coś w rodzaju talk-show o nazwie roboczej - Rozmowy po kresce To by było mocne w chuj :E
Btw - mam pytanie czy na te kampanie antynarkotykowe som jakies dofinansowania z Unii jak som to gitara :E akurat będzie na ketony do pracy na tym :E
Jak by taki Bigosowy filmik był fajny, śmiesznie podsumowywał potencjalnie tragiczne skutki nieracjonalnego gospodarowania chemikaliami, to możliwe że dzieciaki uznały by to za fajne.
I posiadanie skręta za modne, tak samo, jak to jest elo mieć kaca i móc ogłosić to tej bardziej wtajemniczonej połowie klasy.
Też możliwością jest to, że dzieciaki "oswoją" się ze skutkami ćpania w ten sposób, że przesunie to u nich normy. Coś w rodzaju- Cooo? Ząb mi wypadl od fety? No, cóż, w filmiku o tym było i się śmiali, więc chyba spoko...
Nie zapominajcie- moda na samopodduszanie w szkołach stale trwa... głupio by było wykreować kolejną.
Wiedza pociąga za sobą odpowiedzialność a młode umysły czasem mijają się z przekazem.
a tak serio, bo to nasz wybór, wybierajcie
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?