15 listopada 2020igla83 pisze: @Crystelle ogarnij sobie kwetiapine to neuroleptyk, w małych dawkach znakomicie działa nasennie, wielu osobom pomógł![]()
Czy robiłaś sobie wyniki badań - profil podstawowy, tarczycowy itd. jak wyglądają?
27 czerwca 2021TraktOor pisze: No od siebie to mogę polecić mirtazapine, dobrze się śpi, lecz długo działa. Te „z-drugs” nie tylko uzależniają ale i tolerka rośnie jak pojebana, więc ja bym się trzymał od tego z daleka. Co do neuroleptyków to kwetiapinka i risperidon mnie fajnie lulały, jednakże po dłuższym stosowaniu(w szpitalu 250mg kwetiapiny dobowo przez miesiąc) czułem się non stop zajebany(biedne receptory dopaminergiczne). Znam Twój ból, bo tez byłem nocnym Markiem i rannym ptaszkiem jednocześnie, lecz z-drugs i neuroleptyków nie polecam zdecydowanie
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.