Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
[quote="Narkotykowiec"]
Gdzies czytalem ze w ciagu dnia latwiej o ld, lecz trzeba spac dluzej niz 1,5h bo mniej wiecej tyle czasu potrzeba do fazy rem. ]
Owszem. Można też wspomóc działanie korzenia snu budząc się np. o 3,4 nad ranem i iść ponownie spać. Ta metoda działała w moim przypadku nawet bez żadnych "wspomagaczy"
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Prince »
To jest jeszcze metoda na obe "4+1" ale ważny szczegół jest taki że trzeba się porządnie wybudzić a nie tylko obudzić, miałem ją wiele razy próbować ale niestety z mojego lenistwa nie wyszło ;)
  • 142 / 3 / 0
wystarczy wstac w nocy do pc i poczytac troche hypcia :)
probowalem kilka razy 4+1 z wildem, latwiej wejsc w glebszy trans i te wibracje..
https://hyperreal_upp
  • 25 / / 0
Powiem że jestem z lekka wkurwiony... bo to kolejna roślina która na mnie nie/źle działa, stosowałem go 5-6 dni i jak już pisałem mało co pamiętałem ostatnio nie miałem możliwości zażycia go i co ? miałem dużo snów, które dobrze pamiętałem. Następnego dnia zaś go nie zażywałem, tym razem celowo, tak jak poprzedniej nocy dużo snów i dobrze je pamiętałem. Wczoraj zażyłem i zaś mało co pamiętałem ...
  • 2129 / 27 / 0
Jeżeli by wierzyć temu co piszą w internecie, to saponozydy ( odpowiedzialne za indukcję świadomych snów ) kumulują się powoli, 2-3 dni. Czyli w Twoim przypadku wszystko wydaje się być porządku. Zażyłeś korzeń- miałeś sny na drugi dzień ( ten w którym akurat go nie jadłeś ). Idąc tym tokiem rozumowania dzisiaj powinieneś pamiętać sny. Nigdzie nie jest napisane, że musi działać od razu. Zresztą, korzeń mógł nawet działać ale z nocy nic nie zapamiętałeś. Dobrym rozwiązaniem jest picie ilex guayusa, samo w sobie indukuje świadome sny ( choć pod tym względem ma stosunkowo niski potencjał ) a przy tym wspomaga ich zapamiętywanie. Mam jeszcze jedno pytanie- napisz coś o sposobie zażywania i porze dnia w której to robiłeś.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 25 / / 0
Od razu piszę że czytałem poprzednie strony i wiem o sposobach zażywania korzenia, jednak robiłem to tak że brałem pół łyżeczki proszku, wkładałem do ust i przepijałem wodą, robiłem to niedługo przed snem. Zrozum też moją irytacje (być może spowodowaną moją niewiedzą na temat działania korzenia) Jak nigdy nie miałem zbytnich problemów z zapamiętywaniem snów a tu nagle po zażyciu nic ...
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2009 przez Prince, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Znasz coś takiego jak śnienie świadome? Można się tego nauczyć bez wspomagania. Można też mieć silną Moc w sobie. Jeśli olewasz naturalne aspekty swojej natury to musisz wiedzieć, że spotkasz się ze zdecydowaną reakcją duchów zamieszkujących daną roślinę. To tylko znak, że niczego nie potrzebujesz.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Dzięki za twoją wypowiedź, bo dała mi ona dużo do myślenia. I naszła mnie taka refleksja czy potrzebuje psychodelików ?
Bo kiedyś jak paliliśmy ekstrakt szałwi (10x) oczywiście nie wszyscy na raz tylko w pomieszczeniu były "podróżnik" i opiekun, wszystko tak jak trzeba, i ja jako jedyny nie miałem żadnych halucynacji, tylko "bullet time".
(i z góry przepraszam za offtop ale naprawde mnie to "rozwaliło" )
  • 11 / / 0
ja już od ponad 2 lat interesuje się tym niesamowitym zjawiskiem jakim jest OOBE i LD, mam za sobą już kilka dalekich podróży OOBE, a LD już nawet nie zliczę, czekam teraz na przesyłkę z tym afrykańskim korzeniem, bo ostatnio coś nie potrafię odzyskać świadomości we snie, nie wiem jakie będzie to miało działanie, ale na pewno samo picie tego nie wystarczy, aby mieć LD, jeżeli ktoś 1 raz chce tego doświadczyć, trzeba również ćwiczyć podświadomość, ja robiłem w ten sposób : często patrzyłem na ręke by policzyć swoje palce, we śnie nie jest to takie proste, czasami możesz sie doliczyć 6 czy 7 palców u ręki, również często patrzyłem jak był na elektroniczny zegarek, we śnie cyferki będą rozmazane i trzeba długo sie dostrajać by zobaczyć jakąś godzine, jednak efekt z ręką jest lepszy, wiadomo masz ją zawsze przy sobie :) zajebisty jest też efekt z 4 + 1 czyli 4 godziny snu i 1 rozbudzania, ważne by po wstaniu być jeszcze sennym i rozbudzić umysł nie ciało, dobra jest do tego yerba mate, ale nie za dużo, i najlepiej zimna zostawiona na noc, by wypić jak sie wstanie, w połączeniu z African Dream Rot myślę że wyjdzie niesamowity efekt, i w połączeniu z różnymi technikami, i wiarą w siebie możliwe jest doświadczenie tych astralnych podróży za którymi ja osobiście tęsknie.
>:-)
  • 204 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yass »
Kupilem 10g korzenia z shamanshop. Biore juz go tydzien. Jem 0.5 korzenia przed snem i juz drugiego dnia snilem o tym co chcialem (pewnie to to tak silna sila autosegesti). Niestety nastepne dni nie dawaly zadnego efektu-nic nie pamietalem. Pije Ilex guayusa, ktory ma pomagac w zapamietaniu snow ale nic nie dalo. Raz udalo mi sie zrealizowac metode "4+1", ale tej nocy tez nic nie pamietalem. Coz..pora pocwiczyc jakies testy na LD bo myslalem, ze ADR daje wygórowane efekty, a testy czy metoda "4+1" tylko spoteguja cala magie ADR, a samo nic nie przyjdzie.
Ostatnio zmieniony 04 października 2009 przez yass, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.