PS: Czy u kogoś jego stosowanie wiązało się z pojawianiem się pryszczy na twarzy? Chociaż też to może być efekt pitego osłonowo ostropestu :)
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
02 lutego 2016zasadniczy pisze: Swego czasu zamówiłem 5g tej subtancji z polskiego sklepu z nootropami. Dawkowanie na opakowaniu wacha się od 300mg do 600mg dziennie.
Podczas pierwszej próby przyjęte 300mg do ustnie popite wodą. Zauważalne efekty zaczęły się po jakiejś godzinie. Pełne otumanienie, nie ogar, senność. Nie wytrzymałem za długo, po prostu usnąłem. Po przebudzeniu totalna normalność.
Następna próba to 600mg podanie w dokładnie w ten sam sposób. Efekty? Senność przyszła nieco później.
A gdzie witaminy, minerały, magnez, wapń, sól zdrowotna, nawadnianie, cholina, omega3? Nie offtopujmy tu. Z tym to doping mózgu. Jednakże. Głównie za nieprawidłowe działanie Adrafinilu odpowiada brak lub niedostatek tego, co napisałem powyżej.
Adrafinil to gówno.
Flmodafinil biorę w dawkach 40-60mg 2 razy dziennie.
Pierwsze co zauważyłem to zdecydowanie polepszone samopoczucie, lepsza cera oraz koniec problemów z zasypaniem. dużą wadą jest tylko to że po 6-7 godz następuje mocny zjazd i którego nie sposób nie zauważyć i wtedy najlepiej mieć przygotowaną drugą porcję. Cena również niższa od Adrafinilu bo we wstępnych obliczeniach wychodzi około 120 zł miesięcznie (w tym polski haracz)
100mg FL modafinilu odpowiada 800 mg Adrafinilu przy czym działa on bardziej subtelnie bez agresora. Największe wady to: krótki czas działania, oraz silne zawroty głowy gdy jest stosowany przy intensywnym wysiłku.
Nie wiem jaki geniusz wymyślił że Adrafinil powinien być legalny a Modafinil i jego odmiany to już nie, bo ja na razie widzę że powinno być na odwrót.
Zamiarzam kupić w polskim sklepie internetowym Adrafinil (10 kapsulek po 300g). Mam zamiar używać go sporadycznie do nauki.
Wiem ze należy go łykać na pusty żołądek i że dobrze jest zaopatrzyć się w ostropest.
Nie mam żadnego doświadczenia z nootropami. Pije jedna kawę z rana i jednego energetyka w ciągu dnia.
Jak myślicie, czy zaczynać od zalecanej dawki 300mg czy mniej?
I co jeszcze powinienem wiedzieć/w co się zaopatrzyć?
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
A jak porównasz Flmodafinil do modafinilu?
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.
Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły
Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.