Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 528 / 144 / 2
@majawokularach Dzwonić do każdej możliwej i pytać również o opcję sprowadzenia z hurtowni, nie ma innej opcji.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 8 / / 0
@Merx Nie ma w hurtowniach, w GiFie też nic nie wiedzą. Zero nadziei :( na infolinii NFZ sprawdzili i też nie ma echh
  • 528 / 144 / 2
@majawokularach A dlaczego atomoksetyna? przecież to ma znikome działanie na ADHD. bupropion? klonidyna? wiem, że sam bupropion jest ciężki i wywołuje lęki, ale może spróbuj mojego sposobu, który za czwartym razem dał efekty, pierwsze kilka dni dzieliłem 150mg na 1/4 tabletki i brałem 1/4 i tak zwiększałem co 5 dni aż do 300mg i jestem cholernie zadowolony z efektów, ale ja też biorę największą możliwą dawkę MPH zalecaną przez WHO nie przez nasz polski system zdrowia który nie istnieje i istnieć nie powinien, powinien to on zostać już dawno sprywatyzowany, ja od 14 roku życia leczę się tylko i WYŁYŁĄCZNIE prywatnie, a i tak nie smyrając swojego ego prawie 5 lat na LEK'u (medycynie) i siedzenie tutaj dało mi większą wiedzę niż posiadają lekarze z którymi się spotykam prywatnie, Polska to jedna wielka porażka pod tym względem, że dostajesz dyplom i masz wysrane na dalsze edukowanie się w temacie medycyny ogólnej już nie mówiąc o psychiatrii. Spróbuj bupropionu moim sposobem + KLONIDYNA. Pozdrawiam i życzę zdrowia, bo się przyda, szczególnie tego psychicznego. A jak nie możesz trafić na dobrego lekarza to mogę z polecenia polecić moją psychiatrę która jest ordynatorem oddziału detoksykacyjnego, ale prowadzi również wizyty online, kilka osób z forum już prowadzi i każdy jest zadowolony, że w końcu trafił na tego jedynego dobrego lekarza z odpowiednim podejściem do pacjenta. jak coś to PW.
Spoiler:
  • 11 / / 0
Heja. Podzielę się swoją historią.
Od dzieciństwa przejawiałam różne objawy ADHD, ale nikt o tym nie myślał wtedy. Od wczesnej dorosłości cierpiałam na bezsenność, zaburzenia lękowe, ataki paniki mimo dobrego kontekstu życiowego. Moje życie to jest ciągle szukanie dopaminy, mam skłonność do uzależnień, stymulanty (mef, koka) mnie uspokajają i pozwalają uciszyć internal monologue i mogę zająć się realizowaniem zadań i planów. Dopiero w 28 roku życia zdiagnozowano u mnie ADHD. Przyjmuje Symkinet 30mg, ten którego druga część uwalnia się po czasie. I o ile w ciągu dnia działa bardzo dobrze, tak wieczorami wpadam w takie stany, ze nie jestem w stanie się na niczym skupić, mam jakieś zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, niepokój. Niestety ratuje się wtedy mefedronem (nie ciagle, sporadycznie) - totalne skupienie, mogę siedzieć sama w domu, czytać, sprzątać, oglądać rzeczy. Zastanawiam się czy jest jakieś normalniejsze rozwiązanie. Ogółem jeśli jestem wieczorem w bezruchu to dostaje świra, a chciałabym, do jasnej kur*y, rozwijać się i skupiać na tym, co mnie interesuje.
  • 31 / 14 / 0
Nie ratujesz się mefedronem, a co najwyżej krzywdzisz. Kiedyś przez to wieczorami może być jeszcze gorzej. Rozumiem zamiłowanie do stymulantów mając ADHD, bo sam to wszystko przerabiałem i widziałem w tym rozwiązanie. Na Twoim miejscu pierwszorzędnie przerobiłbym priorytety i przestał ćpać.
  • 528 / 144 / 2
@DerLinde z tego co pamiętam są już nawet badania kliniczne jak bardzo mef jest neurotoksyczny dla osób z ADHD.
Spoiler:
  • 6 / / 0
Czesc,

sprawa: jest 13 latek, ktory ma kłopoty z koncentracją poziomu brzytwy na klasówkach w szkole. To sprawia mu problemy, bo chłopak sie mocno przygotowywuje, lecz sadzi byki.

Kochany lekarz w białym kitlu, zadbał o niego, i wystawił mu MEDIKINET / metylofenidat (SSRI)

Jakie macie na to opinie oraz sugestie i ewentualnie alternatywy? A moze to dobre rozwiazanie?
  • 31 / 14 / 0
metylofenidat to nie jest ssir. Bardzo skuteczny lek w leczeniu adhd, również u dzieci. Po prostu wymaga pełnej kontroli i nadzoru lekarza. Nie wszystko się załatwi lekiem. Terapia bardzo ważna, bez tego w dorosłości będzie mu ciężko.
  • 1675 / 231 / 0
^^^^^
MPH to nie SSRI tylko NDRI
Uwaga! Użytkownik nCuX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 144 / 2
@sacramentossan metylofenidat to NDRI uprzejmie proszę o nie wprowadzanie w dezinformacje innych użytkowników forum, jest temat poświęcony tej substancji
LINK DO TEMATU
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Kanapa 71-latki wydzielała dziwny zapach. Policja dokonała odkrycia

Policjanci z Gdańska przeprowadzili przeszukanie w mieszkaniu 71-latki. Po wejściu do środka od razu wyczuli dziwny zapach. Jak się okazało pochodził on z kanapy, a raczej był to zapach tego, co w niej ukryto. Zatrzymano dwie osoby.

Medyczna marihuana dla psów i kotów? Brazylia jest na tak!

Krajowa Agencja Nadzoru Zdrowia w Brazylii podjęła niedawno ważną decyzję o zmianie rozporządzenia SVS/MS 344/1998. Ma to na celu umożliwienie regulacji produktów na bazie medycznej marihuany dla zwierząt przez brazylijskie Ministerstwo Rolnictwa i Hodowli.

Marihuana rekreacyjna na Florydzie pozostanie nielegalna, w referendum zabrakło 3%

Marihuana rekreacyjna na Florydzie nadal będzie nielegalna pomimo, że za jej legalizacją dla osób powyżej 21 roku życia opowiedziało się 57% głosujących. Referendum odbyło się w ramach wyborów prezydenckich. Co ciekawe za liberalizacją prawa konopnego głosował będący Republikaninem Donald Trump, który udział w wyborach brał właśnie na Florydzie. Jest to o tyle ciekawe, że gubernator stanu Ron DeSantisa i przywódcy Republikanów z Florydy byli przeciwni zmianom i wydali na kampanie przeciwko legalizacji zioła wiele milionów dolarów. „Legalna marihuana to jedynie zyski dla korporacji i smród marihuany na ulicach.” – twierdzi DeSantis.