Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
Bullshit. DXM jest opiatem, ale nie opioidem.
o. tzn ze dxm jest w opium? :nuts:
  • 160 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dysocjat »
DXM + DIAZEPAM NA DOBRE I NA ZŁE I ŚPIEWAM ŁO LELELE ale świr no nie ? hehe mam nieodparta ochote na dexika lecz dzisiaj jadlem tramika polaczylem z benzooskami dobre polaczenie wiecie sami i dlaczego se rymuje bo mam w bani burdel yoo wcale sie nie chamuje alprazolam wpierdalam pienie sie juz jak smak jego czuje kodeine kesrtaHUJe tchiokodin w kieliszku nagle substancja sie aktywuje , rozdziela pieni eksperyment kontynuuje wszystki sie mixuje mozg sie lasuje odpadasz kolezko ja sie nie buntuje biore i knuje co dzisiaj zmixuje a w Co myslicie ze jestem poryty ze ho ho ja wcale nie padakuje ja tolerancje sieje szeze niech sie nie boi ten co bierze TE EE HA CE ja na to kupe kasy trace mimo to czasmi sa watki jak ten zyciowe zakatki kiedy potrzeba matka sie staje i w moim mozgu error bing odpoczywales teraz czas cpac tyle przerwy bylo to chyba bardziej Cie zrylo i jak mowil ostry ja to zarymuje"I tak Kiedys Pierdolnie w ziemie meteoryt" trzeba sie zabawic spokojnymi dragami niektorym sie nnnnudzi chodzenie nocami dropsami fetami chodzic nocnymi sciezkami w koncu cos sie psuje cos peka niszczeje uczysz sie zycia przeszlosc odchodzi :) nie zawsze jestescie mmlodzi a kto ogladal film "że życie ma sens" ja powiem tak " Ty Tez bedziesz wpierdalal prozak zeby opanowac to czego sie nie da opanowac rozumiesz? " ja wlasnie doszedlem powoli do takiego stanu
kiedys zjadlem paczke chlorpotixenu 11 tabletek z wodka przezylem wiem ze ktos po tej dawce zmarl ... :(
jadlem wszystko teraz czas na kuracje benzo nie martwcie sie nie uzaleznie sie czasem tylko do tego dxm i mj
zdrowia wam wszystkich apropo mialem 1 raz ze wypilem prawie pol litra i zjadlem paczke acodinu z sokiem... z 3 ziomami jarajac potem z 15 szkiel baxy na 3 i nie moglem chodzic 3 godziny lezalem zalany piana 1 kolega znikl gdzies nie chce mi sie opowiadac co potem robil bo mowil urywki ... ale dokoncze o mnie lezalem myslalem ze jestem w roznych miejscach tak jak wiekrzosc opisywala najmocniejsze tripy mialem wlasnie tak no wszystko ok ale potem jak mnie to puscczac zaczelo po 4 - 5 godzinach zacczelo pobudzac do takiego stanu doszedlem ze nie moglem usiedziec mialem drgawki potworne bylem w szpitalu gdzie zamiast mi pomuc kazali zygac i przez to zygalem krwia a takto nic bym nie zygal ale smiecie nienawidze ich nigdy wiecej do szpitala nawet nie dali mi djazepamu calom noc lezalem pocac sie myslac ze zaraz umre a lekarz powiedzial (nic mi nie bedzie a on "zobaczysz jutro") mowie jaki smiec siedzialem z 3 godziny pod szpitalem potem taka jazdda chaluny nie do opisania ale te drgawki i puls myslalem ze naprawde jebne pozniej w domu ciezko byloo mi rowniez oddychac lezalem przy otwatym oknem zimna nie czolem bylo mi okropnie brzuch mi pekal drgawy co chwile przysypialem i jakies loty na 2 i 3 i 4 dzien powoli sie zmniejszalo 4 dnia czulem tylko jeszcze lekkie bole brzucha potem ok bylo juz "
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2007 przez dysocjat, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]!!!!!!!!!!!!!JESTEM DYSOCJAT NIE DYSOCJANT TO RÓŻNICA !!!!!!!!!!! :|[/b]

[]------[][]    
     |_0 _|
        /       
      _/\_
  • 160 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dysocjat »
dxm nie ma w opium zaraz wam wyjasnie :)
Pobrane z wikipedjahttp://pl.wikipedia.org/wiki/DXM Najwazniejsze Pogrubione na czarno :)

Dekstrometorfan jest prawoskrętnym izomerem lewometorfanu - agonisty receptorów opioidowych, sam nie wykazuje działania przeciwbólowego. Jest metabolizowany w wątrobie przez dwa enzymy: głównie CYP2D6 poprzez O-demetylację do dekstrorfanu (DXO).

Lewometorfan (eter metylowy leworfanolu), C18H25NO - jest syntetycznym środkiem przeciwbólowym działającym agonistycznie na receptory opioidowe (działanie około dwa razy słabsze od morfiny). Czyli nie słabe Przetwarzane DXM w naszej watrobie na chlopski rozum jest to ta substancja tyle ze zmieniona poprzez odwrocenie polaczen na tym obrazku ;) czyli to polaczenia miedzy atomami sie zmienaja jakos :) i moim zdaniem pewnie sprawja to ze ten lewometofran staje sie slabsza substancja zeby mogli to sprzedawac w aptece

intreseujaca jest tez ta substancja ktora az mnie przeraza skutecznoscią działania :O
Leworfanol, C17H23NO - opioid, lewoskrętny komponent racemorfanu. Wykazuje silne działanie przeciwbólowe. Jest od 6 do 8 razy silniejszym opioidem od morfiny i prawie 3 razy od heroiny. Średnia całkowicie znieczulająca dawka substancji wynosi 3 mg przy podaniu doustnym (równe 60-70 mg siarczanu morfiny) i 1,5 mg przy podaniu dożylnym (równe 10-15 mg siarczanu morfiny). 1.5 MG :O LEWORFANOL chyba nazwali to tak bo zabija jak strrzal z rewolweru tak mi sie skojarzylo jakos hahaha ale tox ku*** co To Ci lekarze nie wymysla[b

I TERAZ NAJROSZE TE WSZYSTKIE 3 SUBSTANCJE SPOJRZCIE NA BUDOWE ICH MAJA PRAWIE TAKA SAMA WIEKRZOSC !!!!!!!! AAAAAAAAAAAAA!!!! CO MY BIERZEMY ZASTANOWCIE SIE O MATKO !!!!!!!!!!!!!!! TO NARKOTYK PRZYSZLOSCI KIEDYS WSZYSCY BEDA JEDLI LEWORFANOL BO WYMYSLA SPOSOB NA JEGO OTRZYMANIE Z ACODINU ..... DOBRZE BY BYLO JAKBY WYDZIELAL SIE PRZY WYPICIU SOKU Z GRAPEFRUITA ;) NAZWA REWOLFANOL KOJARZYC SIE MOZE ROWNIEZ Z REWOL I FAN ZABAWA OGOLNIE DOBRANOC

RESZTA LINKOW DO INFROMACJI http://pl.wikipedia.org/wiki/Leworfanol
[b]!!!!!!!!!!!!!JESTEM DYSOCJAT NIE DYSOCJANT TO RÓŻNICA !!!!!!!!!!! :|[/b]

[]------[][]    
     |_0 _|
        /       
      _/\_
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
W przypadku chemi organicznej i jej zastosowan w farmacji prawie robi wielka różnice. To normalne ze prawie identyczne czasteczki maja skrajne rozne wlasnosci w odniesieniu do organizmu zywego Tak jak prawie lewej rekawiczki nie wciagniesz na lewa reke , niestety musi to byc lewa rekawiczka i po praniu nie zrobi sie prawa
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.