Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 75 / 22 / 0
Kolejna negatywna opinia z https://grananerwach.pl/9-me-bc-substan ... -dopaminy/
"Ostrzegam przed tym badziewiem marki „Hydracośtam”. U mnie produkt dostępny w Polsce jako suplement w sklepie z odżywkami spowodował nieprzyjemną reakcję uczuleniową. Dobrze że to przeczyszcza tak szybko bo nie wiem jak bym skończył a tak tylko mi spuchła cała twarz. Jednym słowem nie polecam."

Mimo wszystko strasznie korci mnie, żeby to przetestować jak tylko słońce nie będzie dawać się we znaki.

-------------------------

Otrzymałem wczoraj od vendora ze Szwecji 9-me-bc i zastanawiam się w ogóle czy to brać z powodu wątpliwej jakości pakowania. Nalepka krzywo i byle jak naklejona, w zalakowanym opakowaniu kilka jakichś czarnych podłużnych włókien nie wiem czy to włosy, tabletki z wypełniaczem z fragmentami brązowej zbrylonej substancji prawdopodobnie 9-me-bc. Całość nie sprawia zbyt wiarygodnego wrażenia.

Scalono. taurinnn
  • 29 / 3 / 0
O, to ja jestem autorem powyższej opinii. Serio, nie polecałbym nikomu, bez sprawdzenia dawki uczuleniowej. Praktycznie całe opakowanie wyrzuciłem. Przez tyle lat różne rzeczy testowałem jeśli chodzi o nootropy ale to jest guano. Szkoda kasy.
  • 75 / 22 / 0
Przerobiłem jakieś 400mg tej substancji najpierw 8-10mg x 2 a potem 12-15mg przez 5 dni. Na mnie działa to dość dysinhybicyjnie. Po paru dniach zacząłem spędzać więcej czasu na grach czy stronach z fikołkami natomiast do pracy nie mogłem się zabrać choć taki miałem zamiar. Zdolności werbalne na plus chociaż stimy czy inne nootropy działają lepiej. Mam jeszcze kolejne nietknięte opakowanie z Usa 500mg plus 28 kapsów od vendora ze Szwecji, być może zacznę nowy nieco dłuższy kurs.
  • 1298 / 258 / 0
@exen
I jak to ze Szwecji smakowało? %-D
  • 75 / 22 / 0
02 listopada 2020hubii pisze:
@exen
I jak to ze Szwecji smakowało? %-D
Na razie sobie daruję 9-mbc, czeka w szafie. Mam nadzieję, że jak przyjdzie zima i nie będzie już słońca przetestują inną beta-karbolinę którą ostatnio zakupiłem.
  • 1298 / 258 / 0
Działa, ale tak dziwnie jest lepszy humor, ale taki inny. Wpadłem ze 4 razy w histeryczny śmiech od 2 dni brania nie zdażało mi się to na pewno. Np. nie mogłem się przestać śmiać, jak się dowiedziałem, że mój sąsiad, który lubi wypić i z którym pracuję w nowym miejscu ma na nazwisko Piwko (i wali wódę %-D). Zaśmiałbym się z tego normalnie też, ale nie mogłem przestać, a nikt inny się nie śmiał.
Albo fota jak ojciec rzucał dziecko matce przez pół metrowe przejście, normalnie bym się uśmiechnął tylko, a takto lałem 5-10sekund.
Pierdolę nie chce mi się pisać już %-D
Działa, ale narkotyki dają większą bombę %-D
Nie jestem zmęczony, i mam fajny humorek a to 3ci dzień po 12sto godz. pracy na budowie, ale biorę jeszcze nootropy jakieś tam. :patrzy:
A i pregabaliny dzisiaj nie wziąłem z chaty i nie czułem się źle, ale 1 dzień abstynencji to chyba żaden wyczyn %-D
  • 75 / 22 / 0
11 listopada 2020hubii pisze:
Działa, ale tak dziwnie jest lepszy humor, ale taki inny. Wpadłem ze 4 razy w histeryczny śmiech od 2 dni brania nie zdażało mi się to na pewno. Np. nie mogłem się przestać śmiać, jak się dowiedziałem, że mój sąsiad, który lubi wypić i z którym pracuję w nowym miejscu ma na nazwisko Piwko (i wali wódę %-D). Zaśmiałbym się z tego normalnie też, ale nie mogłem przestać, a nikt inny się nie śmiał.
Albo fota jak ojciec rzucał dziecko matce przez pół metrowe przejście, normalnie bym się uśmiechnął tylko, a takto lałem 5-10sekund.
Pierdolę nie chce mi się pisać już %-D
Działa, ale narkotyki dają większą bombę %-D
Nie jestem zmęczony, i mam fajny humorek a to 3ci dzień po 12sto godz. pracy na budowie, ale biorę jeszcze nootropy jakieś tam. :patrzy:
A i pregabaliny dzisiaj nie wziąłem z chaty i nie czułem się źle, ale 1 dzień abstynencji to chyba żaden wyczyn %-D
Jakiś czas temu pojawiło się info, że 9-mbc może przekształcać się do neurotoksyny 2,9-mbc https://www.reddit.com/r/Nootropics/com ... ic_29mebc/
Beta-karboliny słabo wchłaniają się oralnie, wchłanialność podjęzykowa moze być nawet kilkadziesiąt razy wyższa !
  • 1298 / 258 / 0
No czytalem. Ale cos nie sa pewni ci ludzie. Palilem jakies maczane THC kilka lat wiec gorzej nie bedzie %-D
  • 75 / 22 / 0
12 listopada 2020hubii pisze:
No czytalem. Ale cos nie sa pewni ci ludzie. Palilem jakies maczane THC kilka lat wiec gorzej nie bedzie %-D
Brałeś to podjęzykowo czy oralnie ?
  • 1298 / 258 / 0
13 listopada 2020exen pisze:
12 listopada 2020hubii pisze:
Brałeś to podjęzykowo czy oralnie ?
Podjęzykowo, ale nie wchłania się za bardzo i strasznie piecze, więc połykam po 2 minutach (coś tam się wchłania na pewno więc robię tak za każdym razem). Piję też tak z 3 kawy dziennie, więc może poprawia wchłanianie i krążenie w mózgu. Działanie ciężko opisać, jest zadowalające raczej, tylko drogie te gówno.
Jak coś będzie się ze mną działo niedobrego to napiszę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?