10 listopada 2017Stteetart pisze: Jaki burdel?
4mpm i 4mph to to samo.
A pisząc 'burdel' miałem na myśli np. takie (najwyraźniej) dezinformacje i takie rozkręcanie tematu od nowa.
Dla mnie morfoliny od zawsze wystepowaly pod 2 nazwami.
3fpm i 3fph
4mpm i 4mph
W zalaczniku masz podane wszystkie nazwy i wzor.
Czemu ktos pisze inaczej- nie wiem.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
10 listopada 2017acojeslimak pisze:Przeglądałem ten raport i jedyne, co znalazłem, to wzór IUPAC tego, co krąży pod nazwą 4-MPM i niewiele warte aliasy. Nie znam się na chemii. Dla mnie to wygląda tylko jak próbka podpisana 4-MPH, której analiza wykazała 4-MPM i dla większości forumowiczów wygląda zapewne nie mniej enigmatycznie. Możesz wyjaśnić, dlaczego ten dokument ma dowodzić, że 4-MPM = 4-MPH?10 listopada 2017Stteetart pisze: Jaki burdel?
4mpm i 4mph to to samo.
A pisząc 'burdel' miałem na myśli np. takie (najwyraźniej) dezinformacje i takie rozkręcanie tematu od nowa.
Ten sort wygląda jak kryształowe igiełki, i strasznie żre śluzówkę?
4-MPM
[ external image ]
4-MPH
[ external image ]
Daleko mi do profesury z chemii, ale na załączonych screenach gołym okiem widać, że 4-MPM i 4-MPH to dwie różne substancje. O 4-MMPH nie wspominając. Biorę się za porównanie trójek :diabolic:
Żródło i więcej informacji: http://opsin.ch.cam.ac.uk
[mention]kapitanxsova[/mention]
Nie wiem, na obie substancje dopiero czekam.
10 listopada 2017kapitanxsova pisze: Ten sort wygląda jak kryształowe igiełki, i strasznie żre śluzówkę?
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs ... 2/dta.2396
Od siebie dodam, że miałem 2g tego gówna i niezależnie od dawki i drogi podania sero nie odczułem. Już nie pamiętam, ale raz chyba poszło 600mg oralnie doprawione podobną ilością w nos po jakimś czasie. Wyniki badań mogły być w ograniczonym stopniu zaburzone wcześniejszymi doświadczeniami z 4-CMC. Jedyny efekt był taki, że orgazm był trudniejszy do osiągnięcia, ale za to znacznie przyjemniejszy.
Właściwie jedynego pozytywnego efektu doświadczyłem na początku badań, kiedy przyatakowałem jakieś 150-300mg sniffem. Pojawiło się wówczas skakanie oczu podobne do tego po klefie. Wtedy to właśnie wyczułem w tym związku potencjał i zamówiłem 2g do badań, które mnie zawiodły.
Z drugiej strony na zagranicznych forach przewija się też opinia jakoby była to bardziej ogarnięta wersja 3-fpm.
10 listopada 2017Thermoc pisze: 4-MPM
IUPAC: 3-methyl-2-(4-methylphenyl)morpholine
4-MPH
IUPAC: Methyl 2-(morpholin-3-yl)-2-phenylacetate H
To są dwa różne związki. Sprzedawca nawet ma to jako odrębne substancje.
Kto ci dał kompetentnego.
Fakty są takie, że morfoliny szły pod dwiema nazwami -xph i -xpm.
Błędnie to było zadane pytanie bo wystarczyło wkleić albo wzór strukturalny albo iupac i od razu by była widoczna roznica.
Co do samej substancji... Szału nie zrobi, jak wszystkie metyle - zwiększone dawkowanie, utrudnione usuwanie metabolitów i... Tyle chyba wystarczy.
Jakby substancja miala być dobra to by była, bo ponad rok była w ofercie vendorow.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont
Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii
Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.
Stany Zjednoczone dopuszczają do sprzedaży saszetki nikotynowe ZYN
FDA: „To mniejsze ryzyko dla zdrowia niż palenie papierosów”