Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 240 / 42 / 0
Kilka miesięcy temu wpadło mi w łapy sporo 4fmph i pomyślałem, że stestuję. Do stymulantów jestem uprzedzony, ale z drugiej strony patrząc, pracuję umysłowo i jakiś pobudzacz mocniejszy i mniej fizyczny od kawy by mi się przydał. Tylko większość "typowych" rc stymulantów działa za krótko i zbyt podnosi nastrój, żeby dało się coś zrobić.
4fmph przypasowało mi bardzo. No bo tak: pobudza? Pobudza, ale mentalnie, nie fizycznie. To jest takie "spokojne" pobudzenie, że niby człowiek jest aktywny, chce coś robić, ale nie ma w głowie rozpierdolu, właściwie przeciwnie, jest maksymalnie skupiony, skoncentrowany, ma ochotę do działania, ale zachowuje spokój. Nie ma euforii, ale jest pozytywne nastawienie do działania - to, że chcesz coś robić, sprawia ci przyjemność, ale jeśli nie robisz nic konkretnego, np. siedzisz przed kompem, czytasz, albo z kimś rozmawiasz, to też jest ok. Łatwo się wkręcić w daną czynność, szczególnie jeśli jest intelektualna. Co więcej, efekty nie wiążą się z żadnym zejściem, po prostu przestaje działać i tyle. Jak się przywali za późno, to będzie problem ze spaniem, ale nie trzeba walić późno, lepiej rano. Dorzutki i tak niewiele dają, więc nie ma ciśnienia. Z fizycznych efektów odnotowałem lekką tachykardię i potliwośc przy wysiłku fizycznym. Krótki spacer do sklepu i koszulka przepocona.

Pierwszy raz brałem to w knajpie, na imprezie, ktoś mi posypał, myślałem że to mefedron %-D a byłem tak strasznie pijany, że było mi wszystko jedno. 4fmph bardzo mnie otrzeźwiło, rozjaśniło i do siódmej rano działałem niemal jak trzeźwy, zaangażowany w rozmowę, normalny człowiek. Po czym zasnąłem, spałem dwie godziny i rano czułem się jak gówno, ale to przez brak snu, bo ani typowa zwała nie wystąpiła, ani też nie miałem ochotę na więcej.

Przez kilka tygodni stosowałem 4fmph średnio dwa, trzy razy na tydzień jako zamiennik kawy, od której jestem dość mocno uzależniony (łoję po 600 - 700mg na dobę i nie czuję kompletnie nic poza tym, że przez 20 minut po wypiciu roztworu z porcją kofeiny nie chce mi się spać). Było ok. Ale potem zauważyłem, że zaczyna mi się robić paranoja. Nic strasznego, po mj potrafi być dużo większa, ale przyjmowanie 4fmph zaczęło się wiązać coraz mniej z efektywnym pobudzeniem nadającym się do pracy, a coraz bardziej z paranoiczną sieczką. Siadam do roboty i nagle zaczynam myśleć: czy na pewno zrobiłem to? A tamto? Cholera, a jeszcze to. A wtedy to ktoś na mnie krzywo spojrzał. A jak ktośtam wróci do domu to powie to i to, i co wtedy? Co ja mam zrobić? Kurwa, o czym ja myślę, miałem pracować... jezu, ale mam rozjebany mózg... na pewno po mnie widać, że jestem naćpany, ale zaraz, przecież nikogo tu nie ma, to czym ja się przejmuję, o chuj, minęło 10 minut i nic nie robię, przegrywam życie... Może trochę przesadzam, ale to było coś takiego.

Ostatecznie pozbyłem się resztki substancji i od dwóch miesięcy nie miałem z nią styczności. Na chwilę obecną jestem zdania, że to bardzo dobry stymulant, jeżeli trzeba mieć przez dłuższy czas (np cały dzień) skupiony, ostry jak szpilka umysł. Działa nieźle w sytuacjach prospołecznych. Ożywia jak się za dużo wypije. Ogólnie jest ok, ale na więcej pewnie się nie skuszę. Chociaż - wiadomo, zwłaszcza na tym forum - nigdy nie mów nigdy.
Uwaga! Użytkownik Makrela nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 421 / 21 / 0
Dla każdych kolejnych, którzy zapytają: 4f-MPH batch 2, jest mixem 4f-MPH, wraz z 4f-php. Odsyłam na stronę SIN'u.
  • 376 / 10 / 0
09 sierpnia 2017ergoSum pisze:
@up a co Ci dolega konkretnie? ja długo jechałem i jakoś żadnych efektów ubocznych po odstawce raczej nie uświadczyłem...
jakie dawki waliłaś?
mix z Tramalem, dłuuugi sen, ciężko wstać, stan nie nadający się do normalnego egzystowania.
09 sierpnia 2017Winny pisze:
Radzę i sugeruję przestać brać 4-F-MPH.
Pozdrawiam
Czyli cold turkey ?
A co do wspomagania ? Biorąc pod uwagę co napisałam wyżej.

pozdrawiam.

scalono; Hash_Oil
09 sierpnia 2017wkurwionygnoj pisze:
Dla każdych kolejnych, którzy zapytają: 4f-MPH batch 2, jest mixem 4f-MPH, wraz z 4f-php. Odsyłam na stronę SIN'u.
sortu od bezpiecznego zawodnika nie widzę wyników.
  • 658 / 53 / 0
Od stymulantów fizyczne nie występuje więc polecam bez wspomagaczy. Jeśli waliles dużo i bez rozwagi to najwyżej po minerały, witaminy etc. to jest poopisywane na forum.
Ale myślę, że nie bo nie charakteryzuje to użytkowników tej substancji.
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 1072 / 122 / 3
sortu od bezpiecznego zawodnika nie widzę wyników.
No właśnie ja też tak samo pomyślałem. A tam gdzie już dawno wykryto 4f php to nie ma różnych batchów tylko jeden szit cały czas.

Próbowałem dzisiaj po raz pierwszy IPH zamiast 4 f MPH. Po 40 mg przeczytałem 2 razy materiał który miałem (ok. 15 stron) i... kimnąłem lekko (ma też wpływ że byłem niewyspany). Więc liczę na ten 4 f MPH od służby bezpieczeństwa jutro spróbuję go.
  • 5 / / 0
Batch 2 od bezpiecznego rozpuszcza się prawie w całości w acetonie i zostaje papka przypominająca klej. Resztki które się nie rozpuściły coś tam działają, ale bardziej czuć strucie niż stymulacje %-D
  • 376 / 10 / 0
09 sierpnia 2017Winny pisze:
Od stymulantów fizyczne nie występuje więc polecam bez wspomagaczy. Jeśli waliles dużo i bez rozwagi to najwyżej po minerały, witaminy etc. to jest poopisywane na forum.
Ale myślę, że nie bo nie charakteryzuje to użytkowników tej substancji.
to nie myśl na ten temat.
nie wprowadzaj dezinformacji.jak nie masz wiedzy na pewne tematy to proszę o nie odpowiadanie na moje posty.
  • 594 / 34 / 0
[mention]subtelnydotykpiekna[/mention] Najpierw uściślijmy co zażywasz, bo wspomniałaś o Tramalu.
Ja dla przykładu napierałem 2 tygodnie w ciągu, a później total odstawka i 0 jakichkolwiek oznak 'skręta' przez 21 dni, czymkolwiek on jest ;-) Jedynie to psychika się przyzwyczaiła do rytuału.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 376 / 10 / 0
10 sierpnia 2017zakriahh pisze:
[mention]subtelnydotykpiekna[/mention] Najpierw uściślijmy co zażywasz, bo wspomniałaś o Tramalu.
Ja dla przykładu napierałem 2 tygodnie w ciągu, a później total odstawka i 0 jakichkolwiek oznak 'skręta' przez 21 dni, czymkolwiek on jest ;-) Jedynie to psychika się przyzwyczaiła do rytuału.
09 sierpnia 2017subtelnydotykpiekna pisze:
4F-MPH 10-15mg + tramadol 150mg/day. Liczmy 2 miechy ciągu.
Dodałabym miesiąc (po głębszej analizie) do 2 miechów do stażu ciągu.
+ alko raz tygodniu.
  • 594 / 34 / 0
Ciężko cokolwiek poradzić. Masz doświadczenie z trampkiem to z jego pomocą i na przykład ekstraktem z guarany na senność powinno się móc jako tako oczyścić.
Jeszcze coś takiego - http://prescription-drug.addictionblog. ... g-ritalin/
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.