Pochodne katynonu, zawierające w strukturze atom z grupy fluorowców, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Zauważyłem że na forum nie ma wątków o enancjomerach danych katynonow więc postanowiłem stworzyć jeden na temat 3-CMC...

Mianowicie, czy mieliście styczność z którymś i jeżeli tak to jakie były wasze doświadczenia?

Ogólnie ciężko ocenić jaki ma się enancjomer bo nikt o tym nie pisze z sprzedających ale nie jest niemożliwe zidentyfikować jaki się ma enancjomer, no dobra napisze swoje doświadczenie z 3-CMC R (rectus) <- jest to moim zdaniem najlepsza strona 3-CMC bo łagodna i mniej toksyczna oraz bez problemu zrzuca się przez nerki i wątrobe.

Wygląd: szaro, może lekko białe kryształki trochę przeźroczyste. (https://imgur.com/a/Y5JMqN2)
Kruchość: Średnia, nie są to mocno zbite kamienie ani też mocno kruche w moim odczuciu, łatwo się to kruszy.

Wygląd 3-CMC może trochę nam powiedzieć, jesli mamy doczynienia z racematem to zwykle powinien być on mocno przezroczysty tzw. "ice", R'ka wygląda tak jak pisałem, nie wiem jak jest z S'ką. Natomiast co warto wiedzieć to należy unikać tych MLECZNYCH 3-CMC bo jest to zwykle półprodukt zanieczyszczony stąd te dziwne mglisto-mleczne, matowe kryształy.. tak sprzedawane 3-CMC nie ma nic wspólnego z sobą, jest to poprostu surówka czyli chlorometylokatynon z dodatkiem zanieczyszczeń ktory działa najintensywniej przez jakiś czas a potem już w ogóle. Nie będę wspominał juz nawet jak obciąża organizm xD

Po 100/150mg wrzuconych można zauważyć że efekty zaczynają powoli rosnąć aż osiągną szczyt w ciągu 30 min, sam związek bardzo dobrze się wchłania i czasem możemy mieć nawet wrażenie że nic nie wciągnęliśmy. Do efektów można zaliczyć przyjemną euforię z strony serotoniny, lepszy humor, robimy się bardziej szczęśliwy i lekkie rozluźnienie, jest to euforia na równi z dopaminą więc i muzyczka fajnie wchodzi, można gadać, człowiek przez chwilę fajnie wyciszony no i można działać w takim stanie co daje dużo satysfakcji albo położyć się i chillować słuchając muzy. Związek nie pobudza silnie jak inne katynony więc można usiedzieć normalnie nawet po kilku kreskach, fajnie się myśli składają i przy rozmowie czuć to fajne flow jak słowa same się dobierają fajnie bez problemu, całość efektów jest najbardziej intensywna przez 2h a potem stymulacja trwająca 3 albo 4 godziny. Można po tym jeść bez problemu oraz całe doświadczenie przebiega dość naturalnie a nie sztucznie więc i serce nie zapierdala mocno (mały wpływ na noradrenaline) czujemy się jakbyśmy byli trzeźwi ale z fajnym stanem, zjazd nie jest ciężki a praktycznie ciężko go odczuć gdyż substancja nie wykorzystuje całych neuroprzekaźnikow co za tym idzie? Nie ma typowego crasha tylko związek gładko schodzi a gdybyśmy się zdecydowali na drugi dzień jeszcze korzystać to może działać bardziej serotogenicznie z braku dopaminy.

DORZUTKI TUTAJ DZIAŁAJĄ ZAWSZE

Ten konkretny typ 3-CMC idzie łatwo rozróżnić poprzez dwa czynniki:
1. Wygląd
2. Biodostępność, czyli powinien się wchłaniać niemalże od razu i w całości. (Często idzie dostać mindfucka w stylu czy w ogóle coś wciągnęliśmy albo czy coś nie uleciało przy podjeździe)
3. Działanie, jak już wrzut na nozdrza mamy za sobą to tak jak wspomniałem można dostać lekkiego mindfucka ale wątpliwości rozwiewają się z minuty na minutę gdy zaczynamy czuć pierwsze efekty które mogą być coraz intensywniejsze w zależności od dawki.

Tyle ode mnie, chyba napisałem wszystko co chciałem aha no i z dobra temperaturą otoczenia nawet się zbytnio nie spocimy :D

wyedytowalem tytuł - stteetart
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2025 przez KexterPL, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 4 / / 0
Dla sprostowania, R jest łagodniejsze i przyjemniejsze w działaniu a S bardziej intensywne i agresywniejsze
  • 9298 / 1807 / 2
Zmartwie Cię. To tak nie działa. Wygląd to głównie zanieczyszczenia a nie mieszanka enancjomerów. Działanie też w większości pod to podpada - tzn na rynku praktycznie nie ma czystych ketonów. Zobacz sobie w jakich warunkach one powstają. W warunkach laboratoryjnych byłoby ciężko uzyskać konkretne enancjomery a co dopiero w garażu u wujka franka gdzie tworzy się je praktycznie z tego samego półproduktu w podobny sposób.

Co do działania na serotoninę - może jeśli ćpasz do 1gr raz w miesiącu to coś odczujesz ale cpajac standardowo jak większość tutaj - tj kupno 10/15gr i lot przez 1-2-3 dni to nawet przerwa te 2-3-4 tygodnie będą mieć ciężko, żeby odbudować tolerke. A jak jeszcze polecisz z 4-MMC/cmc to krzyż na drogę.

Co do mlecznych kryształów. Widzisz jak ja jeszcze ćpałem w latach 2015-18/19 to te mleczne kryształy były naprawdę dobre. Dozując je po 70-100 maks 150 mg nie było żadnego strucia i działały zupełnie normalnie.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4 / / 0
Nie mówię że nie masz racji co do wyglądu i na temat mlecznego, swój wpis opieram na osobistych obserwacjach jedynie a co do konkretnych enancjomerów chociażby 3-CMC to są one ciężkie do zdobycia ale nie nie możliwe.
  • 9298 / 1807 / 2
Jak ktoś Ci zrobi custom synthesis, i go zapewne od zera, to tak dostaniesz takowe. Aczkolwiek szansa na coś takiego w PL jest nikła.
Wchodzić i głosować
  • 4 / / 0
Oj i to bardzo nikła, z R'ka się spotkałem dopiero niedawno i mam tylko jedną osobę która to posiada więc no szansa jeden na milion co jest dość smutne bo jak braknie to pewnie znów srogą przerwę będę musiał robić bo reszta katynonow jest chuja warta moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2025 przez KexterPL, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 9298 / 1807 / 2
Bez gc-ms nadal nie wiesz co dostałeś. Ba, powiem więcej z mojego doświadczenia wynika, że subiektywne oceny są często mylące.
Praktycznie zawsze.
Ps. Nie słuchaj dostawców jak mówią takie rzeczy, bo w większości wypadków sami nie wiedzą co sprzedają.
Wchodzić i głosować
  • 4 / / 0
Teoretycznie tak, ale z moich obserwacji wynika że tylko enancjomer R 3-CMC ma najwyższą biodostępność + jeszcze jeśli jest czysty i to jedna z cech tego związku no i zauważalne działanie dopaminy z serotoniną na równi a mniej z noradrenalina typowe dla chloru. Jeśli się mylę to popraw mnie, nie jestem tu by się kłócić tylko ew. Może jeszcze czegoś dowiedzieć :)
  • 4 / / 0
Co unikalne tez dla 3-CMC to silne tłumienie bólu co też się zgadza tutaj
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.