Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 96 / 5 / 0
Witam, zauważył ktoś u siebie sporą ilość wypadających włosów po dwudniowych ciągach na 3/4cmc?
W sumie zażywałem też inne substancje, raz hexen (nigdy wiecej, w ogóle nie podziałało, bałem się ogromnie) i a-PIHP (to samo, odradzam każdemu, spuszczone w kiblu).
Więc w sumie pytanie brzmi: czy 3/4cmc posiadają jakieś szkodliwe metabolity, które wraz z uwalniem się z organizmu przez gruczoły potowe mogłyby spowodować wypadanie włosów? Jakie macie z tym doświadczenia?
  • 640 / 118 / 0
Już kiedyś komuś odpowiadałem na to pytanie. Faktycznie substancje mogą powodować wypadanie włosów. U mnie pomogly tabletki revalid albo jakoś tak. Myślę, że bardziej chodzi o wypłukanie z witamin itp.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 469 / 29 / 0
Suplementuj cynk i biotynę, albo po prostu kup jakiś suplement na włosy w tabletkach (np. skrzypovita) i bierz po kilka tabletek dziennie. Swoją drogą włosy to ostatnie o co bym się martwił w przypadku ketonów. Pozdro.
  • 82 / 11 / 0
Mi po 2 latacj nadużywania ketonów (głównie 3MMC a potem 3CMC) połowa włosów wypadła. Żadne witaminki nie pomagają niestety :(
  • 469 / 29 / 0
Być może winą wypadania włosów w Twoim przypadku nie są beta-ketony a łysienie androgenowe spowodowane nadwrażliwością mieszków włosowych na metabolit testosteronu - DHT.
Ostatnio zmieniony 22 września 2016 przez kiper, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 367 / 7 / 0
wszystkie keto szczury są łysawe :d zawsze nie widziałem keto szczura kudłatego żadnego
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / 1 / 0
kiper pisze:
Suplementuj cynk i biotynę, albo po prostu kup jakiś suplement na włosy w tabletkach (np. skrzypovita) i bierz po kilka tabletek dziennie. Swoją drogą włosy to ostatnie o co bym się martwił w przypadku ketonów. Pozdro.
ten zestaw + żelazo pomogl mi zwalczyc podobny problem (prawdopodobnie po ketonach). i nie myj wlosow, z myciem wypadnie wiecej (w mojej sytuacji pociagniecie za dwolny kosmyk wlosow skutkowalo ich wyrwaniem, wiec sytuacja byla mocna). i nie denerwuj sie, stres tez potrafi dolozyc swoje 5gr. wiem wiem, latwo mowic, bo sam przypominam sobie w jaka depresje wpadlem z tego powodu, ale naprawde nie ma sie o co martwic. stosujac ten stack wszystko wroci do normy - been there, done that. teraz mam fryzure lepsza od krychowiaka ;)
Uwaga! Użytkownik polityk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
ketony postarzają orgaznim, zwlaszcza w ciagach.. jezeli chcesz zacząć ratowac swoja formę to polecam kreatynę dodać jeszcze do tego co piszą inni. Kreatyna wspomaga budowe włosów i paznocki.
  • 82 / 11 / 0
W sumie może macie rację - włosy zaczęły mi wypadać na początku przygód z ketonami, ale w tym samym okresie życia zaczął się potworny stres, które trwa do dzisiaj. Nie wiem czy jakiekolwiek suple pomogą dopóki stres nie zniknie :)
  • 456 / 22 / 0
Jak się dba odpowiednio o włosy to nie wypadają od ketonów. Mi przestały pomimo ketoniarstwa. Dobre odżywki suple warzywa i po problemie.
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.