Fenyloetyloaminy z przyłączonym farmakoforem N-benzylowym.
Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1233 / 11 / 0
25I-NBOMe
[ external image ]
http://en.wikipedia.org/wiki/25I-NBOMe

25I-NBOMe (NBOMe-2C-I, BOM-CI lub N-(2-metoksybenzylo)-1-(2,5-dimetoksy-4-jodofenylo)-2-aminoetan podobnie jak 25I-NBOH jest fenetyloaminą strukturalnie zbliżoną do 2C-I. Została otrzymana razem z 25I-NBOH w 2006 roku. Jest silnym agonistą receptorów 5HT2a, ok. 7 razy silniejszym niż 2C-I. Odpowiednia pochodna DOI była nieaktywna w badaniach. Średnia dawka aktywna 25I-NBOMe dla człowieka to 500 mikrogram, co czyni tą substancję jednym z najmocniejszych halucynogenów na naszym globie.

Ceny obu substancji w specjalistycznych laboratoriach biochemicznych są bardzo wysokie i wahają się w przedziale od 2000 do 3000 PLN za 50 mg. W syntezie są stosunkowo proste, można je zrobić poprzez legalne substraty i półprodukty, co wraz z ich wysoką aktywnością czyni je jednymi z najbardziej obiecujących RC przyszłości.

Źródło: http://molpharm.aspetjournals.org/cgi/r ... 6/1956.pdf
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1876 / 23 / 0
25I-NBOMe - znana równiez jako NBOMe-2C-I , BOM-CI
Zsyntezowane po raz pierwszy przez Ralpha Haima z Free University of Berlin. Jest bardzo silnym agonistą receptorów 5HT2A (kilkanaście razy silniejszym od LSD). Mówiąc przystępniej - silniej kopie receptory, przez co prawdopodobnie czas tolerancji jest nieco dłuższy, niż w przypadku LSD i podobny, jak w przypadku innych NBOMe.

Dawkowanie tego związku waha się w przedziale 500-1000μg.

Dawid Nichols tak opisuje działanie tego związku:
David E Nichols pisze:
"W zasadzie przypomina fenetylamine ale jest bardzo podobny do LSD niektórymi efektami , szczególnie tymi w obszarze emocjonalnym .
Jest to pełne głębokiej, empatycznej aury tak jak LSD, to coś, co nie jest spotykane w przypadku fenetylamin "
Inny użytkownik
tryptamined pisze:
"Była to mała pigułka z 1 mg BOM-CI . Powiedziano mi ze działa tylko wciągane , Mam bardzo duża
wrażliwośc na wszystkie fenetylaminy , postanowiłem więc sprobować tylko połowe 500 mcg.
Nie miałem żadnego dyskomfortu w nosie , pierwsze efekty zaczęły pojawiać sie po 10 minutach .
Wjazd był bardzo intensywny z wieloma warstwowymi efektami wizualnymi , Dziwne ale niektóre z nich przypominały mi wizualizacje z tryptamin.
Ludzie wyglądali bardzo groteskowo .
Zarówne OEV jak i CEV były bardzo kolorowe i wielowymiarowe .
Psychiczny aspekt podróży był bardzo intensywny . Nawet zacząłęm mieć paranoje o sobie i ludziach którzy mnie otaczali , ale nie było też
wielu prduktywnych myśli i osobistych spostrzeżen .
Body feeling - Zwykle mam nieprzyjemne napięcia mięśni po fenetylaminach tym razem nie było tak żle
Ogolnie fenetylaminowe samopoczucie był obecne ale w porownaniu z innymi PEA ciało całkiem sprawne .
Podróz trwałą ok 6 h plus pare godzin after-effects.
Erny pisze:
Odnośnie tego, 2mg 25I-NBOMe i 25B-NBOMe może wywołać splątanie i/lub stan delirum, a dawka tak niska, jak 4mg, może Cię zabić. To nie jest średnia śmiertelna dawka, ale może być śmiertelna dla wrażliwej osoby. Nie jestem jedną z nich, ponieważ przez przypadek zażyłem 30mg 25B-NBOMe. Nie dość, że żyję, to nie odczułem żadnych negatywnych skutków tego przedawkowania.
W literaturze są informacje, że 25I-NBOMe ma wyższe powinowactwo do receptora 5-HT2A niż 25B-NBOMe, ale ich aktywność u człowieka od pewnego punktu jest odwrotnie proporcjonalna do dawki. Prawdopodobnie hydrofobijność cząsteczki staje się tak wysoka, że zaczyna powstrzymywać jej zdolność docierania do mózgu z odpowiednią szybkością. Trifluorometyl jest jeszcze bardziej hydrofobijny niż jod. 25I-NBOMe ma również najdłuższy czas wejścia, wynoszący około 1.5h.
Zapowiada się naprawdę jako jedna z ciekawszych substancji z całej serii, o ile nie najciekawsza.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2012 przez surveilled, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawiono czytelność
  • 405 / 2 / 0
więc nie działa oral?
  • 1876 / 23 / 0
Wychodzi na to że tak aczkolwiek takie 25C-NBOMe działa przyjęte oralnie choć oczywiście wymaga to nieco większych dawek ( więc istnieje jakieś prawdopodobieństwo ze wyższe dawki 25I będa aktywne ) , pewnie to ze nbomy niby nie są aktywne oralnie wzięło sie stąd iż to własnie 25I-NBOMe było najlepiej przebadaną substancją z tej grupy i na tej substancji sugerowano sie z resztą , dlatego pewnie wszystko zależy od hydrofobijnośći poszczególnego związku choć oczywiście mogę być w błędzie
Może wypowie sie ktoś kto wie coś wiecej na ten temat.
  • 1876 / 23 / 0
Na początku chciałem dodać ze nie niestety nie jest to pelny opis dzialania tej substancji gdyz poprostu przez serie dziwnych działań nie zakończyły sie one powodzeniem . Zacznijmy może od początku wrócmy do dnia wczorajszego gdy zasiadłem do robienia kartoników z tą substancja . Po zakończeniu musiałem jechać do znajomego , podróz zajęła mi jakieś 2 h , w autobusie zaniepokoily mnie dziwne objawy lekkiego spłatania , dodatkowo rozbolała mnie głowa . Zapadła noc ,dojechałem na miejsce i gdy wysiadałem z autobusu uderzyły mnie naprawde mocno podkręcone kolory , od razu przypomnial mi się stan po 2C-I , ogólne postrzeganie było dośc mocno zmienione lecz nie zauważyłem zadnych efektow wizualnych , jednak świadczyło to o tym iż w jakiś niewiadomy sposób małe ilości substancji dostały sie do mojego organizmu choć zachowałem wszystkie zasady BHP ( juz od tego momentuy nastąpił jakiś skok tolerancxji warto dodać ze jeszcze dokładnie 6 dni wcześniej tripowałem na DOB i 2C-D co równiez wpłyneło na stan moich neuroprzekażników. Byłem bardzo ciekawy jak substancja działa w wyższych dawkach więc postanowiłem zaaplikować dobrze znana metoda kartonik pod dziąsło (dawka 1 mg Wnioskując na analogi z 2Cx i ich metodami administracji myśle ze moge zasugertowac iż 1 mg owej susbtancji to tak jak 500 mcg podane donosowo .
Wkęcało sie dobre z 2h niestety samym działaniem byłem bardzo zawiedzony spodzierwałem sie czegoś mocniejszego całkowity brak efeków wizualnych , a psychicznie czułem sie bardzo podobnie do LSD do dawek ok 100 mcg i tutaj musze przyznąc dr Nicholsowi całkowitą racje z tym porównaniem . Próbowałem to jakoś rozkminić czemu zadziałało tak słabo tolerancja nie powinna wpłynąc znacząco na moc tripa dlatego iż ten 1 mg został wrzucony po ok 1 h od wcześniejszych efektów ( Pomyślałem więc ze prawdopodobnie winowajcą ze jest to poprostu lekka dawka która odpowiadała by 500 mcg donosowej ROA . Niestety nie dawało mi to spokoju jakieś przeczucie mowiło mi ze prawdopodobnie mógł na to wppłynąć jeszcze jakis inny czynnik , postanowiłęm wrócic do domu przespać sie z problemem żeby wstać dziś rano i powtórzyc próbe tym razemz 2mg oczywiście uwzgledniając tolerancje spodziewałem sie mniej wiecej podobnego lub troche mocniejszego działania niestety spotkał mnie całkowity zawód . Rozmawiajać z paroma osobami z forum doszliśmy do wniosku ze prawdopodobnym winowajcą może byc hydrofobowość 25I która jest bardzo wysoka i jedna z najwiekszych dla całej rodziny Żeby potwierdzić tą teorie postanowiłem przeprowadzić jeszcze jeden eksperymenty tym razem postanowiłem podać 1 donosowo . Biorąc pod uwagę możliwość wysokiej tolerancji stwierdziłem żę jeśli nie poczuję działania bedzie to świadczyć o dość wysokiej tolerancji , jeśli na odwrót wtedy teoria z hydrofobowościa mogła by być prawdziwa . Możę mała dygresja dzis rano myslałem jak w prosty i nie trudny sposób podać to tak zeby wydajność tej metody dochodziła do 100 % , metode która podam możęmy stosować do wszystkich nbomow zwiększajać tym samym sposobem biodostępność o dobre 50 % .
Będziemy potrzebować do tego : strzykawke , wodę , zakraplacz i jakis koreczek np po wódce.

1.Kłądziemy karotnik na koreczku .
2. Napełinamy strzykawke ciepła wodą w ilości 1 ml jeśli uzywaćie większych ilości materialu możęcie zrobic stęzenie 1 mg na 0,5 ml , nie polecam przekraczać ilości 1 ml gdyż większa ilość wody to więcej czasu na wkropienie całej zawartości do nosa .
3.Materiał odstawiamy na 15 minut
4.Napełniamy kroplomierz roztworem i bez pośpiechu dozujemy po 1-2 kropli do każdej dziurki na zmiane . W ten sam sposób cała substancja trafia do nosa a mała ilość wody sprawia ze nie spłynie nam ona do przewodu pokarmowego.

Wracając do poprzedniego tematu , otóz po 1,5 h poczułem " pełne " działąnie substancji , spodziewałem sie lekkiego działania bez efketów wizualntych ( u mnie tolerancja na fenetylaminy objawia sie właśnie brakiem efektów wizualnych , reszta aspektów pozostaje niezmienna .)(
Kolory stały sie dużo jaskrawsze , psychicznie znów czułem sie mniej więcej jak po LSD i nie mam tu włąsnie na myśli mindfucku tylko całą tą otoczke , klarowne myślenie nie zaburzone w jakikolwiek sposób , pobudzenie całkiem OK pozwolilo mi sie odmulić prawie całkowitym brakiem snu od piątku rana , lekkie efekty wizualne , falowanie powierzchni itp :D
Juz po tak samym lekkim działaniu doszedłem do wniosku ze substancja ma niesamowity potencjał , dlatego nie zamierzam czekać 2 tyg na spadek tolerancji a poprostu za tydzień zwiększe dawke i podam donosowo 1,5 mg , zobaczymy co z tego wyjdzie %-D Pzdr
Sor za wszystkie błedy jestem juz totalnue zmęczony myśle ze pora udać sie na odpoczynek :D

Jak tylko opadnie mi tolerancja będe musiał jeszcze sprawdzić czy przyjmowanie kartoników dodziąsłowo mija sie z celem czy jednak jest tylko o polowe mniej skuteczne od wciągania.
  • 3449 / 121 / 8
Przecież wiesz, że zwiększanie dawki podczas tolerancji powoduje zniekształcenie efektów działania. Trip z tolerancją to nie jest to samo nawet jak podwoisz dawkę.
  • 3129 / 26 / 0
Czekam na testy kogoś bez tolerki %-D Pokładam duże nadzieje w tej substancji, powinna być najciekawszą z grupy NBOMe.
High, how are you?
  • 1876 / 23 / 0
Czeslaw pisze:
Przecież wiesz, że zwiększanie dawki podczas tolerancji powoduje zniekształcenie efektów działania. Trip z tolerancją to nie jest to samo nawet jak podwoisz dawkę.
Oczywiście ze wiem choć nie jest to normą przy wszystkich substancjach po cichu liczę ze możę bedzie tak samo jak z 25D-NBOMe przy którym zwiększałem dawki co tydzień aż do osągniecia maximum który to nie wskazywał jako bym mial bardzo wysoką tolerancje jeśli dawka maksymalna wynosila ok 2 mg i nie zauważyłem żęby następne różniły sie znacząco od poprzednich jeśli chodzi o całokształt , Fakt mogę sie z Toba zgodzić choć owa anomalia w moim wypadku zachodzi zazwyczaj jesli podwajamy dawke 2-3 dni po tripie to wtedy faktycznie tak się dzieje , akurat przez okres tych 3-4 lat sporo substancji juz zmarnowałem dzięki czemu mogłem poznać wpływ tolerancji na moje neuroprzekażniki i bardzo dobrze wiem czy mogę wrzucać daną substancję po danym okresie, zawsze biore rownież pod uwage to co brałem wcześniej i jak silny agonizm substancja wywołuje na receptory serotoninowe , narazie sprawdza sie to w 99 % , jedynym przypadkiem którego nie udało mi sie przewidzieć bylo 12 mg DOM 6 dni po miksie 1 mg 25C-NBOMe z 250 ug LSD.
  • 295 / 3 / 0
Czyli inaczej jak do-nosowo raczej nie ma co podawać? ;/ Szkoda, aż odechciewa się próbować.

"
Erny pisze:
Odnośnie tego, 2mg 25I-NBOMe i 25B-NBOMe może wywołać splątanie i/lub stan delirum, a dawka tak niska, jak 4mg, może Cię zabić. To nie jest średnia śmiertelna dawka, ale może być śmiertelna dla wrażliwej osoby. Nie jestem jedną z nich, ponieważ przez przypadek zażyłem 30mg 25B-NBOMe. Nie dość, że żyję, to nie odczułem żadnych negatywnych skutków tego przedawkowania.
4mg mogą zabić wrażliwą osobę? A gościa 30mg nie zabiło? Hmm... Są gdzieś informacje o śmierci takiej wrażliwej osoby?
Ostatnio zmieniony 29 maja 2011 przez Nanachivos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1876 / 23 / 0
Nie mowie ze napewno , przekonamy sie wkrótce ;]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?