Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
derb pisze:kakao roszerza naczynia, więc nie pomoże tylko pogorszy
Po fenyloetyloaminach występuje wazokonstrykcja, naczynia się zwężają, cisnienie krwi sie podnosi(z tąd ból głowy) i należy je rozszerzyć właśnie kakao.
Moim zdaniem za duzo wziales, jeden karton i bodyload byl by lzejszy. Ale ja jeszcze nie probowalem D, wiec nie wiem jak to wyglada.
masz problem z czytaniem czy jesteś debilem?
po pierwsze pisałem o bólu glowy po ustąpieniu działania, który jest długotrwały i często bardzo nieprzyjemny a wynika z rozszerzenia naczyń i pomaga na to cokolwiek co je zwęża w odpowiednim stopniu lub środki przeciwbólowe
po drugie życzę powodzenia w zbijaniu sobie ciśnienia tętniczego kakaowym napojem, w momencie gdy receptory w twoich tętnicach są zapierdolone zewnętrznym agonistą jak indyjski pociąg osobowy
po trzecie, jeżeli przed tripem wypijesz sobie kakao, myśląc że będzie fajnie to po zejściu działania 25D-NBOMe (na mnie to działa 4-5h) możesz się bardzo zdziwić kiedy poczujesz się jakby miał ci łeb eksplodować
Lepiej trochę pocierpieć i mieć sześciogodzinną zabawę :P Tylko następnym razem muszę przygotować sobie wcześniej coś na zwężenie tych naczyń. Sądzicie, że po kilkunastu godzinach od aplikacji, można stosować już środki przeciwbólowe? Cały dzień się przed tym powstrzymywałem, bo miałem obawy przed ewentualnymi efektami ubocznymi...
Doświadczyłem chyba tylko raz takiego chujowego stanu i środki przeciwbólowe(ibuprofen) nie działały. Nie próbowałem sposobu z kakao dlatego napisałem "podobno". Chodzi mi o wypicie go na zejściu.
Po przyjęciu psychodelika naczynia krwionośne obkurczają się, aby po jego zejściu ponownie rozkurczyć. Czasem rozszerzają się w dużo większym stopniu niż były przed tripem i właśnie to powoduje ból głowy. Tego typu bóle doskonale leczą inne psychodeliki, chociażby DOI - co możecie sobie wypróbować. Wystarczy niewielka dawka, która działa wazokonstrykcyjnie i ból głowy maleje lub znika. Podobny mechanizm występuje u niektórych osób po nakłuciu lędźwiowym. Płyn mózgowo rdzeniowy wypełniający opony mózgowe wycieka przez dziurę i obniża się jego ciśnienie. A jego ciśnienie wywiera presję na naczynia krwionośne znajdujące się w obrębie mózgu i opon więc jeśli płynu jest mniej tym naczynia są szersze.
Potwierdza to znoszenie tego bólu głowy przez leki z grupy tryptanów.
głowa od ciśnienia boli tylko wtedy gdy jest ono bardzo wysokie, mnie np zaczynała boleć dopiero przy skurczowym 170-180. Na takiej dawce psychodelika nie wydaje mi się, żeby zdrowej osobie skoczyło ponad 160mm/Hg.
Pomyśl sobie jakby cię łeb bolał w czasie biegania, jeśli to od ciśnienia. Jakoś nie widzę dzieciaków trzymających się za głowy grając w piłkę, chyba, że któryś akurat kopa dostał
ale pij sobie dalej kakao, na zdrowie - tylko nie wmawiaj innym że to pomoże kiedy może jedynie zaszkodzić
Pandaeb:
w przypadku psychodelików bierz od razu jak cię zacznie boleć, nie myśl o interakcjach bo raczej ich nie ma
Polecalibyście 25D na miasto, do ludzi? Jak dotąd brałem to tylko sam, w domu, ale w sobotę planuję wyjść gdzieś z kumplem (który też weźmie) i zastanawiam się, czy to nie będzie zbyt widoczne po nas? Dawka raczej niska, 1,2mg (albo 1,4mg - nie pamiętam ile siedzi na blotterze).
jakoś nikt najebany nie przejmuje się tym, że widać po nim że pił
to imo za mała dawka, sam bodyload poczujecie
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Relacja live z dzisiejszego wieczoru. W planach miałem imprezę, ale ostatecznie nie wypaliła. Decyduję się na podróż w nieznane wraz z moją gwiadką dzisiejszego wieczoru - 25D-NBOMe.
22:10 2x 0,7 25D-NBOMe. Ze zniecierpliwieniem czekam na pierwsze efekty "delektując" się gorzkim smakiem pod dziąsłami.
22:25 sztywnieje mi szczęka, chyba powoli się zaczyna rozkręcać
22:32 zauważam, że światło z lampek podwieszonych pod sufitem układa się w twarz Petera Griffina :) Poza tym zaczynam czuć delikatny bodyload.
22:40 próbuję coś poczytać, ale literki drżą. Bodyload powoli robi się nieznośny
22:55 Mam wrażenie, że cały świat drzy i sie wygina. Obraz został rozlany na folie i każda z nich została puszczona w innym czasie i wymiarze
23:30 wszystko jest nadal opóźnione, oglądając film nie jestem pewny czy to wina nagrania, czy mojego mózgu. Czas na trochę muzyki :) Jest mi zimno, mam wrażenie, że cała zła, chłodna energia przepływa przeze mnie
0:00 za powiekami jest naprawdę masywnie. Przepiękne krainy, przepiękne stworzenia, przepiękne scenariusze, loty w kosmos, skoki z gór, wszystko, wszystko i nic. Transastralna podróż bez żadnych granic.
0:15 czuję się jakby minęła już cała wieczność. A może minęła? Przyzwyczajam sie do życia w tej skórze, nie chcę jej opuścić.
0:25 odcinam sie od swiata sluchawkami i odplywam badac reszte krain. Mam moc wyginania wszechświata. Bardzo wyraznie widze pod powiekami muzyke. Jej ksztalty, glebie, kolory.
1:00 probuje rysowac swoje mysli, ale podejrzewam, ze to i tak na nic. Tego nie da sie opisac, odrysowac, w zaden sposob odtworzyc.
2:00 zwijam jointa na sen. Godzinę spędziłem próbując wybazgrać to co widziałem. Nie da się. To było przeznaczone tylko dla moich powiek.
--- DOPISANE: 02:30 - o kurwa, te THC i jakaś dżungla na youtubie wyjebały mnie poza ramy wszystkiego.
Dojebało mi konkret: w muzycę widzę historie ludzi, do których te kawałki są przywiązane i mam OEV-teledysk przeplatający się z rzeczywistością.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sejm9.jpg)
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”
Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/175-284921000.jpg)
Wpadli w trakcie transakcji
Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/new_york_weed.jpg)
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie
Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.