Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1931 / 318 / 0
[ external image ]
2-(2-metoksyfenylo)-2-(metyloamino)cykloheksanon
https://en.wikipedia.org/wiki/Methoxyketamine
Methoxyketamine* or *2-MeO-2-deschloroketamine* is a designer drug
 of thearylcyclohexylamine
 class first reported in 1963.[1]
It is an analog
 of ketamine
 in which the chlorine atom has been replaced with a methoxy group
. Its synthesis by rearrangement of an amino ketone has been reported.
Za wiki.
Oto opinie z zagranicy:
It can get very crazy. Afoaf's good friend is about 65kg. 200mg sent him nearly past the point of no return. Everything was questioned, "do I exist? is this a computer game? was everything before tonight a dream or a weird experienment by aliens to see how I would react in a 3d time-based
Brzmi zachęcająco, próbował ktoś już? Oczekuje samemu250mg tej substancji,zna ktoś dawlowanie?

EDIT:
5-meo-ketamina to masakra. Ciężko to opisać (zwłaszcza z poziomu komórki), ale spośród doświadczeń dysocjacjacyjnych to było coś Jakby mieszanka powiewu nowości i starości (niektóre drobne elementy podobne do dxm, mxe nie jadłem więc nie mam porównania). Opis niektórych doświadczeń:
-miejsce w którym przebywałem zdawało się być jakby ostatnim miejscem Jakie istnieje, lub jedyne Jakie istnieje.jednocześnie ten pokój
Jest swego rodzaju statkiem kosmicznym, ostatnia ostoja w galaktyce.
-liczne oev, trudne do scharakteryzowania. Ciężko powiedzieć co jest, a czego nie ma, o cevach nie wspominając.
-Pamięć krótkotrwała była wadliwa od czasu do czasu.
-Wiele dziwnych odczuć, min czuć czyjąś obecność (i choć byłem sam, to i tak mi nie przeszkadzało mówić do siebie na głos), rozmawiając przez telefon odczuwali się bliskość i obecność tej osób ba czuć było nawet oddech tej osoby
- totalne odrealnienie i dysocjacja. Oobe na zupełnie nowym poziomie-ciało to tylko materialną fikcją w fikcyjnym świecie kierowana przez świadomość, będąca losowych skupiskiem atomów.
-dźwięk jak na koncercie na żywo.
-mocne odczucie robotycznosci i mechanizmowosci - jakkolwiek to dziwnie nie zabrzmi, wszystko jest mechanizmem wewnątrz systemu znanemu nm jako świat, a my jak i wszystko inne jest tylko odpowiednim oprogramowaniem.
-ogólnie to mógłbym o całym doświadczeniu gadać, a gadać - a i tak nie opisałbym nawet ćwierć z tego co przeżyłem.

A wciągnął zaledwie około 40-60mg.

Panowie, jest moc

EDIT 2:
Proszę połączyć posty.
Całość trwała około 3-4,5 godzin. Palenie pomaga zasnąć. Nie wchodzi od razu, rozpędza się z czasem.

Btw Rozwaliliem drzwiczki od pralki, bo o 23.00 wpadłem na genialny pomysł żeby zrobić pranie o.O o 2.00 w nocy wyłączeniem pralkę lol sąsiadka musi mnie nienawidzić
Nie ma sprawy :) LMR
Ostatnio zmieniony 02 września 2012 przez LucretiaMyReflection, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 25 / 0
Jakie dawki brałeś?

EDIT: Sory za nie uwagę, widzę że jednak napisałeś. Szkoda, że nie możesz porównać do MXE. Jestem ciekaw jak działają dawki 10-20mg. Oświecisz?
Ostatnio zmieniony 02 września 2012 przez LucretiaMyReflection, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Scalenie postów.
  • 369 / 12 / 0
Czysta 2-metoksydechloroketamina wagowo działa porównywalnie z ketaminą. To, co jest sprzedawane jako "2-MeO-ketamine" itp., wygląda mi na trochę wcześniej wypuszczoną N-etylonorketaminę, która rzeczywiście jest wagowo 2-3 razy silniejsza od ketaminy. Działanie jest dalekie od metoksetaminy, 2-metoksydechloroketamina ma bliżej do ketaminy, tylko trochę euforii brakuje.
  • 1857 / 70 / 80
I co nikt więcej sie tym nie interesował? Na zagranicznych forach bardzo mocno to skrytykowali i podsumowali jako nieaktywne gówno.
  • 285 / 2 / 0
Bo pewnie było tak jak z innymi rc, że ktoś wypuścił marny sort potencjalnie dobrej substancji i się nie przyjęła. Oświeciłby mnie ktoś na privie skąd cuś takiego wytrzasnąć, bo nie chcę strzelać nazwami sprzedawców?

P.S. Może skorzystać z naszego drogiego kolegi, co ma dużą listę rzeczy do sprowadzenia (minimum 10g, już powinniście wiedzieć o kogo chodzi), to może doszedłby do zsyntezowania i sprowadził? Napiszę do niego i zdam relację.
Ostatnio zmieniony 03 września 2013 przez vaerisu, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 69 / / 0
GG Allin pisze:
5-meo-ketamina to masakra. Ciężko to opisać (...)
Twój opis bardzo przypomina mi działanie ketaminy, ja właśnie po niej miałam również trochę 'kosmiczne', trudne do opisania odczucia. A mxe i keta to zupełnie inna bajka, niemniej jednak substancja wygląda bardzo smakowicie. Wydaje mi się, że nie jest to póki co dostępne w Polsce.
BEKA Z TYPA
  • 1857 / 70 / 80
Jasne że nie jest, zbyt wiele negatywnych opinii w internecie żeby ktoś odważył sie tym głębiej zainteresować. Potrzebne dawkowanie takie samo jak przy ketaminie więc przy łatwym dostępie do taniego MXE to odrazu substancja na straconej pozycji.
  • 1857 / 70 / 80
Z pewnych źródeł wiem że 2-MeO-ketamina ma w najbliższym czasie stać sie popularna, obecne opisy działania brzmią zachęcająco, a już na 100% lepiej niż sytuacja z MXP i DPD. Próbował ktoś jeszcze z forum 2-MeO-ketaminy?
  • 205 / 8 / 0
Kiedy mniej więcej te najbliższe czasy nadejdą? :D
  • 1857 / 70 / 80
Według info w przeciągu 6 miesięcy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.