Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1874 / 96 / 127
2fk.png
2-(2-fluorofenylo)-2-(N-metyloamino)cykloheksanon
fluorodeschloroketamine, also known as 2-Fl-2'-Oxo-PCM and 2-FDCK.

Has been spotted in Sweden. According to some discussion on flashback (swedish forum) it has a similar potency compared to ketamine, with a longer onset.

duckduckgo translated trip report:
It was good, really good actually!
Can not say that this is worse than really keta fact, annurlunda but no worse.

Roughly similar potency as ketamine, but it beats a bit annurlunda, would say that onseten is about 50% delayed.
This meant that I took 200mg before I felt something, but when it hit so I fell apart like a sack of potatoes on the couch.
Ended up in a k-hole similar condition and was quite gone 2-3timmar.

Drew a total of 670mg in a day, sold the rest to a curious pals.
Snorted first 100mg and took the rest IM in the shoulder.
Uses not otherwise needles but right ketamine I make exception, a hundred times better intoxication and avoids the disgusting drippen.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wolna molekula
#mops
  • 326 / 33 / 0
Ciekawe jak fluor zmieni metabolizm cząsteczki, no i jak będzie obciążać nerki i pęcherz. Czekam na relacje Bele ! :D
  • 1874 / 96 / 127
Podobne do MXP nic wiecej.... zadnych cevow ani glebszego hhola dawki jjak MXP. Lipa
wolna molekula
#mops
  • 204 / 7 / 0
Skąd te opinie na bluelight, jako substancja rzekomo podobna do KET, lub nawet od niej lepsza?
  • 1874 / 96 / 127
Nie wiem, ale po ojebaniu 250mg PO do teraz mam problemy z ukøadem pokarmowym... Brak cevov, oevow dosyc trzezwe myslenie. DND lepsze imo, moze moj sort byl "brudny" lub moze ta wzmianka z niebieskiego pochodzi od vendora/dostawcy/promotora?
wolna molekula
#mops
  • 1889 / 72 / 3
Według mnie to po prostu wziąłeś za dużo.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 1874 / 96 / 127
Mniejsza o moje uboki bo to moze byc kwestia indywidualna. Substancja podobna do MXP moze troche lepsza ale to i tak lipa. Nie umywa sie do ketaminy, ktora bralem.
wolna molekula
#mops
  • 3 / / 0
ok. 200mg zapodane donosowo wystrzeliło niesamowitą euforią, potem dało pięknego hole'a, OEV, CEV. Pełne znieczulenie całego ciała, dysocjacja odrywająca totalnie od rzeczywistości. IMO zdecydowanie lepsze niż MXE, z którym miałem dość długi romans, tutaj coś czuję że przytulimy się z tą substancją na dłużej :D
  • 183 / 10 / 0
JFAC pisze:
ok. 200mg zapodane donosowo wystrzeliło niesamowitą euforią, potem dało pięknego hole'a, OEV, CEV. Pełne znieczulenie całego ciała, dysocjacja odrywająca totalnie od rzeczywistości. IMO zdecydowanie lepsze niż MXE, z którym miałem dość długi romans, tutaj coś czuję że przytulimy się z tą substancją na dłużej :D
Czy to sort o pewnego polskiego vendora z siedzibą bodajże w holandii o nazwie "2-FK", który do tej pory miał dobre MXP?
niedziela 03 kwie 2016, 17:16
Żadnych nowych testów? Zastanawiam się czy próbować ale cena zniechęca.
Scalono./pletz
"Nie rozpamiętuj, nie myśl, nie zastanawiaj się, nie medytuj, nie analizuj, pozostaw umysł w naturalnym stanie"
  • 1857 / 66 / 80
Proponuję zmienić początek nazwy tematu na 2-FDCK zamiast 2-FK jeszcze zanim substancja stanie się popularna i błędna chemicznie nazwa zadomowi się na dobre. To, że dwóch mających ją sprzedawców ma ją pod błędną nazwą to nie znaczy, że teraz wszyscy mają używać błędnej nazwy.

Znalazłem i jest po 98zł/g + wysyłka z najbardziej przypałowego kraju ~30zł.
Oryginalną ketaminę z tego samego kraju można ogarnąć w takiej samej cenie ~130zł z wysyłką.
Mimo to po przeczytaniu postów na BL i szwedzkim flashback.org nieźle się na tą substancje nakręciłem, z postów wynika, że działa jak oryginał z tym, że troszkę mniej pojebany i troszkę bardziej euforyczny z podobnym dawkowaniem. Przy wciąganiu nieprzyjemności na poziomie zwykłej kety, czas ładowania sie substancji do pełni efektów dłuższy o ~50%. Da się ładować IM tak jak oryginał.

Nie pamiętam już kiedy ostatnio miałem taką chęć na spróbowanie jakiegoś RCka, zapowiada się naprawdę fajnie. Taka inna wersja ketaminy, a jestem jej dużym fanem.

Link do flashback.org ale trzeba używać tłumacza bo jest po szwedzku:
https://www.flashback.org/t2649517p43
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.