Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 34 / 8 / 0
Mnie wyskakuje że dziennie mam zażywać 2mg clona rano i wieczorem połówkę - tak wymyślił system czyli nie wiadomo kto
Ja jednak zawsze grzecznie mówię, że to komputer tak decyduje, a ja mam podtrzymane leczenie 3 razy po 2mg Clonazepamu
Do tej pory jedna lekarka się nie zgodziła na wypisywanie mi większych ilości, niż system więc zmieniłem lekarkę i wszystko jest "si"
Uwaga! Użytkownik Longfill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 604 / 115 / 0
To prawda, że psychiatra nie może wypisywać już bupry ambulatoryjnie?
Mój pisał mi prywatnie 2 lata bunorfin 2mg, po czym przy teleporadzie, powiedział, że ani przez tele, ani f2f nie ma szans na buprę (od 2024). Z tego co wiem to wiele ludzi bierze buprę od psychiatrów, więc chyba mnie robi ostro w chuja, prawda?

Poniżej screen z potwierdzenia z sms z nim: Nawet prywatnie nie chce współpracować, a przez tel podał przyczynę, że nie mogą odgórnie i chuj. Nie pytał o żadne dostępy do IKP, które bym mu podał bo nie robię żadnego doktor szoping, potrzebuję poprostu żeby jeden lekarz pisał mi buprę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 40 / 11 / 0
To raczej taki wybieg lekarza, najwyraźniej nie chce już więcej pisać recept i próbuje się zasłaniać jakimiś odgórnymi zaleceniami, słyszę takie teksty ostatnio od niektórych internistów, że oni już niby benzo czy zolpidemu nie mogą pisać i że po takie leki muszę iść do psychiatry. Generalnie klimat się zmienia jeśli chodzi o wypisywanie leków uzależniających i niektórzy lekarze starają się wykręcać z takich relacji wypisywania tego typu leków przewlekle bez bardzo wyraźnych wskazań, też tego doświadczam.
  • 218 / 68 / 0
Pozwolę sobie zalinkować post użytnika @Wolf_Ghost z wątku o e-receptach

post3780231.html#p3780231
Receptomaty nie mogą wystawiać recept na środki psychotropowe, opioidy i medyczną marihuanę bez wcześniejszego badania pacjenta lub sprawdzenia dokumentacji medycznej – zdecydował 28.05 Wojewódzki Sąd Administracyjny.
Wyboldowałam o co mi chodzi. Więc nadal
a) rodzinny widzi wszystko
b) prywatni stacjonarnie tylko swoje
c) ci którym udostępnimy IKP widzą je - tutaj będzie to i już staje się to wymuszane na receptomatach (niektóre już to mają)

Heh :świnia:
lol [*]
  • 1 / / 0
Dla tych co są w ten xanax w..bani to idą ciężkie czasy;( a wiecie co jest dobre z własnego doświadczenia że lepiej pic wódkę chlać piwska i być menelem bo mniej pilnują latwieszy dostęp a taki gość co napierdziela xanax bezpieczny z humorem i tak dalej...doszło do tego że Ja łatwiej jestem w stanie załatwić dragi od koksu po trawę niż ten cały xanax albo inaczej łatwiej można zamówić sterydy niż xanax ach szkoda ;)
  • 1533 / 204 / 0
Rodzinny nie widzi wszystkiego, jeżeli nie jest założone IKP. Wiem na 100%, skąd, wolę nie mówić, wybaczcie.
  • 53 / 14 / 0
@stary dziad a czy przypadkiem nie każdy ma IKP tylko Ci mniej kumaci myślą że jak się nie zalogują to nie mają konta ?
  • 83 / 10 / 0
@maarkel1958 jesteś w błędzie bo benzo równie łatwo zamówisz tam gdzie cała resztę tylko płacisz jak za dobre koko 😁
  • 387 / 150 / 0
14 czerwca 2024stary dziad pisze:
Rodzinny nie widzi wszystkiego, jeżeli nie jest założone IKP. Wiem na 100%, skąd, wolę nie mówić, wybaczcie.
IKP ma każdy, co najwyżej z niego nie korzysta, ale wszystkie informacje na koncie IKP ma każda osoba pełnoletnia.
  • 761 / 105 / 0
Rodzinny ma tylko wgląd do twojego IKP i chyba pielęgniarka przy lekarzu rodzinnym. Reszty specjalistów musisz udostępnić swoje IKP na swoim profilu jak się zalogujesz.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.