Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3007 / 7 / 0
Przekum wygazuj szampana i nie będziesz bełtać
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
ostatnio wpadł mi w ręce jakiś nowy szampan z tej zacnej rodziny... Miła pani w sklepie nazwę przetłumaczyła jako "jantarnoje igristoje - bursztynowy" słodszy i mniej gazowany od reszty, a cena podobna :-D
  • 1 / / 0
Ale tam jest napisane "sowietskoje". Nie umiesz czytać czy pomyliłeś butelki ;))) Poza tym w większości są to jednak polskie szampany - badziewia udające dużo droższe rosyjskie. Wystarczy zobaczyć gdzie wyprodukowano. A sama cyrylica nic nie zmiena. I jeśli jest napisane z błędem np. na jednym "kriemlowskie" zamiast "kriemliowskie" o wiesz że to polskie. Hahahahaha. Niestety musimy ich udawać, w tym biznesie jesteśmy daleko z tyłu za nimi.
Uwaga! Użytkownik amwinn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5774 / 1180 / 43
Jutro nastąpi gwałtowny wzrost sprzedaży tych jakże dobrych trunków ;)
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2878 / 21 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: idontknow »
Maskaradore pisze:
wiadomo - szampan może być tylko z Champagne, ale w słowniku znajdziesz słowo szampan jako wino musujące właśnie. Oryginalne ruskie wino musujące jest naprawdę zajebiste.
Nieprawda. Jest jeszcze winiarnia w Kalifornii mająca prawo nazywać swoje wyroby Szampanem, czyli robić szampana.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1519 / 20 / 0
london5 pisze:
Jutro nastąpi gwałtowny wzrost sprzedaży tych jakże dobrych trunków ;)
Ja to zakupił Michele z bierdronki ;>
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 2878 / 21 / 0
Jak jeszcze piłem, to wolałem te carskoje, niż Michele, haha jakby się czymś różniły. Po prostu były z moskiewską klasą nie to co te paryskie michele ;)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2129 / 27 / 0
Kiedyś piłem "Carskoje Igristoje" z Rosji, dawno to było. Teraz w marketach sprzedają "Igristoje" produkowane w Polsce, ale w tej kategorii cenowej naprawdę nie ma nic lepszego.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 2518 / 27 / 0
Kuba były kiedyś wina musujące z Rosji :cool: Ja zawsze myślałem, że wszelkie "rosyjskie szampany" produkują w Nowym Tomyślu.
  • 1857 / 66 / 80
W ZSRR produkowano (podobno na Krymie) orydżinal Carskoje Igristnoje i był to tani jak barszcz szampan na każdą okazje na każdą kieszeń i dla każdego. Kiedy znajomy (rusek) usłyszał o tym że w polsce jutro 1/3 kraju będzie sie zapijać polską podróbą rosyjskiego wina musującego złapał ładną pompe :-D

Kurde ale nie wyobrażam sobie sylwestra bez tych podejrzanych bombelków ;]
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.