17 stycznia 2023Adrian3760 pisze: ,,wstęp do twardych'' chodzi o to ze po czasie tolerancja sie rozwija i nie ma juz tego wow i człowiek szuka mocniejszych wrazen
Dlatego moim postulatem jest: WIEDZA WIEDZA I JESZCZE RAZ EDUKACJA. Obiektywna, poparta badaniami, która bierze pod uwagę osobno różne substancje i scenariusze. Tak żeby ludzie wchodzący w dorosłość wiedzieli jak działa marihuana, co to jest tolerancja, jak się są zagrożenia, a nie uczyli się tego od znajomych którzy sami są wjebani i pierdolą głupoty. Nie można kwitować tematu krótkim "nie, nie bierz, wszystko to zło i śmierć" bo to jest najbardziej szkodliwe. Nie powielajcie dalej stereotypów.
Ale twoja wiedza wynika z tego że coś gdzieś słyszałeś
Moja wynika z doświadczenia
Więc chyba nie mamy o czym dyskutować
Problem w tym, że wyciągasz ze swoich doświadczeń fałszywe wnioski. Prawda jest taka, że to nie marihuana sprowadziła Was na detoks, tylko brak wiedzy o ćpaniu co wraz z danym środowiskiem, jakimiś problemami i sytuacjami (dla każdego innymi, pisałem wcześniej że temat jest szeroki), wywołało uzależnienie, a to że waszą pierwszą nielegalną używką było zioło wynika z faktu że jest najpopularniejsza. Korelacja nie oznacza przyczynowości (ave scifun). Dla kogo innego może to być alko albo szlugi. Tylko zauważ, że alko i szlugi są legalne i wiedza o nich jest dużo wyższa niż o ziole, które w dodatku jest nielegalne i wielu ludzi nazywa je narkotykiem co jest nacechowane negatywnie, a to skłania do wieszania na nim psów. Dlatego piszę o edukacji, żeby nikt tak jak Ty nie myślał że
16 stycznia 2023Adrian3760 pisze: to nie narkotyk i jest super zdrowa na wszystko
To jest dokładnie to o czym pisałem wcześniej
A co do ilości różnych substancji to nie jest dobry wyznacznik
N
Jestem prawie pewien (choć tutaj mogę się mylić) że na same bieda ketony wydałem więcej niz ty na tyle tych substancji
Ale zboczylem z tematu
Zauważ że pije i pali papierosy bardzo dużo ludzi prawie wszyscy w rodzinie ja jestem abstynentem wszyscy w pracy też piją i oni nie sięgają po fete czy jakieś kryształy
A jeszcze raz powtórzę KAŻDA osoba z mojego towarzystwa zaczynała od trawy potem jakieś piguły i kryształy
I jeszcze raz powtórzę ty też potwierdziles swoim wpisem moją teorię i mówisz że nie mam racji
Ale co do wiedzy to masz rację ale po szkodzie każdy jest mądry
Mądrości brakowało na początku
Nawet jakby koledzy mówili nie cpaj tyle to ja przecież wiem lepiej ta? Każdy tak ma
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany
Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.
Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka
Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.