uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bugiee »
ja tam nie kombinowałem z eterem ale chyba w szpitalu go urzywaja.
Uwaga! Użytkownik bugiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
bugiee pisze:
ja tam nie kombinowałem z eterem ale chyba w szpitalu go urzywaja.
Ratunku... ZNOWU ETER <_< Fale eteru :-D
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 72 / / 0
A co sadzicie o tej metodzie tzn.

Gdy roslina juz jest praktycznie gotowa do zbioru - Złamanie krzaka (nie do kocna) i pozostawienie go na jakis czas okolo tygodnia - gdzies wyczytalem ze niby dzieki temy roslina produkuje wiecej THC narazie mam za soba 2 sezony zawsze tak robilem ale nie bylem pewien czy to w ogole tak działa...

Głownym minusem jest to że roslinke moze zaatakowac plesn....
  • 155 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kombajn »
MASTER pisze:
A co sadzicie o tej metodzie tzn.

Gdy roslina juz jest praktycznie gotowa do zbioru - Złamanie krzaka (nie do kocna) i pozostawienie go na jakis czas okolo tygodnia - gdzies wyczytalem ze niby dzieki temy roslina produkuje wiecej THC narazie mam za soba 2 sezony zawsze tak robilem ale nie bylem pewien czy to w ogole tak działa...

Głownym minusem jest to że roslinke moze zaatakowac plesn....
moim zdaniem mogloby to zaszkodzic bo po takim czyms roslinka musiala by nawytwarzac dodatkowych komorek zeby sie zregenorowac w ktoryms tam miejscu,.. jest to chyba logiczne.. ale nie wiem jak to z konopkamii. slyszalem o wbijaniu zapalki w lodyge do ok. polowy , obcinaniu bocznych galezi i zostawienie srodowego glownego..

ale jednak najprostrzą droga do osiagniecia wysokiego plonu jest nawozenie i pielegnowanie..
Ostatnio zmieniony 25 marca 2006 przez kombajn, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pixer »
Co do tej metody obrywania lisci pare tyg przed zbiorami... W poprzednim sezonie postawnowilem tak zrobic. Nie trenowalem krzakow w zaden sposob (FIM, LST), boczne topy byly znacznie przykrywane przez liscie bedace nad nimi, wiec ja jako experymentator jakies 2 tyg przed zniwami poobrywalem wszysciutkie liscie i listeczki... Po jakims tygodniu zaczely sie masowo na niej wytwarzac nasionka, jestem przekonany ze zaplodnic ich nie mogly zadne pobliskie samosieje i inne krzaki konopii, gdyz takowych tam nie znalazlem... Podsumowujac mialem w chuj roboty przy curringu, i tak mialem w paleniu sporo niedojzalych seedsow :/ Jak sie dowiedzialem potem na og, roslinka dostala szoku po oberwaniu jej lisci na flo i doznala samozaplodnienia (zhermila mi sie)
Jestem poczatkujacym growerem (1 sezon), chcialem polepszyc krzaki a tylko im zaszkodzilem... Wzbogacony o nowa wiedze i doswiadczenia wyruszam na moim rowerku w kolejny sezon out :)
Teraz opcjonalnie bede trenowal na wszystkich FIM i moze sie zdecyduje na LST, jak nie na wszystkich to na paru napewno sprobuje :)

ema
Uwaga! Użytkownik pixer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MASTER »
KOMBAJN:

Nie chodzi o to zeby ona si ezregenerowala bo po tym jak ja zlamie po czasie wyrywam ja cala i juz do suszenia
  • 1736 / 18 / 0
pixer na moje oko to albo ci zapłodniła jakas inna roślina albo herma miałeś już wcześniej...
Przez tydzien po stresowaniu rosliny nie sa w stanie sie wytworzyc męskie kwiaty, nie sa w stanie dojrzeć i nie sa w stanie sie wytworzyc nasiona...
Podsumowujac: Roslina ci sie nie shermila po tej akcji ewentualnie herma miales juz od poczatku albo bardziej prawdopodobne: zapylił ci pyłek jakiś te rośliny...

Pozdro

PS: Wbrew pozorą trzeba sie bardzo natrudzić żeby zhermić rosliny no chyba ze rosliny sa na to podatne ale takie maja zle geny i lepiej je i tak wyjebac...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pixer »
Malin na 100% krzaki nie zostaly zaplodnione przez innego meskiego osobnika ;) tak jak mowisz mozliwe ze mialem juz na poczadku hermy... i mysle ze przez ten manewr mi sie szybciej ujawnily (wszystkie w tym samym momencie) :\ bylo to 7 roslin, wszystkie to przemyslowka z MMM'05

pozdro

EDIT:

AHA, juz kumam :P
Ostatnio zmieniony 26 marca 2006 przez pixer, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik pixer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
kurde nie rozumiesz ze ten manewr nawet jakby miał ci zhermic rosliny to by przez 7 dni nie wytworzyły dojrzałych męskich kwiatów któe ci miały zapłodnić źeńskie?

Albo ci coś zapłodniło twoje panienki, albo juz miałes wcześniej męskie kwiaty na źeńskich roślinach...

Pozatym przemysłowe konopie są często hermami...
Malin na 100% krzaki...
Do kogo piszesz? :rolleyes:
Ostatnio zmieniony 26 marca 2006 przez Mr.LaTacha, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.