jakieś 5 minut po zażyciu lekkie zawroty głowy. poszedłem spać normalnie o 4 rano tak jak codziennie chodzę z tym że ten czas od 18 do 4 rano minął jakoś tak, że prawie tego nie zauważyłem. Nie spałem potem specjalnie długo, normalna ilość godzin
był to mój dopiero 3 raz kiedy wzięłem zopiklon, przerwy między zażywaniem jakieś 2, 3 tygodnie. pierwszy raz ( 1 tabletka 7.5 mg) działał normalnie (sen jakieś 12 - 14 godzin z przebudzeniem i uczuciem ociężaości tak że musiałem położyć się znowu na kilka godzin), drugi raz po jakichś 3 tygodniach ( też 1 tabletka 7.5) już mnie nie uspała, więc teraz zapodałem 5 tabletek, bo miałem potrzebę przestawienia się na dzienny tryb. No i lipa
cholera dzisiaj smak w ustach beznadziejny, są dziury w pamięci - więc wychodzi na to że zopiklon normalnie zadziałał z tym że nie zasnąłem.
mógłby ktoś przeanalizować to co napisałem i odpowiedzieć mi dlaczego nie zasnąłem? czy to możliwe jest że zopiklon jakby tylko wspomaga zasypianie kiedy się normalnie chodzi spać, ale nie można już zasnąć "na życzenie"?
może ktoś zna jakiś środek po którym niezależnie od tego czy jesteś wyspany czy nie to i tak zaśniesz....
dzięki
leduc anne pisze:dlaczego nie zasnąłem?
leduc anne pisze:czy to możliwe jest że zopiklon jakby tylko wspomaga zasypianie kiedy się normalnie chodzi spać, ale nie można już zasnąć "na życzenie"?
War-time full-frontal drugs, sex-tank armor plate.
Już samo wciągnięcie powoduje odruch wymiotny, a gorzki i ohydny smak w ustach utrzymuje się przez całą noc i na drugi dzień rano :kotz:
Testowałam jedynie działanie nasenne, gdyż po odstawce opio mam problemy z zasypianiem, a nie chciałam się truć benzosami...
http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4
---
„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free
do teog zimny browar x1 lub x2
dawki 10-20mg zopiklonu i jest calkiem przyjemny odbior monitora a potem...blogi sen niczyn nie przerywany...
przypadkowo jestem na 100mg doxycykliny bo zlalapalem przeziebienie oraz 50metoproloi ale to raczej nie ma intereacji...a przynajmnie nie mialo do tej pory.
Gorzki smak to bardzo uciążliwy skutek uboczny? Można mieszać z klonami?
Wcześniej nasennie brałam tylko zolpidem, ale lekarz coś źle zrozumiał i wypisał mi to..
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy..
Nie rozumiem jaki jest sens mieszać zopiklon z klonazepamem, no jedyną sytuacją jaka przychodzi mi do głowy to ostre furanie, więc na niwelowanie zejścia z możnością przespania tych kilku najtrudniejszych godzinek.
Zopiklon - to typowy usypiacz, zamulacz, w większych dawkach podobno trochę halucynogenny (ja osobiście nigdy nie doświadczyłem) dobry na przykład na przespanie zwały np. po fecie.Normalna dawka dla mnie 7,5 mg jest wystarczająca, żeby usnąć. Po stymulantach jednak biorę więcej (22,5 mg) i ładnie po godzince można usnąć.
Klonazepam natomiast to "poprawiacz nastroju", najlepiej umilać sobie nim dzień po przefukanej nocy, znosi psychozy i paranoje, poprawia nastrój, chilluje i daje poczucie względnego ogarnięcia i lekkiego miłego zmęczenia, jak dla mnie najlepsze benzo na wszelakie zejścia.
(zresztą to i tak wszyscy zainteresowani wiedzą)
Tak czy owak zopiklon to lek skuteczny, a co najważniejsze wypisywany chętniej niż zolpidem, nawet przez lekarza rodzinnego.
KANNABINOIDY
Po dość ciężkiej nocy ( przechlanej i pod wpływem stymulantów ) rano postanowiłem zażyć sobie 2 tabsy 7,5mg i dopalić marihuaną co by się bardziej zmulić i w końcu usnąc.
Położyłem się i zacząłem widzieć dym. Wszędzie w polu widzenia wirowały półprzeźroczyste kłęby dymu. Myślałem początkowo, że współlokator też sobie jara i stąd owo zjawisko, ale jak się okazało po szybkim ogarnięciu najbliższej czasoprzestrzeni nawet nie było go w pokoju.
Wystarczyło zogniskować wzrok na jakimkolwiek przedmiocie i w ciągu paru sekund, przedmiot ów zmieniał delikatnie kolor i wypuszczał z siebie kłęby dymu - zupełnie jakby tlił się od środka, albo jakby ktoś palił za nim miniaturowe ognisko. Nie były to spektakularne wizje, ale wystąpiły co dostarczyło mi dodatkowej radości przed zaśnięciem.
Mam pytanie do osób nieco bardziej ode mnie obeznanych z substancjami tego typu. Czy zopiclon nadałby się do zmniejszenia siły tripa, albo i zbicia badtripa po psychodelikach ?
Ignis pisze:...
Mam pytanie do osób nieco bardziej ode mnie obeznanych z substancjami tego typu. Czy zopiclon nadałby się do zmniejszenia siły tripa, albo i zbicia badtripa po psychodelikach ?
KANNABINOIDY
tak sobie nasennie , rekreacyjnie bralem to w dawce 5-25mg , roznie...z reguly z 2-3 browarami, browary pije praktycznie codziennie , zopiklon rowniez od 3 miesiecy
Wczoraj odstawilem zopiklon. w nocy przespalem moze z godzine, wlasciwie to ciezko nazwac to snem, w dzien kolejna godzina. uczucie dretwienia, skurcze miesni... jakbym mial mega kaca po alko- bardzo nieprzyjemny dzien a jazda autem to wogole udreka, ciezko skupic sie. Nie jest to narkotyk i pewnie niektorym wyda sie to smieszne w porownaniu do np uzaleznienia od opiatow... ale widze po sobie jak latwo przyzywaczaic organizm do codziennej dawki alkoholu i zopiklonu.
takze uwaga na ten srodek bo chyba jest dosc podstepny. fajnie sie go bierz..fajnie spi..., tolerancja w sumie bardzo niewielka wyrabia sie. Mixy z alko daja dziwne skutki. zerwany film wstecz z przed brania zopiklonu. Po alko z reguly jest tak ze od pewnego momentu (czyli dawki u mnie) pamiec zaciera sie.Tutaj mialem kilka razy wykasowanie kilku godzin przed zazyciem. zero kontroli. sprobuje kilka dni pomeczyc sie, nie chce tykac sie alkoholu zeby zasnac... waleriana forte dawka x2 i zobaczymy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."