Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 438 / 66 / 0
On pyta o sniff.

scalono - detronizator

Ostatnio zaliczylem świadomy sen dzięki zopi, dodatkowo odkrylem, że kładąc sie do spania po dużych dawkach mam sny, które moge kontrolować, tj. nie śpie, ale mam sny, coś jak noddy ale nie do końca.

Są to sny, tylko że jestem świadomy że to sen i moge wyobrazić sobie co chce, ale to coś innego niż świadomy sen. Polecam poeksperymentować z tym.

Mój protip jest taki, żeby po dużej dawce przy zasypianiu zacząć wyobrażać sobie rzeczy, sytuacje, ludzi, cokolwiek chcecie, i poddać się temu.
  • 2244 / 381 / 0
@NahoyCito o jakich ilościach mówisz przed snem?
  • 1404 / 88 / 2
19 września 2022aktimeltheMelanz pisze:
@marsad
Skoro jak napisałeś jednego już próbowałeś (dawka 7.5mg to chodzi o zopiklon) to sobie walnij półtorej. Ja miałem wywaloną raz na 20mg zolpi, a 3.75mg zopiklonu potrafiło mnie uspać. Jednak nie ma to jak sobie zniszczyć sen z-drugs, ja dopiero zmądrzałem po 2.5 latach żarcia tego gówna.

(Mowa motywacyjna)
Nawet ty dasz radę nie żreć tego gówna. Kup moją książkę to dowiesz się jak spać. Zostaw subskrypcje i zostaw komentarz.

PS: zolpidem działa mocno i krótko (15 minut ładuje się, 30 minut szczyt i 2h działania), a zopiklon działa średnio (ładuje się tak samo, ale działa 6h)
Za to nie działa tak amnezyjnie, musiałbyś dużo zjeść
Było pisane, że zolpidem to inna w ogóle liga.Jak bierzesz w dawkach leczniczych masz zawsze działanie jak deliriant.Po fecie brałem po 5 tabsów zolpidemu i w takich sytuacjach już wtedy działa na całe gaba a i nie na podreceptor i cudem usypiał.W dawkach leczniczych zolpidem działa wybiórczo na podreceptor gaba a.Zolpidem w dawkach leczniczych w ogóle nigdy nie usypiał mnie i jest bardziej amnezyjny.Trzeba też jak deblil z zamkniętymi oczami leżeć przy zolpidemie.Natomiast zolpiklon działa dokładnie jak bzd w leczniczych tylko mniej lęk hamuje.
action movie:gun:
  • 105 / 25 / 0
Lekarz przepisal mi na bezsennosc... Trafil w sedno! Po leku usypia sie do pol godziny... Nie ma tak jak z zolpidemem, ze trzeba bylo czekac kilka godzin, a tabletka znikala za tabletka ... Tutaj wystarczy jedna i sie spi. Oczywiscie wazne jest, aby nie bylo zadnej kawy czy innego pobudzacza, wtedy tabletka usypia jak trzeba... Probowalam ja brac w dzien i dziala bardzo podobnie. Do pol godzinki i spie. Idealnie dobrana :-)

pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 2 / 0
@magdalena84 też miałem kiedyś przypisanego tego z-drug. Miałaś kiedyś po nim takie uczucie jakbyś "miała dziurę w mózgu" i to dosłownie?
  • 105 / 25 / 0
Tak, tak. Dokladnie,

pozdrawiam :-)
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 2 / 0
@magdalena84 ale opisz to dokładniej? Ile czasu to u ciebie trwało i nie mówię o amnezji czy urwanym filmie po tym.
  • 105 / 25 / 0
Z 20 min. Faktycznie cos takiego sie dzieje, trzeba uwazac na dawke tego leku, bo jest mocny... Mi najmniejsza wystarcza, ale jak widac wrazenia sa rozne ;-)

pozdrawiam

scalono - detronizator
09 września 2019igla83 pisze:
czy zopiklon mozna brac razem z lekami takimi jak sertralina , pregabalina, kwetiapina ?
Biore z kwetiapina. Ladnie sie laczy, lepiej dziala,

pozdrawiam :-)

scalono - detronizator

WZMIANKA: Tak dobrze sie wyrazalam o Zopiklonie ("Dobroson"), a okazuje sie byl kompletna klapa... Na poczatku bylo bumm i usnelam bardzo dobrze, i tak pare nocy... Potem okazalo sie juz nie dziala i Ketrel pomagal usnac. Kiepska sprawa... pare nocy i tabletki do kosza,

pozdrawiam
  • 44 / 9 / 0
@magdalena84 Tak działa niestety tolerancja chociaż ciężko mi uwierzyć, że żadna ilość nie działała tak jak wcześniej. Mnie bez tolerancji 3,75mg usypiało bez problemu także. Ketrel to już inna liga, samopoczucie po tym rano to lipa totalna ;x
  • 105 / 25 / 0
Tak niestety bywa... Na mnie znowuz Ketrel dziala wybitnie dobrze, ale po wzieciu, rano czuje sie zle i faktycznie to moze byc Ketrel...

Jednak jest to bardzo indywidualne,

pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.