Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 72 / 1 / 0
Spory fart,przypadek ,szczescie ,nazywaj jak chcesz.Inni miewaja mniej "tego czegos".
Uwaga! Użytkownik 3F nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 934 / 12 / 0
Do moich zastosowan i potrzeb zopiclon jest nr 1 z rodziny "Z"(zolpidem eszopiclone zaleplon) , lepiej sie sprawdzal niz nawet benzo ktorych probowalem w tych samych celach , a mianowicie na sen i podczas odstawiania gbl ( w tym przypadku w polaczeniu z np baclofenem i pregabalina) sam nie ma w sobie dzialania zbytnio przeciwdrawkowego i przeciwlekowego.
Plus ma taki ze dziala akurat nasennie przez optymalny dla mnie czas, nie pozostawia zbytnich efektow przekladajacych sie na normalne funkcjonowanie w dzien i co najwazniejsze nie ma walorow rekreacyjnych typowych np dla benzo, i nie powodpwal popadania w ciagi podczas jego stosowania, 15-20g ktore mialem wystarczylo mi na ponad 3 lata, a koszty byly jakies smieszne. Z minusow to na pewno mega gorzki smak, kolejny dzien dwa nadal czuje w ustach ta gorycz
Ostatnio zmieniony 17 marca 2012 przez klejofas, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 250 / 4 / 0
na ulatkach pisza ze uzaleznia, ze stosowac tylko 2 tyg, mial ktos z was jakies symptomy odstawienia?? nie mowie tu o jakiejs bezsennosci, ale o czyms powazniejszy..Towarzyszy jakis zespol abstynencyjny??
  • 187 / 2 / 0
Lekarz przepisał mi zopiklon na sen i muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o zastosowanie zgodnie z przeznaczeniem, to chyba jednak wolałem zolpidem - tańszy i nie powodujący obrzydliwego gorzkiego posmaku w ustach przez połowę następnego dnia (ciekawostką jest, że posmak ten spowodowany jest wydalaniem ok. 50% metabolitów przez płuca).
  • 250 / 4 / 0
nioom, smak w ustach jest tak okrutny ze ja czasami wole nic nie pic.. najgorzej chyba jest podczas picia MLEKA, jakbym oblizywal metalowy dlugopis wypijajac caly tusz :kotz: efekt uboczny bardzo nieprzyjemny, jednak powiem ze chyba jedyny, poniewaz zastosowanie lecznicze DOBRE, nawet dzialnie na GABA, co w moim przypadku przydawalo sie w miksie z tramcem podwyzszajac prog drgawkowy..
  • 3523 / 51 / 0
walę zopiclone już od kilku lat i wyrobiłem sobie na to taką tolerancję, że ostatnio nie poczułem uwaga 100 tabletek, o dziwne lek ten nigdy mnie nie usypiał a stymulował do robienia głupich rzeczy których w ogóle nie pamiętałem. Bywało, że rano odkrywałem łyse opony w samochodzie. Kilka razy znajdowałem jakieś kurwy wśród znajomych na naszej klasie i nic nie pamiętałem. Najbardziej ;ubiałem tą fajną euforię i luzik.Szkoda, że to już nie wróci bo tolerancja na ten lek spada bardzo powoli. Sam nie mogłem uwierzyć,że zjadłem aż 100 tabletek na raz a jednak :-/ :-/ :-/
  • 250 / 4 / 0
a zwrocil ktos z was uwage na swoje oczy?? jak reaguja zrenice?? robia sie duze, czy male.. musze wiedziec bo zarzucilem zopiclon i mam wielki zrenice, do tego tramca (male zrenice sie robia) no i jeszcze cos, ale juz nie o to chodzi.. moje pytanie dotyczy ZOPIKLONU...
  • 6158 / 432 / 12
Zopiklon fajna substancja, do spania calkiem wydajna, chociaz tolerka nieuchronnie rosnie - na poczatku usypiala mnie jedna tabsa, potem potrzebowalem dwoch po 7,5mg i jeszcze 50mg difenhydraminy. ;P Ale to dlatego, ze zaczalem to jesc w dzien, daje taki fajny sleepy glow. Costam w sobie z -klona ma, ale nie powiedzialbym, ze sa podobne. ;)
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 22 / 1 / 0
Ja brałam Imovane (lub tańszy odpowiednik Dobroson) przez ponad pół roku dzień w dzień. Na początku pół tabletki zupełnie mnie rozwalało i szłam spać. Ostatnio doszłam do kilku dziennie. Żadnego snu, nie spałam przez trzy dni :-| Po prostu lekki odjazd... Było mi dość przyjemnie, fascynował mnie nawet sufit w pokoju... :-D Ale dziwna sprawa, wydzwaniałam do ludzi po nocach, pisałam, a na następny dzień nawet tego nie pamiętałam :rolleyes: Poza tym gorzki smak w ustach i ból żołądka po dłuższym stosowaniu. Ale jeden plus (zanim nie wskoczyła mi tolerancja) - 4 krechy białego wieczorem, 5 Imovanów i spałam jak dziecko, a na następny dzień żadnego zwała po szuraniu 8-( Przestawiłam się teraz na Estazolam, zobaczymy co z tego wyniknie :-p
The world told us sin's not good but we know it's great
War-time full-frontal drugs, sex-tank armor plate.
  • 6158 / 432 / 12
Stwierdziłem, że kończy się zapasik zopiklonu, więc wypadałoby przestać się tym usypiać. Przed położeniem się spać wychyliłem trzy piwka (USA-size - nasze 1,26l), zjadłem 25mg difenhydraminy i przyłożyłem głowę do poduszki. Zasypianie trwało długo, sen był najwyżej średnio regenerujący, ale za to były fajne, realne sny. :D To, co mnie zastanawia, to fakt, że z tych snów co (orientacyjnie) 2 godziny coś wyrywało mnie nagle, do pozycji siedzącej. :| Cośtam mi się śni, jak gdyby nigdy nic, aż tu nagle czuję w plecach skurcz mięśni, w wyniku którego siadam i sen rozpływa się, zostawiając mi przed oczami widok pokoju. Dziwne.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.