Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
A ja wczoraj byłem u lekarza po Zaldiar i przy okazji spytałem o coś nasennego. Od razu zaznaczyłem, że nie chcę żadnej hydroxyzyny oraz tego co przepisał mi ostatnio - Nasen. Powiedział, że wypisze mi inny lek pod nazwą Hypnogen - wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to to samo :wall: . Następnym razem, moze w poniedziałek wysępie od niego jakies benzo estazolam albo diazepam
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 157 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rezzo »
Tosigot pisze:
Łeee, na rynek wszedł dzisiaj nowy nasen ;/
[Obraz]
Podbijam do mojej ulubionej apteki po rozkochany nasen, a magister przynosi mi jakieś scierwo :'( ,
Test organo-leptyczny potwierdził moje obawy, bletki są większe(cięższe) od tych starych, mają dużo twardszą otoczkę :-/ mają bardziej chemiczny smak jak sie wali w klamke :( , jednym słowem polfarmex zmaścił sprawę :-I
Ja wlasnie dostalem rec na Nasen 10mb i najpierw mi aptekarka wyskoczyla z cena 15,90 i brakolo mi jakis 40gr, a wiec powrot do domu, zaopatrzony juz w pelna gotowke, a tam inna aptekarak wyciagnela Nasen 10mb ten na dole zdjecia za 12,60. Ktore w takim razie jest nowe, a ktore stare?
Uwaga! Użytkownik Rezzo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gleba »
Śmiesznie na mnie działa ten środek :-) Już jedna tabletka wywołuje u mnie MEGA SILNE HALUNY...
Kiedyś wziąłem, bo planowalem się położyć, ale jeszcze na moment usiadłem przy kompie... Zacząłem coś czytać i nagle, ze zdziwieniem stwierdziłem, że wyrazy zaczynają się przesuwać, potem oglądałem zdjęcia zrobione nad morzem - tyle, że dzięki Stilnoxowi nieruchome zdjęcie już teraz było animowaną scenką - widziałem jak chmury przesuwają się po niebie a woda faluje. Generalnie... to po nim WSZYSTKO się rusza, zmienia i nabiera "trzeciego wymiaru" ;-) Fajnie się też ogląda telewizję - głosy ludzi wydają się po nim tak śmiesznie przyspieszać i zwalniać... Zaczyna się słyszeć dziwne podteksty między wierszami. Totalnie wykręca myślenie - zamykam oczy i wydaje mi się, że mam w głowie drugi świat, którym rządzą zupełnie inne, pozbawione logiki prawa niż w rzeczywistości, którą widzę po otwarciu oczu i która też jest mega zmieniona i "podkoloryzowana"... ale trzeba uważać! przykład: zdarza mi się, że z monitora/telewizora wychodzą różne dziwne rzeczy a ja czuję dziwną konieczność łapania ich i zaczynam je ganiać po całym mieszkaniu... :D albo coś emituje "energię" która każe mi coś robić... tak samo jak kwiaty zmieniające się w duchy indiańskich szamanów którzy chcą przekazać mi tajemnicę życia a ja im wierzę i słucham ich rozkazów... najfajniejsze, że mimo silnych halunów nie czuje się żadnego lęku, za to ja np. odczuwam dziwny nastrój: wszystko wokół jest tak dziwne, absurdalne i groteskowe, do takiego stopnia, że aż zabawne... tylko trzeba uważać, żeby nie odwalić zbyt dużej maniany - co naprawde może się zdarzyć pod wpływem tego środka, bo totalnie zaburza on osąd i robi się po nim rzeczy których się potem nawet nie rozumie...:D
  • 157 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rezzo »
Nigdy więcej tego gówna(poza zastosowaniem medycznym).
Wciągnąłem sobie wczoraj 2 tabletki, później dorzuciłem jeszcze 3, wypiłem 3 piwa po czym położyłem się spać. Rano budzę się z potwornym bólem głowy i tak patrze po pokoju a tam burdel jak sam skurwysyn. Porozpierdalane rzeczy po podłodze, wszędzie się coś lepi, talerz rozbity a na domiar złego rozciąłem sobie czoło. No i ofc nic nie pamiętałem... Koniec i chuj, nie będę się za takie ścierwo brał (echh a taki porządek był ; mamy zdawać mieszkanie jutro :( )
Uwaga! Użytkownik Rezzo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 11 / 0
[quote="Gleba"]
Śmiesznie na mnie działa ten środek ]

zjedz 2g benzy to zobaczysz co to mega silne haluny ... :wall: :wall: :wall:

up:
witamy w swiecie zolpidemu, nie bez powodu na ulotce jest ostrzezenie ze wywoluje niepamięć następczą, a już kategorycznie nie mieszać z alkoholem %-D wyrobisz tolerke to urwania filmu sie nie beda zdarzaly czesto
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2009 przez anonimus, łącznie zmieniany 1 raz.

Od jutra rzucam.
  • 78 / / 0
anonimus nie wiem po jakiego chuja piszesz o benzie?

na każdego działa inaczej, kiedyś po kilku zolpidemach nie miałem halunów, potem po jednym też miałem niezłe halo, a przy dojadaniu już nie wiedziałem na co mam patrzeć (6 bez zerwania filmu)... więc nie czaję na chuj walisz łbem o ścianę, skoro nie siedzisz w czyjejś głowie...
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 11 / 0
bo sądze, ze swoje SUPER HIPER MEGA ELO haluny raczej wyolbrzymia. No sory pare razy coś mu tamsie poruszało ... to są przywidzenia a nie haluny.

Od jutra rzucam.
  • 78 / / 0
przywidzenia to są jak widzisz Jezusa albo chociaż Eliasza ;)
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gleba »
może przesadzam trochę, fakt haluny nie pojawiają się ZAWSZE, generalnie raczej zdarza się to, jak człowiek weźmie to gdy jest zmęczony i jak na moje oko, można rzec, że nasilają się one zwłaszcza przy słabym oświetleniu, w ciemnym pokoju... co nie zmienia faktu, że parę razy już po jednej tabletce widziałem wyraźnie:

- jak sufit nagle się otwiera a za nim obracające się mechanizmy, jak w zegarze,
- kwiaty w pokoju przybierające ludzkie postacie i mówiące do mnie,
- obraz na ścianie nie był już obrazem, tylko animacją,
- obiekty "wychodzące" z monitora i latające po całym mieszkaniu,

ja z kolei nie rozumiem właśnie, jak to może wywoływać niepamięć - kiedyś jak zdarzyło mi się przed wykładami zjeść ze 4 tabletki + alkohol - fakt, niektóre szczegóły umykały, tzn. wiem że z kumplem rozmawiałem, a nie pamiętam dokładnie o czym... wiem gdzie byłem i co robiłem, ale nie pamiętam "szczegółów"... jednak żeby urwał mi się film tak totalnie, na kilka godzin, to mi się nie zdarzyło jeszcze ani po zolpidemie ani po żadnych benzodiazepinach (które mają podobny mechanizm działania do zolpidemu), niezaleznie od ilości, nawet jak mieszałem z paroma piwami... jedynie po duuuużych ilościach czystego alkoholu zdarzały mi się takie sytuacje że nic nie pamiętałem, może to dlatego, że benzodiazepiny działają bardziej wybiórczo na mózg...

tym niemniej, akcja była za gruba i skończyła się później obrzyganiem dwóch gości w pociągu %-D także faktycznie nie powinno się mieszać z alkoholem, bo na 90% wywoła to mdłości i odruch wymiotny...
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2009 przez Gleba, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 226 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
uwazajcie z tym to jest jedyny srodek, przy ktorym nie umiem zachowac kotroli. znam granice picia/jarania/innych. a Tu? wciagasz kreske 10mg i natychmiast jest chec na kolejna 3 i 4 po czym idziesz spac. a rano sie okazuje ze wstales z lozka, dociagnales listek naodpierdalales i wogole jestes w dupie. Zolpidem zupelnie zaburza osad rzeczywicistosci trzeba z nim bardzo uwazac. Odkrylem ze pseudoefedryna pomaga zachowac kilm przy wiekszych ilisciach. ale generalnie, nie cpajcie tego :kotz:

p.s. w dziale MIXY wrzucilem swoj sposob na sprowokowanie haloonow po zolpidemie gdzies tu byl temat taki ale nie widze :retarded:

jak wam sie jara fajki na zolpi?
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2009 przez Blaze, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).