Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 674 / 304 / 0
Dawno nie brałem ale jeśli już to max 1 tabletkę 10 mg. Dawka 5 mg również powodowała szybkie zaśnięcie. Najgorsze co można zrobić to wypić kilka piw i przyjąć tabletkę. Zwykle odcinka była po 30-60 minutach i niedźwiedź śpał jak zabity. Niestety jeżeli nie zamierzasz spać i weźmiesz tabletkę pijąc przy tym alkohol to można narobić sobie poważnych problemów nie tylko zdrowotnych. Ja po imprezie wziąłem 1 tabletkę będąc pijanym, dalej już nic nie pamiętam, obudziłem się rano z całkowitym brakiem pamięci, kilka tabletek zniknęło z blistra, lustro potłuczone w domu, totalny rozpierdol, ściany we krwi, ja cały zakrwawiony i łóżko, jakbym świniaka na łóżku kroił. Więcej już tego błędu nie popełniłem a ściany w mieszkaniu które wynajmowałem musiałem kilka razy malować. Nigdy tak nisko nie upadłem jak właśnie wtedy po tej imprezie, tarzałem się na plecach w tym szkle, rany miałem wszędzie nawet na twarzy, może biłem się z lustrem tego nie wiem ale pięści miałem pocięte. Odnosząc się do dawkowania.. nie rozumiem ludzi którzy biorą więcej niż 10 mg 1 tabletka.. to bardzo silny lek.. jeżeli 10 mg nie pomaga to więcej brać nie wolno bo to niczego nie zmieni. Lek mocno uzależnia a tolerancja podobno szybko winduje w górę. Nie warto tego ćpać.. już sobie wyobrażam co się musi dziać przy odstawianiu tego dużych dawek.. bezsenność pewnie kurewska na wieki.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 105 / 25 / 0
20 stycznia 2006sprawdzone_info pisze:
Zacznij od 20mg, możesz wciągnąć nosem, ale nie polecam bo "smak" jest okropny, nos jest przyzwyczajony do amfetaminy i mimo, że ona także nie ma przyjemnego smaku to pasuje do nosa, każdy kto wciągał o tym wie, a jak nie wie to po wciągnięciu zolpidemu będzie wiedział ;-P.
Probowalam kilka razy nosem, ale nie potrafie :-( Moze jakies wskazowki jak to dokladnie zrobic? Tak, wie, na kawaleczki i itd. Nic z tego, nie dalo sie, a chcialabym sprobowac... Czy moze odpowiadac za to to, ze mam bardzo waskie dziurki w nosie?

pozdrawiam
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 2535 / 594 / 0
Czy tabletki onirex 10mg mają jakąś otoczkę,której trzeba się pozbyć przed rozjebaniem na pył do sniffa?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 927 / 288 / 5
Nie wiem ale nie sniffuj zolpidemu. rozkrusz i pod polik jeżeli tak ci zależy na tych 5min szybszym wejściu.
Albo kup grejpfruta (czerwonego), zjedz całego, zwłaszcza pestki, i po 10min połkni zolpidem. Będziesz mieć mocniejsze i szybsze wejście.
A sniff nic nie da. Poza rozjebanymi zatokami.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2535 / 594 / 0
Z tego co widze to dużo osób sniffuje,więc chyba musi to mieć jakiś sens.Miałem dopiero jedną próbę z tą substancja więc nie wiem dokładnie,ale mi sie wydawało,że przy sniffie jakby coś jebnęło w łeb faktycznie.No ale nawet jak masz rację to jeszcze muszę sprawdzić i.v hehe,więc przydałoby się info.Bo wydawało mi się,że otoczki nie ma i skruszyłem,a potem w prochu były jakby jej kawałeczki.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / 25 / 0
Ja jestem uzalezniona od Zolpidemu. Napisze w ten sposob: proby podania byly rozne. Najlepiej sie wchlania, kiedy daje rozkruszony pod jezyk, i tak go dluzej trzymam... Zapijam go po jakims czasie dopiero - herbata,

pozdrawiam :-)
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 3491 / 573 / 1
14 stycznia 2024Atropolamine pisze:
Czy tabletki onirex 10mg mają jakąś otoczkę,której trzeba się pozbyć przed rozjebaniem na pył do sniffa?
Tak, mają -.
Musisz "obrać" tabletkę, polecam żyletką . Potem w kartkę, zgniatasz, potem juz jak z normalnym kreskowaniem
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 92 / 5 / 0
Witam szkoda że nie można dodać , tu fotki , ale zapewne znacie metody schodzenia dr Ashton ,jest tam również schodzenie z zolpidemu za pomocą diazepamu , odstawiasz zolpidem zarzucasz 10 mg diazepamu i schodzisz co 1-2 tyg 1mg
ja nadużywałem trochę zolpidemu 10 mg parę lat doraźnie a przez 3-4 miechy codzień 10 mg tabletka zolpi. jak myślicie nie jest to wejście z deszczu pod rynnę , dodam że tnę co tydzień już jestem na 7mg w poniedziałek będzie 6 mg Do tego trittico 75 mg i śpię bardzo dobrze jak narazie i 3 tygodnie już nie brałem zolpi , może szybciej ciąć te dawki aby nie wpierdzielic się w te relanium może w pon już zarzucić 5 mg ? Chociaż doktor Ashton zaleca właśnie 1 mg co tydzień a nawet dwa tygodnie , dodam jeszcze że wspomagam się pregalabina 250 mg dziennie i Escitalopram biorę ponad 2 miesiące w dawce 20 mg ale niewiem czy on wogole pomaga , moje główne objawy to napięcie lękowe brak możliwości relaksu itp , taki jakby lęk uogólniony , i właśnie dlatego chciałem odstawić zolpidem z racji tego ze on też może powodować u mnie te napięcie w ciągu dnia . Dodam że po relanium czuję się nawet spokojniejszy w dzień ale to zapewne dlatego że długo siedzi w organizmie .
Z gory dziękuję za odpowiedzi i czekam na podpowiedzi czy wybrałem dobrą drogę :)
  • 311 / 77 / 0
Jeśli nie łykałeś zolpidemu w ciągu dnia, jak koleżanka parę postów wyżej, to niestety te lęki nie są jego zasługą przez jego krótki okres półtrwania (2h), skoro esci ci nie pomaga to czas pogadać z lekarzem, a odstawianie zolpi, rolkami to chyba najgłupszy pomysł jaki słyszałem
  • 14 / 8 / 0
Lubię ten lek mam po nim wywalone na wszystko rośnie euforia lęki znikają czuje takie ciepelko i zawsze mi się po nim jeść chce. Odwaga rośnie kontrola w dół plus braki w pamięci i kończy się to źle. Warto uważać żeby się nie obudzić z zjedzonym blistkiem bo to różnie się może skończyć a zdarzało mi się tak. Raz na ten przykład zjadłem dwie tabletki i popiłem piwem poszedłem do roboty wróciłem zadowolony a na drugi dzień załoga opowiada co ja odwalalem a ja kompletnie nic nie pamiętam. Pewnego razu zaś mi odbiło i pojechałem autem to była najgłupsza rzecz jaką można zrobić na szczęście nie rozjebalem się ani nikogo xd
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.