Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 519 / 47 / 0
vart pisze:
Od dwóch lat walę Zolpi w ilości 4tab w nos 3-4 razy dziennie, + jedna tableteczka pod język na sen. Śpi się wspaniale.

Zawsze przed zolpi piję 2 piwka. Taki nawyk. Zauważalny wzrost tolerki, ale jak na 2 lata to bardzo słaby.

Słabo wychodzi finansowo, wielu lekarzy trzeba ogarniać. Wpływ na śluzówkę - żaden. Wpływ na wątrobę nikły, miałem badania i wyszły idealnie.

Drug of choice.
Dobrze kopie przez nos? Jak ze spływem? Pieczę?
  • 3524 / 576 / 1
Niby klepie (klepie), ale uważam, że lepiej się opłaca per os.
Straty stratami, wiadomo. Może doklamkowo ma te przewage, że nie czujesz tych nudności na żołądku i szybciej wchodzi. Jednak nie wyobrażam sobie przyjąć na raz 2 tabsy do nosa. Ja dzieliłem jedną na połówki, obierałem z tej "skórki"- polecam, nie kruszy się ona po zmiażdżeniu i zostają takie 'flaki' w prochu. Najlepiej żyletką/ skalpelem ;) Żmudne to troche i potrzeba dobrego wzroku, ale to nic takiego.
Spływ do zniesienia, pieczenie owszem, ale dałbym 2/3 gdzie 3/3 ma klefedron.
Czasami po zaciągnięciu w nos leciał mi z ust biały pył tabletkowy xD
Mocno bierze na kichanie, ze 3-5 razy po 1 tabsie. Trzeba zatykac nos, zeby nie wykichac towaru. niestety, duzo wypelniaczy jest w tabsie. Oczy zachodza łzami na chwile.

Jeśli jeszcze nie próbowałeś, a lubisz "Zordona" (hehe, kumpel sobie tak to nazwał ;) to spróbuj, nie zaszkodzisz sobie, ale aplikacja jest nieprzyjemna. Wciągałem przyjemniejsze rzeczy. Ale gorsze także. Ja przeważnie sobie łykam 2-3 tabsy i w momencie gdy się ładują (a ładują się w 15 minut) obieram i kruszę jedną. Wciągam i oba wejścia się pokrywają. Jednak obstaje przy podaniu dojapnym.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 105 / 2 / 0
Mozliwa jest Jakas wrodzona tolerancja? Po wciagnieciu dwoch tabletek do tego dwie zjedzonych I dopalonych ziolem.czulem sie jak Po 3 piwach nic nadzwyczajnego :(

Koda Tez leci ze mna w chuja...
  • 750 / 10 / 0
Uwaga - BARDZO polecam zamieniać Naseny czy Stilnoxy na Apo-Zolpin. Idealnie się kruszy i jest trochę tańszy. Żadnych otoczek.

@mocarny spływ prawie żaden, nawet trochę przyjemny po czasie. Nic a nic nie piecze, wg mnie jest obojętne dla śluzówki.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 658 / 53 / 0
Mi się apo zolpin wybitnie źle sniffowało. Pamiętam, że nawet ktoś o tym pisał w wątku, ale dawno temu.
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 1 / / 0
To zapewne efekt tolerancji u mnie, że już nic nie czuję.
Jaka jest granica, której nie ma sensu już przekraczać? 40 mg?

Bo Zolpidem mnie już ani nie uspokaja ani nie usypia za dobrze. Czasem mieszał mi dobrze w głowie jeszcze przed snem.
  • 570 / 4 / 0
Przez 8 lat to brałem i 1 tabl. Działała cuda, wybitnie rekreacyjny lek. Niestety przestał dziaĺać. W jaki sposób przywrócic dawne działanie? Słyszałem coś o DXM, szałwii, tujonie?
  • 519 / 47 / 0
Huja warty. Zopiclone dużo lepszy. Zolpidem działał przez 2 tygodnie. Wole mieć metaliczny posmak w ustach i spać jak aniołek, niż faszerować się tym pseudobenzo.
  • 570 / 4 / 0
Nie wiem, czy dotyczy to innych, ale ja od jakichś 6 lat biore Zolpidem rekreacyjnie w dzień i wcale nie jestem senny, dodaje mi radości dużej euforii wręcz, takiej lekkości też. W ostatnim czasie te działania zredukowały się do jakichś 5-10% tego, co było kiedyś. Teraz, często w ogóle nie działa, stąd mój powyższy wpis, jak przywrócić dawna magie-DXM, szałwia, tujon?

• 519 / 47 / 0
Porostu zrobić sobie przerwę
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.