Schizool pisze:pacman 20mg
A pacman to oczywiście nieplanowane dojedzenie dawki ;) Chociaż tym razem miałem i tak dosyć zachowaną trzeźwość umysłu pomimo rozmiaru bomby.
Spożywam Hypnogen już kilka miesięcy niemal codziennie w celach rekreacyjnych 2-4 sztuki, bardziej sporadycznie około 6 a nawet 10, ale to rzadko. Występują u mnie dziwne objawy, w dzień chce mi się spać, kręci się w głowie,mam wiecznego doła, szczypią mnie oczy i jestem zamulony. Rozumiem, że przesadziłem z tym środkiem. Mam pytanie do szanownych forumowiczów: jak długo Zolpidem utrzymuję się w organizmie? Pytam ponieważ nawet jak zrobię 3 dni przerwy to objawy specjalnie nie mijają (może troche, cieżko stwierdzić). Czy aby na pewno te objawy mam od Hypnogenu a może jestem na coś chory? Nie zażywam żadnych innych leków ani narkotyków. Chcę rzucić Hypnogen, ale właśnie ciekaw jestem "kiedy wrócę do normy" ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam
posiada krótki czas połowicznego rozpadu (2 – 3 godziny)
Czyli jak wieczorem bierzesz, to rano już teoretycznie go w sobie nie masz. Jednak jeśli wpierdalałeś tego sporo, kilka razy dziennie (podejrzewam, że nie tylko przed snem), to musisz liczyć się z tym, że zamulenie ustąpi po 2-3 dniach, a pozostałe objawy nawet po tygodniu i więcej. Podałeś za mało informacji by można było przewidzieć, czy po odstawieniu grozi Ci zespół abstynencyjny. Zakładam jednak, że tak, nie wolno Ci więc odstawiać z dnia na dzień, a stopniowo, zmniejszając dawki.
Może później przyjdzie tu ktoś mądrzejszy i Ci skrobnie jakąś rozpiskę. Póki co napisz od jakiego czasu i czy codziennie, czy z przerwami.
Idź do lekarza! Byłeś, co powiedział? Bez rozmowy z nim nie masz po co tu wracać.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Chyba już "wszystko wiem", na wikipedii jest ciekawa informacja: " Właściwości rekreacyjne zolpidemu słabną z każdą kolejną dawką, zazwyczaj już przy 3. lub 4. dawce przyjętej w niedługim odstępie czasu (zazwyczaj krótszym niż dwumiesięczny) zauważalne jest jedynie działanie nasenne."
Z tego wynika, że tolerancja spada do zera dopiero po dwóch miesiącach. Dobrze wnioskuje, że zolpidem lub jakieś jego pozostałości utrzymują się w organimie do 2 miesięcy, skoro dopiero po takim okresie reagujemy na tę substancję tak jakbyśmy nigdy jej nie spożywali? To jest najważniejsze co chcę wiedzieć. Wiem, że po tygodniu dojdę do siebie, ale czy to dziadostwo może powodować w organizmie jakieś spustoszenie/skutki (być może nie wyczuwalne) do 2 miesięcy?
Tolerancja substancji - zmniejszona wrażliwość na daną substancję (np. lek, alkohol) — do osiągnięcia efektów wywoływanych początkowo niewielkimi dawkami alkoholu lub innych środków farmakologicznych konieczne staje się podnoszenie tych dawek. Tolerancja może mieć charakter fizyczny, behawioralny lub psychiczny, a do jej powstania mogą się przyczyniać czynniki zarówno fizjologiczne, jak i psychospołeczne. Odróżnia się rozmaite odmiany tolerancji: tolerancja ostra (rozwija się bardzo szybko, czasem do jej wyrobienia może wystarczyć jedna dawka), tolerancja przewlekła (rozwija się stopniowo na skutek regularnego podawania substancji). Tolerancja przewlekła może mieć postać tolerancji farmakodynamicznej (obniżenie reaktywności ośrodkowego układu nerwowego na działanie środka farmakologicznego) lub postać tolerancji farmakokinetycznej (nasilając metabolizm środka farmakologicznego, organizm może szybciej go eliminować). Odwrotna tolerancja, zwana też sensytyzacją, oznacza stan, w którym reakcja na działanie środka farmakologicznego nasila się pod wpływem wielokrotnego stosowania. Tolerancja jest jednym z kryteriów diagnostycznych zespołu uzależnienia.
Idź do lekarza - powtarzam, radzę. W tym czasie redukuj dawki i przede wszystkim spokój, powoli zolpidem zastąp melatoniną (nie działa doraźnie), by zsynchronizować repertuar dnia, sen etc.
Właściwie kolejne pytanie ode mnie: co najbardziej Ci dolega?
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/latajacy-holender-1.jpg)
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii
Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/metaukropol.jpg)
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/271-216683_g.jpg)
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów
Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.