Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Scalono z wątkiem wygrzebanym z Syntez #czeslaw
xyz123 pisze: Mam pytanie. Czy feta może stać się brązowa jak gówno i lepka i mokra. Jesli tak, to czy nadal jest fetą i dlaczego stała się tak brązowa?
xyz123 pisze: Czy feta może stać się brązowa jak gówno i lepka i mokra. Jesli tak, to czy nadal jest fetą i dlaczego stała się tak brązowa?
mój pierwszy post więc witam się ciepło ze wszystkimi i przechodzę odrazu do sedna. Znajomy ostatnio wspominał, że widział torebkę z małą ilością wilgotnej, białej i lepkiej amfetaminy. Ponoć aż przyklejała się do owej torebki. Oczywiście zostawił ją tam gdzie na nią wpadł. Jakiś czas później idąc tą samą drogą spostrzegł tą samą torbę jednak z tego co opowiadał jej zawartość była już żółtawa i bardzo twarda. Pytanie, które chcę zadać w jego imieniu to, czy jest możliwe cofnięcie tego procesu wynikającego zapewne z faktu, iż torba musiała w tamtym czasie leżeć w letnim miejscu bez ochrony przed światłem i wyższą temperaturą?? Widziałem jakieś rady polegajace na płukaniu acetonem itd. ale kolega nie ma pojęcia czemu to służy i jak to przeprowadzić. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam, Ewcia
Scalono z wątkiem wygrzebanym z Syntez #czeslaw
Przepraszam, musiałem. Wyrzuć to do kosza na śmieci, bo się potrujesz.
Czyżby to ściema była?
Dlaczego niektóre sorty żółkną w niektórych miejscach zamiast np równomiernie czym to jest spowodowane ?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.