btw: wczoraj widziałem na sfd wątek w którym koleś pytał czy ssa zregeneruje mu receptory od ćpania. może to był browar? hehehehe
neurony a receptory to co innego. receptory sie regenerują , neurony nie. chodzi o uregulowanie wrazliwosci receptorow na endogenne przekazniki
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
browar444 pisze: nie pisze na sfd
neurony a receptory to co innego. receptory sie regenerują , neurony nie. chodzi o uregulowanie wrazliwosci receptorow na endogenne przekazniki
Co to znaczy, że receptory się regenerują?
nicze pisze:browar444 pisze: nie pisze na sfd
może miał na mysli, że są bardziej wyczulone
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
nicze pisze: To regulują czy regenerują?
Bełkot jakiś znowu.
Piszcie kiedykolwiek
Sorry za ot ale tak jakoś przy okazji podobieństw tematu.
Jezeli sie cpa np. amf to wydziela sie duzo m.in dopaminy, az mózg odczuwa to za zbyt silne pobudzenie zmniejsza sie wrazliwośc tych receptorów , redukuje ich ilośc. Te które zostaja musza być silnie stymulowane aby mózg osiągał optymalne pobudzenie i cżłowiek był zadowolony. A że tylko chemia na tym etapie potrafi optymalnie je stymulowac człowiek jest uzalezniony lub przynhajmniej nic go nie cieszy, wszystko co kiedyś było zajebiste dzis jest bezbarwne i nudne. Jezeli przestaje sie cpać receptory sie regenerują w jakims stopniu przynahmniej. Gorzej jesli zaszła sytuajca że dany neuron utracil wszystkie receptoru i wtedy nie ma jak być stymulowany i umiera i to juz proces nieodwracalny.
Mój problem polega na tym że nadużywałem leków typu ssri i podejrzewam że wrażliwośc moich receptorów 5ht jest bardzo słaba. Musze to jakoś wyregulowac próbuje na rózne sposoby, bo reperuar leków wyczerpałem a jakos zyc trzeba, a zycie z utrudnionym odczuwaniem radości to też hujnia
browar444 pisze: nie pisze na sfd
czyli tak jak napisałeś.
Nie słyszałem, żeby marihuana była w tej kwestii użyteczna. Tak na logikę to powinna chyba raczej opóźniać uwrażliwianie bo po spaleniu marihuany wytwarzają się w zwiększonych ilościach neuroprzekaźniki.
Z drugiej strony tak z praktyki: Jak mam zrycie psychiczne na zjeździe po kołach i sobie zajaram to zaraz czuję się trochę bardziej wyregulowany hehehehehehehe. Po koksie to na przykład następnego dnia zioło raczej nie działało - nie wiem czemu tak miałem.
BTW:
http://www.sfd.pl/SAA_a_wp%C5%82yw_na_m ... 30747.html
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki
Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.