Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 240 / 79 / 0
@serotoninowy
Zgadzam się :D Ja uwielbiałam go słuchać, zarówno w realu, jak i na numerach wrzuconych do internetu. Swoją drogą słucham do dzisiaj <3

Michał był bardzo uzależniony od opioidów. One były jego głównym problemem, w którymś momencie wysiadł psychicznie i poddał się, bo czuł, że nie da rady z tego wyjść mimo dużego wsparcia ludzi wokół... Popełnił samobójstwo.
Ludzie na pozór wyglądają na "normalnych", ale nigdy nie wiadomo jakie piekło przeżywają w środku niestety :(
  • 2333 / 468 / 0
@serotoninowy Z tego co pamiętam to mówiło się, że wpadł w hel i długi, problemy życiowe powiązane z waleniem helupy. I tak, to było samobójstwo, z tego co pamiętam to powiesił się.
15 października 2024Ptaszyna pisze:
postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 2394 / 648 / 0
22 sierpnia 2024Sawant pisze:
13 sierpnia 2024WujekMorda pisze:
ona już miała na koncie takie akcje że się budziła na sorze po przeżyciu kurwa Śmierci Klinicznej po przedawkowaniu- wszyskiego na raz m.... ale tym razem się nie udało. Nie wiem czy robiła to dla zejścia czy dla fazy - ale jak ją znałem śmiało stwierdzę że i dla jednego i dla drugiego
nie będę mówił szczegułów ale miała teraz mega ciężko w życiu. Trochę koszmar na jawie. Postanowiła od tego wszystkiego uciec ....

Kochana Aniu, mam nadzieję że przemierzasz teraz bezkresne pola Maków i że jesteś tam w końcu szcżęsliwa oraz wolna od tego wszystkiego co było złe I Dziękuję Ci ! Dziękuję CI kochana za wszystkie pozytywne i szalone rzeczy jakie wniosłaś do mojego życia Wspomnienia o zajebistych akcjach jakie przeżyliśmy, naszym związku (Zwanym między nami Ćpuńskim-Kolektywem) ... te myśli nigdy mnie nie opuszczą, zawszę będą ze mną, będą o Tobie przypominac..

No a teraz śpij Ratne... próbowałaś skoro nie dało rady to się wyśpij w końcu porządnie Aniu !<3 .
@ Ratnehap
O kurwa, stary, przykro mi, wielkie kondolencje - widziałem jak się cieszyłeś związkiem z Pantherą
Znałem ją też, obserwuję ją na insta, wiedziałem że wali opio ale była taka młoda i wyglądała dość zdrowo- to jeden z większych szoków dla mnie. Ale jak widać pozory czasem mylą i nie wiemy co ktoś przeżywa w środku... Tak samo jak lol - dużo znajomych z hajpa potraciłeś byku :(

Mam prośbę, bo pisałeś o rocznicy śmierci kolejnej znajomej (w3ird) i ktoś mówił że odnalazł jej fotkę, ja przeszukałem całe ryjce i mordy aż do początku 2012 i żaden ze starych linków nie działa... wrzuciłbyś? Jeśli nie chcesz to może chociaż na PW?

Dzięki i kondolencje jeszcze raz...

Dziękuję Ci serdecznie za wyrazy współczucia. Tak naprawdę wiele moich znajomych z tego forum już nie żyje w realu jeszcze więcej, tyle że w realu miałem więcej samobójców a na hajpie przedawkowania przeważają jako przyczyna zgonu moich Narko-Przyjaciół.... Ale z tym trzeba się liczyć w końcu to jest forum dla najbardziej hardkorowych narkomanów w Polsce , jesli takie sytuacje mają gdzieś mieć miejsce to
będą miały miejsce właśnie tutaj.

Niestety nie posiadam żadnej fotki w3ird, ona kiedyś dawała do ryjców ale ostatnio fest tego szukałem i tej foty za chuj nie idzie znaleźć. I sam mam ten problem ze zapomniałęm jak moja wspaniała przyjaciółka od tjoko wyglądała. Nie moge sobie tego darować dlatego jakby Tobie się poszukiwania powiodły to mam do Ciebie bliźniaczą prośbę Byku. Dzięki raz jeszcze i 3maj się !!
  • 187 / 53 / 0
W3ird to była w porządku dziewczyna. Byliśmy z tego samego miasta, kilka razy się widzieliśmy, głównie przez wspólnych znajomych. Nawet mam zabawną anedgotkę.

+/- 10 lat temu, zamówiłem liścia tramca ze znanego portalu z ogłoszeniami i poleciałem "na miasto" potestować. Spotkałem się ze znajomymi ćpakami i w3ird też tam była. To były moje pierwsze eksperymenty z opio, a ona była już w tym temacie ostro zaprawiona. I w ramach żartu zacząłem się zastanawiać czy opio w moim przypadku to będzie jednorazowa akcja czy może dłuższa przygoda. Ona wtedy na mnie popatrzyła i powiedziała że na pewno na tym listku się nie skończy.

No cóż, miała rację. Wiadomo że nic odkrywczego. Ona już wiedziała, ja jeszcze nie. Ale co mógł wiedzieć wtedy 15-16 letni dzieciak.

Jej zejście z tego łez padołu było dużym szokiem, wtedy już żarłem tjoko i zacząłem się legitnie bać o swoje zdrowie i życie.

Pamiętajcie ćpuny, badajcie się. Nie ignorujcie swojego zdrowia.

Drugim takim szokiem był przypadek śp. lolka. Chłopa nie znałem, może kilka wiadomości wymieniliśmy ale lubiłem czytać jego posty, wydawał się być inteligentnym i ogarniętym typem.
  • 7 / 4 / 0
@WujekMorda Bardzo współczuję Ci straty przyjaciółki. Nie kojarzę dziewczyny, ale bardzo mi jej szkoda. Czy mogę zapytać ile miała lat?

Ja sama nigdy nie brałam bo mój były z czasów liceum za bardzo wkręcił się w dragi i widziałam po jego znajomych czym to grozi, zresztą dragi nigdy nie działały na mnie dobrze i te kilka prób z różnymi substancjami było naprawdę słabych, obecnie zdarza mi się tylko pić alko. Niemniej jednak uważam to forum za cenną skarbnicę wiedzy (wykonuję zawód medyczny i wiele razy na studiach i w pracy z niego korzystałam) i z mojej perspektywy robicie dobrą robotę. Ludzie nie przestaną brać, a tu jest wiele cennych, niedostępnych nigdzie indziej informacji o tym jak robić to w miarę bezpiecznie, przeciwdziałać szkodom, co robić w sytuacji kryzysowej. No i nie oszukujmy się, jak ktoś sobie dobrze poczyta niektóre tematy to moim zadaniem nie ma lepszej kampanii annarkotykowej XD
Poza tym zawsze mnie ciekawił ten świat (pewnie stąd wybór zawodu) i osoby użytkujące były w moim otoczeniu. W czerwcu zmarła bliska koleżanka mojego przyjaciela, w sumie do dzisiaj nie jesteśmy pewni od czego bo nie mieliśmy odwagi pytać jej rodziców jak wyniki sekcji, ale była w czynnym nałogu między innymi od dożylnych opio od lat. Ciężka sprawa, bardzo dotknęła mnie jej śmierć.

Btw, ja też jakoś ostatnio przypomniałam sobie o Ziole bo wyskoczył mi w polecanych jego beef z Guziorem. Dobry materiał, mef &AMP; Soda to jeden z moich ulubionych dissów w polskim rapie. Potem przesłuchaliśmy sobie nawet z chłopakiem jego płytkę. W ogóle to przypomniało mi się, że mój były kiedyś na jakieś imprezie poznał chyba jego byłą (za cholerę sobie nie przypomnę bo to dawne czasy, ale na pewno kojarzę jakiś taki wątek) i zauważyłam, że też ma znaczek in memoriam na fb. Nazwisko ma od warzywa, może ktoś kojarzy co się z nią stało?
  • 4784 / 799 / 0
W tym temacie sa zdjecia w3ird

Tutaj 3 post

post1678909.html?hilit=w3ird#p1678909
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 4144 / 678 / 2117
@Vetulani44 wszystko się zgadza. Ponadto, po jego śmierci bardzo dużo "gości", czyli niezarejestrowanych kont pojawiło się na forum. Nie wiem, czy to nie jedna z tych fal, gdzie został pobity rekord ilości osób online (unikatowych IP) - 5000 online.

Oczywiście stało się to za sprawą tego, że newsy na portalach rapowych, czy też na ślizgu nosiły tytuły: Wpisy na narkotykowym forum Śp. Zioło budzą przerażenie [...]. Bla, bla, bla - ludzie wchodzili, czytali co mogli, niektórzy się rejestrowali, a pewnie do dziś są aktywnymi userami.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 240 / 79 / 0
22 sierpnia 2024Serenka pisze:
W ogóle to przypomniało mi się, że mój były kiedyś na jakieś imprezie poznał chyba jego byłą (za cholerę sobie nie przypomnę bo to dawne czasy, ale na pewno kojarzę jakiś taki wątek) i zauważyłam, że też ma znaczek in memoriam na fb. Nazwisko ma od warzywa, może ktoś kojarzy co się z nią stało?
Popełniła samobójstwo.
  • 1 / / 0
Zioło miał duże pojęcie o tym jak destrukcyjne są dla niego narkotyki. Nawet słuchając jego wywiadów można zauważyć, że na żadnego ćpuna nie wygląda, a bardziej na trzeźwo myślącego gostka. Co do jego śmierci (bo widziałem, że w tym temacie pojawiły się dywagacje) to popełnił samobójstwo przez powieszenie się, informacja 100%. Jestem czytelnikiem forum, więc komentarz może w waszych oczach być mało wiarygodny, ale faktów się nie okłamie. Jako jego regularny słuchacz, nie pozwoliłbym sobie na sianie fermentu.
  • 604 / 115 / 0
^UP, raczej wszyscy wiemy, że Zioło się powiesił - informacja została potwierdzona już tego samego lub następnego dnia. Dlatego nie wiem skąd te dywagacje...
ODPOWIEDZ
Newsy
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany

Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.

W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.

Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?