Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 993 / 267 / 0
Zestawik do oceny:

psychotropki:
wenlafaksyna 150mg - 0 - 0
sulpiryd 50mg - 50mg - 50mg

nootropki:
noopept - 15mg -15mg - 15 mg
sunifiram - 7mg - 7mg - 0
cytykolina 500mg - 500mg - 500mg

Rezygnuję właśnie z karbamazepiny 100mg - 100mg - 200mg, bo strasznie mnie zamula i chcę zobaczyć, jak będę funkcjonował bez niej. 5 msc trzeźwości, więc może głody mnie nie zajebią 🙊

Do tego suplementuję zestawy witamin, minerałów, w dni treningowe beta-alaninę (basen) i jem od 1,5msc spalacz tłuszczu, bo muszę zrzucić bebzol. 🙈
  • 1298 / 258 / 0
No wyrzuć ją, bo blokuje glutaminian, a ty potrzebujesz go wkurwe od tego wszystkiego wg mnie. Jak będziesz dalej zamulony to odstaw sunifiram, bo to mocna substancja.
  • 512 / 56 / 0
02 listopada 2020hubii pisze:
No ten bromantan ciekawy, ale tolerka na niego rośnie po paru tygodniach z tego co czytam i czytałem, bo już słyszałem o nim. Sporo kosztuje.
Plus, że to lek i jest bardzo bezpieczny niby. No i działa ponad 8h %-D . Nie jest inhibitorem podobno. Nie ma opisu dokładnego działania. Podejrzenie, że coś tam sigme szmera na angielskiej wiki (jest bardzo podobny do amantadyny). Czego ruskie nie wymyślą %-D
The precise direct molecular mechanism of action by which bromantane ultimately acts as a dopamine synthesis enhancer is unknown.
....
In 2004, it was discovered that amantadine and memantine bind to and act as agonists of the σ1 receptor (Ki = 7.44 μM and 2.60 μM, respectively), and that activation of the σ1 receptor is involved in the central dopaminergic effects of amantadine at therapeutically relevant concentrations.[24]

Bardziej mnie te 9mbc zaciekawiło. :świnia: :świnia:
Ja na twoim miejscu zrobił bym 1-2 tyg przerwy od bromantanu, bo szkoda kasy, ale róznie działa na każdego i zrobisz co będziesz chciał.
Bromantan po 2 miechach ciągłego brania powinien utracić działanie (te stymulujące przynajmniej; nie mówię, że w całości, ale w przeliczeniu na kasę to może być pizdunia).
Wg mnie to 9mbc Cię tak czochra, bo blokuje enzymy rozkładające dopaminę i w ogóle inne rzeczy:
W podsumowaniu, według obecnej wiedzy, 9-Me-BC ma następujące właściwości:

zmniejsza stany zapalne w mózgu
inicjuje regenerację i rozrost komórek dopaminergicznych[!!!] (chuj pewnie dwóch i nie czuć zmian w ogóle %-D )
zwiększa produkcję i hamuje rozkład dopaminy
usprawnia komunikację pomiędzy neuronami dopaminergicznymi
wykazuje działanie neuroprotekcyjne, chroni mózg przed niektórymi toksynami
Koleś w artykule ma odsyłacze do badań normalnie. Kupuję to ścierwo raczej, ale jeszcze poczytam opinie.
@Dodelijke
Ogólnie skąd pomysł na ten zestaw? Szanuję ludzi, którzy biorą agmatynę %-D I Sulbutiamina dla mnie to też fajny wybór do tego.
Bromatan biorę od 6msc codziennie i czuje kupa %-D ale 2x 50mg dziennie. Brałem już zanim zacząłem brać 9mbc i nie było takiego efektu działania zanim dorzuciłem 9mbc. Czyli 9mbc też musi robić swoje. Skąd taki pomysł, po co się męczyć w życiu jak są takie cuda : D
  • 1298 / 258 / 0
Może agmatyna nie pozwala zwiększyć tolerancji na bromantan (wiem, że zwiększa działanie bupropionu, też leku na dopaminę). Agmatyna to dobre gówno. Sama potrafi być neuroprzekaźnikiem tylko musi się tam jeszcze dostać, dlatego warto ponad grama walić dziennie %-D
  • 9304 / 1809 / 2
Przypierdolcie sobie argininę z glutamina i inozytolem. To jest petarda:)

Muszę teraz przetestować wersję 1 dzień tauryna + arg + inoz a drugi dzień zamiast tauryny glutamina :)

Za 4 tyg wrzucimy kilka ziół. Myślę o brahmi a potem podepniemy rhodiole.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2806 / 362 / 0
Ja narazie orientuje się ale planuje zrobić taki stack
9mbc
Agmatyna
Bromatan
Ktos by coś zmienił? W sensie zamienił dorzucił coś do tego ? Mysle jeszcze o 5htp .
  • 1298 / 258 / 0
Ja bym z 2 roślinki dojebał, co miesiąc je zmieniał na inne i git. One tam pilnują %-D
Bromantan też co drugi miesiąc bym walił, zamiast niego co innego. Ja go nie używałem, ale tolerka podobno rośnie, ale to trzeba ogarnąć na sobie.
9mbc mi przyjdzie w nast. tyg. zobaczymy co to. Dam znać za 3 tyg.
  • 1888 / 422 / 4
08 listopada 2020hubii pisze:
Ja bym z 2 roślinki dojebał, co miesiąc je zmieniał na inne i git. One tam pilnują %-D
weź pod uwagę, że do miesiąca - ciało OGARNIA adaptogen ... w następnym z niego korzysta ( taki jakby peak ), z czego w kolejnym się przed nim zaczyna... bronić
to tak w dużym skrócie

warto "adaptogeny" stosować w odstepach 3 miesiące zarzucania / miesiąc przerwy / 3 miesiace zarzucania

Tak stosowałem Tribulusa / Ashwe ... działały wyśmienicie

- chodzi mi o to - aby wykorzystać w 100% potencjał roślinki
DXM
  • 1298 / 258 / 0
A to dobra nie wiedziałem. To co 3eci miesiąc inną dobrze, że piszesz. Tribulus i Ashwa na teścia chyba dobrze działają (pamiętam u szwajcara były razem na teścia %-D ). Ja tam zmieniam co jakiś czas na inne.
  • 2935 / 1592 / 35
08 listopada 2020DuchPL pisze:
08 listopada 2020hubii pisze:
weź pod uwagę, że do miesiąca - ciało OGARNIA adaptogen ... w następnym z niego korzysta ( taki jakby peak ), z czego w kolejnym się przed nim zaczyna... bronić
to tak w dużym skrócie

warto "adaptogeny" stosować w odstepach 3 miesiące zarzucania / miesiąc przerwy / 3 miesiace zarzucania

Tak stosowałem Tribulusa / Ashwe ... działały wyśmienicie

- chodzi mi o to - aby wykorzystać w 100% potencjał roślinki
Adaptogeny adoptują Ciebie do warunków zewnątrznych i są naturalne. Organizm się nie broni ty ich nie czujesz a one dalej działają. Miks żeń szeń Syberyjski, rhodiola i cytryniec chiński daje petardę z naturalnych. Sama wiem to akurat przez naukowców z Rosji sprawdzane było dla potrzeb wojska i działa. Ewentualnie pea z selegilina. Najlepiej nalewki żeń szeń Syberyjski, rhodiola, cytryniec chiński niewielka ilość wystarczy. Pamiętaj natura stworzyła adaptogeny dla zwierząt człowiek je obserwując wyciągnął wnioski i używa od dawna. Dlatego też układ nerwowy i pokarmowy jest przygotowany na to i nie traktuje ich jako trucizn. Nie zwalcza też ich. Organizm jakby się bronił to byś wymiotował by pozbyć się treści żołądka. Później ciśnienie krwi zaczęło by się raz rosnąć a raz opadać. Nastąpił by też wzrost białych krwinek jeśli czynnik szkodliwy dotarł by do krwioobiegu. Jeśli nie masz tych objawów to organizm nie broni się, pomijam uczulenie raczej nie powinno wystąpić niestety ludzie są coraz słabsi dlatego pula genowa obniżyła loty.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.