Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Cześć,
Mam 26 lat i kończę właśnie medycynę - zostały mi 3 największe egzaminy do zdania - chirurgia, pediatria i interna. W przeszłości miałem epizod depresji, było podejrzenie zaburzeń osobowości/jakiś zarys PTSD. Od psychiatry dostałem bupropion (ale zanim on się rozhuśta to trochę pewnie minie) i metylofenidat 40mg CR (tylko na 2 miesiące i więcej nie dostanę) - teraz pytanie czy możecie coś więcej polecić, zmodyfikować jakoś ten zestaw - 3 miesiące dość stresujące i wymagające przede mną i tylko na te 3 potrzebuje wsparcia
  • 3455 / 555 / 2
Zostaw sobie tabletkę metylofenidatu na tuż przed wejściem na egzaminy (lepiej wypadniesz na egzaminie)

Guarana aszwawaganda to kupa działają na granicy placebo.

. Magnez i żeń szeń do nauki. Również po tabletce już na głównym egzaminie.

Ja jak miałem egzamin na Technika nażarłem się magne b6 forte z cztery kapsułki na raz, odblokowały mi się receptory w mózgu jak uczyłem się na magnesie na egzamin i zdałem na 80%>
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / 22 / 0
Masz MPH w sporej dawce, po co Ci coś więcej? No chyba, że obawiasz się uzależnienia, a jeżeli nie... to powinieneś zacząć się obawiać. ;)
metylofenidat-faq-t63740.html

Do wyboru, może któryś z tych:

Noopept to bezpieczny środek, działa na większość.
noopept-t37126.html

Semax, lekki ale spisuje się świetnie.
semax-t40553.html

Hupercyna A, do stosowania kilka razy w tyg - powoli, ale wzrasta na to tolerancja. Można pod to dorzucić Alcar, winpocetynę, jakieś źródło choliny (cytykolinę albo alfosceran choliny). W przypadku hupercyny dawkuje się to w mcg , dlatego najlepiej tabsy, spraye, fluidy.
1% ekstrakty Huperzia serrata to dawkowanie rzędu 2-20mg.
huperzine-a-t45642.html
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2023 przez dawidbengurion, łącznie zmieniany 1 raz.
"jak Ci się nie podoba rzeczywistość, to sobie idź gdzie indziej".
  • 3455 / 555 / 2
Ale po co jej tyle tego toż to kieliszek leków zaraz na spanie ją zetnie.

Wystarczy zwykły magne b6 forte i żeń szeń.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 287 / 140 / 0
piracetam- mógłby podpasować
memantyna- ten wynalazek dopiero bede testować, ale wysoce prawdopodobne, że by pomógł (nie wykluczam, że by zaszkodził)
koledzy i koleżanki z forum a co myslicie o niskiej dawce aktywizujacego neuroleptyka? Np. Flupentyksol
  • 506 / 110 / 0
Po bupropionie w połączeniu z metylofenidatem to będziesz fruwać, nic chyba więcej nie potrzeba. Wręcz jeśli jest depresja to raczej coś uspokajającego...

A dodać można Noopept, piracetam, Alpha-gpc, magnez, potas, doskonała dieta i sen. Miłego kucia!
  • 2 / / 0
Największy minus, że egzamin jest za 3 tygodnie - materiału w ch*j i trochę nie wiem jak mam podejść do tych leków (bupropion chyba potrzebuje czasu, żeby się rozhuśtać jak to leki przeciwdepresyjne). Przyjmować codziennie, doraźnie - rozgryzać bupropion czy połykać w całości (150mg czy 300mg - lekarka powiedziała, że dawkę mogę sobie dostosować).

Magnez przyjmuję.
Możecie polecić jakiś konkretny preparat żeń szenia, czy to bez znaczenia
Piracetam na mnie nie działa.

Fuzja - 909
06 kwietnia 20235matrix pisze:
koledzy i koleżanki z forum a co myslicie o niskiej dawce aktywizujacego neuroleptyka? Np. Flupentyksol
Kiedyś psychiatra mi to przepisał i przez pierwsze 2 miesiące bardzo ładnie niwelował zmęczenie i nawet dobrze sobie radził z anhedonią, tak jak bardzo szybko zaczął działać to też szybko przestał i zwiększanie dawki nic nie dało.
  • 287 / 140 / 0
bupropion dziłała na dwa sposoby
1. Się rozkręca, powoli sobie coś tam grzebie przy dopaminie, coś tam naprawia itp.
2. Działa doraźnie jako stymulant, w Twoim przypadku chyba bym 150mg rozgryzał a 150mg w całości\
medikinet 40mg cr - nie działa cały dzień jakby mogło się wydawać ale w zależności od metabolizmu ok 8-6h.
Po połknięciu uwalnia się 20mg (to w połączeniu z rozgryzionym bupropionem najlepszy czas na intensywną naukę) następnie kolejne 20 mg po ok 3h zaczyna sie powolni uwalniać ( nie dochodzi już do poziomu 20mg )
Więc na pełnym bucie można by było wsuwać materiał do nauki kilka godzin, potem też ale już na troche mniejszym bucie.
  • 79 / 22 / 0
Bupropion nie na każdego działa tak wspaniale, do tego wywołuje nieprzyjemne skutki uboczne jak obniżenie nastroju, nerwowość, nadmierne pobudzenie. U mnie nawet pojawiały się duszności.

Metylofenidat to silny stymulant, z którym czasami chce się pogrzeszyć. Coenka linia między użytkowym stosowaniem a rekreacyjnym wyskokiem.

Racetamy nie na każdego dzialają, a który zadziała odpowiednio to loteria. Trzeba po tym poskakać.

Moim zdaniem najlepiej celować w peptydy albo ekstrakty roślinne.
"jak Ci się nie podoba rzeczywistość, to sobie idź gdzie indziej".
  • 56 / 11 / 0
Alpha GPC + Noopept + Yerba Mate/MPH, jeśli nie jesteś ćpunem, ten zestaw powinien Cię bardzo dobrze wypierdolić w tryb działamy
ODPOWIEDZ
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.