ODPOWIEDZ
  • 3523 / 51 / 0
odświeżono koncepcje tematu na knajpiany — czoug
Często zdarza mi sie,że kiedy przyjmuję różne substancje donosowo to mam później zatkany nos.Czy są jakieś środki które pomagają w takich sytuacjach?Nie chciałbym rezygnować z tej metody przyjmowania,ale oddychać cały czas ustami mi się nie widzi.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 272 / 6 / 0
Krople do nosa xylometazolin albo otrivin.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 788 / 20 / 0
Xylometazolin pomaga na krótka metę, szybko uzależnia śluzówkę. Polecam płukanie przegotowana woda z solą albo tymiankiem. Oraz sól fizjologiczna, rowniez pomaga nawilżyć śluzówkę. A np dzień po zabawie ogarnąć tzw 'parówkę' czyli inhalację z dwóch paczek majeranku we wrzątku(dodatkowo genialnie działa na cerę :D)
A jeśli w trakcie maratonu nie mozesz juz nic wciągać ( tak wiem, brzmi to wyjątkowo durnie ale działa ) to zamocz palec w piwie czy innym gazowanym napoju, odchyl głowę do tyłu i zebrane krople wkropl do nosa. Tak z 3x powtórzyć, 'zaciągnąć' sie i poprawa oraz drożność gwarantowana :D
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
A co sądzicie o środkach z wodą morską(chyba nie pomyliłem pojęć hehe)?
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 25 / / 0
woda morska najlepsza :)
  • 658 / 53 / 0
Następna kreska pomoże %-D
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 1957 / 230 / 0
Ja mam jakąś alergie, często mam zapchany nos, raz lekarz mi przepisał jakieś coś do psikania i w ogóle nie pomogło. Za to jak snifne sobie 3mmc to katar znika %-D
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / 2 / 0
Płukać wodnym roztworem NaCl, zaciągnąć się tak, żeby się trochę "podtopić" ;] ale nie przesadzić ze stężeniem tej soli, bo wysuszysz śluzówkę
Jak to nie pomaga to znak żeby przestać wciągać
Spoiler:
Staying awake to chase a dream
  • 0 / / 0
Witam, planuje 2/3 dniowy weekend z stymulantem ale chce uniknac po 1 dniu zapchanego nosa i problemu przy dalszym wciąganiu.. czyms przepłukiwac miedzy linami albo dmuchać X czasu po zapodaniu porcji?
  • 1 / / 0
26 października 2014Spierdalailama pisze:
Płukać wodnym roztworem NaCl, zaciągnąć się tak, żeby się trochę "podtopić" ;] ale nie przesadzić ze stężeniem tej soli, bo wysuszysz śluzówkę
Jak to nie pomaga to znak żeby przestać wciągać
Spoiler:
Hej, odkopałam wątek i mam pytanie - lubię pospeedować, ale nie miałam przewodnika, więc nie bardzo wiem po jakim czasie od przyjęcia kreski powinno się przepłukać. Czy po każdej? Z góry dzięki za info!
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.